Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Kutsunnat naisille ja samalla kutsuntoja kehitettävä

3 kommenttia

Kutsuntojen ulottaminen naisiin harkittavaksi ja kutsuntoja tulee kehittää

Viikolla tuli huolestuttava uutinen siitä, että joka kolmannella alle 30-vuotiaista miehistä jää varusmiespalvelus suorittamatta. He joko keskeyttävät sen tai jättävät kokonaan suorittamatta.

On esitetty näkemyksiä siitä, että miesten määrän vähetessä nykyistä sodanajan vahvuutta eli 280 000 henkilöä on yhä vaikeampi pitää yllä.

Myös koko yleistä asevelvollisuus käsitettä ja sen toimivuutta on alettu kyseenalaistamaan. Samaan aikaan kuitenkin kyselytutmuksen mukaan maanpuolustahto on kasvanut.

Tällä hetkellä varusmiespalveluksen suorittaa vuosittain yhteensä yli 20 000 nuorta aikuista. Näistä vajaa tuhat on naisia. Naiset ovat voineet suorittaa vapaaehtoisina varusmiespalveluksen vuodesta 1995 lähtien.

Sodankäynnin muuttuessa on alettu puhumaan kyber- ja hybridiuhista. Puolustusvoimissa olisi selvitettävä voisiko perinteisen asepalveluksen sijaan naisia ohjata enenevästi näille alueille.

Yleisiä kutsuntoja kaikille tulisi kehittää siihen suuntaan, että se voisi toimia nuoren elämässä tarkastelupisteenä, jossa tulisi myös arvioitua onko nuori esimerkiksi syrjäytymisuhan alla. Tämä tulisi näin nähdä mahdollisuutena ja myönteisenä yhteiskunnan huolenpitona.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Jäskyttävää luettavaa tämä vähän joka puolelta tuleva kehitys. Muksuista alkaa olla kohta puolet jonkinlaisen psyykkisen avun tarpeessa. Mielenterveyshäiriöt ovat kohta suurin syy eläköitymisiin. Nuoret miehet kyhnää kuin ruotimuorit, omissa nurkissaan. Yhteinen peseytyminen muiden kanssa nuorten miesten kanssa aiheuttaa stressiä? Joku määrää mitä tehdään! Ei kestä polla.
Hei haloo! Tämä yhteiskuntahan romahtaa! Kyllä tässä maassa tutkitaan ja selvitellään kaikkia sukupuolenvaihdoksia.
Tärkeitä kai nekin sitten lienevät, mutta kyllä nuo kuvatut ongelmat pitäisi saada ykkösselvityksiin. Äidit heti synnytksen jälkeen töihin ja lisää ”kunnallista varhaiskasvatusta”?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Naisille pitäisi luoda omia polkuja armeijassa. Ottaa oppia lottatoiminnasta. Lotathan tekivät viime sotien aikana monia töitä.

Nykyinen miestenarmeija ei puhuttele kaikkia naisia, eikä sovi kaikille naisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse
#3

Ei ennen saanut vapautusta armeijasta jos tuli paha mieli jostakin.
Onko nykypolvi sitten jotenkin nössömpää?
En tiedä, kyllähän asevelvollisuus eli pakko, sekoittaa opiskelua ja häiritsee normaalia elämää.
Maksaisivat edes normaalia liksaa mokomasta.
Mielestäni se että naisetkin lähtevät sotahommiin on takapajuista kehitystä, tavoitehan pitäisi olla ettei sotia olisi lainkaan.
Missä on rauhanliike?
Kaikesta vouhotetaan mutta kukaan ei vaadi RAUHAA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000