Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Indeksijäädytykset lisäävät köyhyyttä ja eriarvoisuutta

2 kommenttia

Kansaneläke- ja kuluttajahintaindeksiin sidottujen etuuksien indeksikorotukset jäädytettiin vuosiksi 2018-2019.

Kela vahvistaa vuosittain kansaneläkeindeksin, jonka perusteella tarkistetaan siihen sidottujen etuuksien euromääriä.

Indeksijäädytys koskee kansaneläkkeen lisäksi takuueläkettä, perhe-eläkettä, rintamalisiä, sotilasavustuksen perusavustusta, vammaistukia, työttömyysturvan peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea sekä lastenhoidon tukia ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoja.

Esimerkiksi asumistuen vuokrakattojen jäädytysten takia entistä suurempi osa asumiskuluista korvataan toimeentulotuesta.

Vuosina 2018-2019 kuluttajahintojen ennustetaan kasvavan 1,3 – 1,4 prosentin vuosivauhtia. Indeksijäädytyksen seurauksena näiden etuuksien ostovoima heikkenee kahden seuraavan vuoden aikana noin kolme prosenttia.

Kyse on siis perusturvaan tehdyistä heikennyksistä. Tämä, jos mikä, kasvattaa eriarvoisuutta. Siksi indeksijäädytykset olisi pitänyt kehysriihessä poistaa ja kompensoida tälle vuodelle. Se olisi maksanut noin 100 miljoonaa euroa. Siihen olisi jakovara riittänyt.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Juuri näin, hallitus puhuu eriarvoistumista vastaan, mutta teoillaan mahdollistaa ja kannattaa sitä, jopa lisää ja kiihdyttää. Kieroja ovat kuin korkkiruuvit. Ensi vuoden vaaleissa pitää saada muutos aikaan, PS101.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

No,perussuomalaiset hyväksyivät hallitusohjelman ”sellaisenaan” mutta myös tai miten sitten ns.jatko-ohjelma tälläisenään,jos pelihousut eivät olisi revenneet … vaiko olisi tehty kuten edelliskaudella vasemmistolaiset että oppositioon pois vastuista.
Poliittinen demokratia on poikkeuksetta – yhteensovittamista !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000