Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Ooops, Iltalehti teki sen taas

Iltalehti teki sen taas. Ja jos joku nyt odottaa kovaakin ripitystä totean sovittelevasti että Iltalehti on laatulehti. Aivan samalla tavalla kuin eräs Konelan maahantuoma auto oli laatuauto. Kyseisen laatupelin takaikkunaa koristi mainosteksti Lujaa Laatua: Lada.

Iltalehti kertoi kuinka heinäkuusta tulee maailmanhistorian kuumin päivä. Jutussahan löyty muutama oikaistava kohta. Katsotaan kuinka oikaisuvaatimuksen kanssa käy.

Hei

Päätitte tehdä Iltasanomat uutisessanne.Teidän tyylinäytteenne:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e9a64803-407c-4e6a-a963-a0c30aa7ad9d.

IS:n näyte samassa asiassa.

https://www.is.fi/tiede/art-2000009698887.html

Oikaisu 5.7.2023 kello 15.24: Korjattu artikkelin otsikkoa. Kyse on maailman mittaushistorian kuumimmasta päivästä, ei maailman historian kuumimmasta päivästä.

Sama mikä koskee IS: n uutista koskee myös uutistanne.

BBC uutisoi mittaushistoriasta. Amid blistering heatwaves, July is ”virtually certain” to be the world’s warmest month on record, say scientists.

Olisi hyvä jos IL osaisi rekrytoida toimittajia jotka ymmärtävät englantia ja osaisivat myös erottaa juttuja tehdessään kuka mitäkin on kommenteissaan kirjoittanut.

Olisi myös hyvä että toimittaja ei ala yleistämään yksittäistapausten perusteella väitteiden koskevan koko joukkoa. Sellainenhan on ollut varsin tuomittavaa:

Tutkijat ovat arvioineet, että heinäkuu tulee mitä todennäköisimmin olemaan historian, tarkalleen ottaen viimeisen 120 000 vuoden, kuumin heinäkuu.

Some experts believe that July might well be the warmest month in the past 120,000 years.

On yllättävää että IP-lehdille mittaustuloksista uutisoiminen menee järjestelmällisesti pieleen. Onko syynä ammattitaidottomuus, kielitaidottomuus vai jokin muu seikka?

Olette jo kerran oikaisseet uutisointianne. Odotan että toimitte kuten JSN edellyttää ohjeissaan ja korjaatte virheenne viipymättä.

Muistinko jo mainita että tutkitusti perussuomalaisilla on alhaisin luottamus mediaan.