Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Onko Hillaryn lakimies syytteessä jos media ei kerro?

Onko Hillary Clintonin lakimies Michael Sussmann syytettynä jos IL, IS, Yle, MTV, ym. media eivät siitä uutisoi? Vastaus kysymykseen on kyllä.

Miksi media on hiljaa? Aiemminhan medioita on kiinnostanut eri poliitikkojen lakimiehet tai oikeudenkäynnit. Jopa Rudy Giulianin valuva hiusväri oli IL:lle uutisoinnin arvoinen.

Kaikki tämä liittyy siihen että uutisointi Sussmannin oikeudenkäynnistä romuttaisi suomalaisenkin valtamedian vaivalla rakentamaa narratiivia. Sussmann on syytteessä valehtelusta FBI:lle. Mistä Sussmann valehteli?

Sussmann otti yhteyttä huolestuneena kansalaisena liittovaltion poliisiin ja kertoi että Donald J. Trumpilla on yhteyksiä venäläiseen pankkiin. Kyse on asiasta jota suomalainenkin valtamedia innolla rummutti neljä vuotta.

Tällä valehtelulla oli tarkoitus vaikuttaa Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Kumma että suomalaista mediaa ei enää kiinnosta uutisoida vaalivaikuttamisesta. Sitä kiinnosti monta vuotta uutisoida Sussmannin valeiden mukaan tapahtuneesta vaalivaikuttamisesta.

Suomen media on maailman vapainta. Se voi vapaasti jättää kertomatta asioista, uutisoida yksipuolisesti ja narratiiviin sopivasti. Toisin on Briteissä. Jo tämän kuun 18 päivä mm. BBC uutisoi tapahtuneesta:

Michael Sussmann: Clinton lawyer ’lied to manipulate FBI over Trump’.

Jos jollekin ei lontoo aukea kerrottakoon että tuossa edellä lukee Michael Sussmann: Clintonin lakimies ’valehteli FBI:lle saadakseen sen tutkimaan Trumpia’.

Journalistin ohjeissa säädetään seuraavasti:

1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.

13. Uutisen voi julkaista rajallistenkin tietojen perusteella. Raportointia asioista ja tapahtumista on syytä täydentää, kun uutta tietoa on saatavissa. Uutistapahtumia on pyrittävä seuraamaan loppuun saakka.

Jos joku tekee kantelun JSN:lle että em. mediat, jättämällä uutisoimatta Sussmannin oikeudenkäynnistä ovat rikkoneet journalistin ohjeita, ja uskoo että sieltä tulee langettava tuomio, kerron että joo, tulee. Ihan niin varmasti kuin Joulupukki asuu Korvatunturilla.