Perussuomalaiset

Jocke Rantanen

EU:n solidarisuus

Tarkastellaan hieman EU:n solidaarisuutta taloudellisissa asioissa. 

Aloitetaan kysymällä onko EU:n politiikka tasa-arvoista tai pyrkiikö se millään tavoin valtioiden, siis siihen liittyneiden valtioiden ja kansojen keskinäiseen tasa-arvoon taloudessa. Vai onko kysymyksessä vain ja ainoastaan kysymys siitä että sillä maksatetaan joka on niin tyhmä että suostuu maksamaan? Että isot määräävät ja pienet maksavat tai vikisevät ja maksavat?

Suomella on aivan ilmeisesti EU:n epäedullisimmat olosuhteet hyvin monessa mielessä:

· Suomi on yksi harvimmin asutuista maista EU:ssa, jos ei harvimmin.
· Infran rakentaminen ja kunnossapito on ylivoimaisesti EU:n kalleinta.
· Liikenneverkon ylläpito on ylivoimaisesti kalleinta.
· Tiestön kilometrimäärät ovat maan pinta-alasta johtuen suhteellisesti suurimmat EU:ssa.
· Suomessa on Euroopan viilein, ettei suorastaan kylmin ilmasto.
· Rakentaminen maksaa eniten EU:ssa edellä mainituista johtuen.
· Rakennusten lämmittäminen vaatii eniten energiaa.
· Rakennusten ylläpito on EU:n kalleinta.
· Ihmiset tarvitsevat suhteellisesti eniten lämmintä vaatetusta mikä maksaa.
· Ihmiset tarvitsevat kulkuvälineet jotka ovat lämmitettyjä suuren osan vuodesta.
· Teollisuuden ja kaupan logistiikka on kallista johtuen pitkistä välimatkoista.
· Suuri osa kaupasta hoidetaan merenkulun avulla joka vaatii mm. jäänsärkijäkalustoa jota muut maat eivät tarvitse.
· Ravinnon tuottaminen tuonnin kanssa kilpailukykyisillä hinnoilla on mahdotonta.
· Ym. faktoja jotka tekevät Suomesta kustannuksiltaan kalliin maan.
· Koska edellä luetellut asiat nostavat huimasti elinkustannuksia seuraa siitä että sosiaalimenot ovat korkeat, joka puolestaan johtaa korkeisiin veroihin.

Jos EU:ssa toteutettaisiin edes jonkinlaista tasa-arvoa valtioiden ja kansojen kesken, Suomen olosuhteet huomioitaisiin sekä jäsenmaksuissa että erilaisissa direktiiveissä joissa Suomen tulisi saada erilaisia vapautuksia monista asioista ja lisäksi tukea kuten monet muut saavat erityisolosuhteidensa takia.

No, saahan Suomen maatalous tukea. Tuon tuen tosin maksaa Suomen valtio suomalaisten veroilla. Ei siis EU minkään solidaarisuusperiaatten mukaan.
Suomen pitäisi saada erilaisia helpotuksia mm. CO2-päästöjen suhteen, jos nyt oletetaan että ilmastohumpasta pidetään kiinni.

Mutta ei, Suomelle ei myönnetä mitään erivapauksia huolimatta ilmeisen epäedullisista, etten sanoisi arktisista olosuhteista johtuen. Päinvastoin, meidän täytyy maksaa muiden, tiheään asuttujen, suurten EU-maiden erityistukia joita ne saavat mikä milläkin ”perusteella”. Me osallistumme siis mm. eteläisen Euroopan lämpimien maiden tukemiseen suurilla summilla. 

Miksi sitten on näin? Tuo on tietenkin hyvä kysymys eikä siihen varmastikaan ole vain yhtä, tyhjentävää vastausta.

Yksi syy on tietenkin kansan luonne. Köyhä pieni kansa joka pyrkii kaikilla mahdollisilla tavoilla olemaan ”rikas” olematta sitä. Noin yleensä rikas yrittää olla näyttämättä olevansa rikas koska jakajia saattaisi löytyä. Köyhä sitä vastoin häpeää näyttää köyhyyttään ja yrittää esittää rikasta siinä uskossa että sillä, siis rikkaana olemisella, saisi arvostusta. Näinhän ei tietenkään ole. Korkeintaan selän takana naureskellaan.

Olisiko edellisestä johtuen asia niin että meidän johtajamme haluavat, köyhyyden peittääkseen, näytellä raharikasta EU:n salongeissa? Onhan se mukavaa kuljeskella rikkaiden palatseissa ja uskotella itselleen että muut arvostavat.

Vai olisiko niin että meidän johtajamme lopultakin vain tavoittelevat omaa etuaan myöntymällä kaikkeen mitä vaaditaan? 

Tosin onnistuu vain niin kauan kuin he ovat asemassa jossa voivat myöntyä yhä uusiin vaatimuksiin?
Onhan käsittämätöntä että 5-miljoonainen kansa rahoittaa 20-miljoonaista Kreikkaa tai 50-60-miljoonaisia Espanjaa ja Italiaa ja Ranskaa. Niin rikkaita me emme kai ole edes villeimmässä mielikuvituksessa. Noita maita jotka ovat per nuppi laskettuna paljon vauraampia kuin me tulemme koskaan olemaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


30 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Vähän siltä näyttää , että sillä maksatetan , kuka suostuu maksamaan ! Siis tyhmät maksaa !? I

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Kyllä Eu on erittäin solidaarinen ,se on jäsen maineen lähettänyt rahaa ja aseita satoja Miljardeja Ukrainaan ryssien tappamiseksi (ne on samoja ryssiä niin Ukrainalaiset kuin Venäläiset) ja nyt se meinaa Lähettää Venäjältä takavarikoidut sadat Miljarditkin sinne,
Jos ei tämä ole solidaarisuutta niin mikä sitten ?
Tämä on solidaarisuutta koko mailman mittakaavassa koska maailman väestö kasvaa aivan liian nopeaa ,väestön kasvua ei voi hillitä kuin sodilla ja taudeilla.
Mutta lääketiede on kehittynyt jo aivan liikaa taudit ei ehdi jyllätä nykyään ennen kun siihen on jo lääke keksitty niin ainoksi vaihtoehdoksi jää sodat hillitsemään väestön kasvua.
Eu on kyllä tehnyt kaikkensa sen eteen että väestön kasvu pysähtyy ,kiitos myös Suomen Nykyiselle ja entiselle Hallitukselle väestön kasvun pysäyttämisen työstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Lapin polttajille on jäänyt jotain hampaankoloon?!Ja nyt se maksatetaan meillä Suomalaisilla korkojen kera!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Eikö ne Natsit polttanut Lapin ja raiskannut naiset ja tyttö lapset. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Nyt Suomi taas ihailee Natseja !
Niin ne ajat muuttuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Kansa päättää mihin kuulutaan tai ei kuuluta ja tämä arvioidaan aina uudelleen joka 4.vuosi kun on eduskuntavaalit. Jos haluttaisiin jättää unioni niin äänestämällä siitä eroon pääsee, mutta kun kansa ei halua. Minä kerron miksi. Kun muurit murtuivat ja Nliitto hajosi niin oli Suomen paikka ja mahdollisuus miettiä vapaasti mihin kuulua. Jäädä yksin arvaamattoman suurvallan viereen tai jotain muuta. Päätös oli helppo. Suomi ja Ruotsi liittyivät EU maiden joukkoon ja tällä varmistui maiden turvallisuus, talous ja ennenkaikkea yhteiset keinot ilmastomuutoksen torjumiseen, ja moneen muuhun globaaliin ongelmaan kuten mm. Koronakriisiin. 26 vuotta on kulunut ja aina kansa on halunut liiton jatkuvan, niin minäkin. Kansallisvaltioiden ja varsinkin pienten sellaisten aika on ohi ja me tarvitsemme nyt isommat hartiat ja sen EU antaa. Yhdessä ja yhteistyössä luomme parempaa maailmaa, Eurooppaa ja Suomea ja tämä on kaikkien etu. Itsenäinen Suomi Euroalueella nyt ja aina!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jocke Rantanen Eläkeläinen / yrittäjä
#7

Kirjoitat nyt kyllä ohi blogin aiheen.
Kysymys on siitä kohdellaanko meitä EU:a oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti muihin, suuriin verrattuna vai olemmeko vain sitä ”periferiaa”?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000