Perussuomalaiset

Jari-Pekka Teurajärvi

Suosi suomalaista työtä

10 kommenttia

Suomen hallitus perusti parlamentaarisen työryhmän, joka seuraa valtioneuvoston harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian toteutumista. Ryhmän jäsen, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, varatuomari Leena Meri kysyykin: ”Suomi tarjoaa maailmanluokan peruskoulutuksen ja maksuttoman korkeakoulutuksen. Onko moraalisesti oikein, että kiitoksena yhteiskunnalle jotkut pyrkivät minimoimaan valtiolle maksettavat velvoitteet yritystoiminnasta, pahimmillaan maksuja ei suoriteta Suomeen lainkaan?”.

Suomalainen insinöörityö ei karkaa ulkomaille, kuten rikkaiden rahat Panaman veroparatiisiin. 2000-luvun alussa suomalainen insinöörityö karkasi. Esimerkiksi ICT-alalla intialainen insinööri oli tuolloin helposti 5-10 kertaa halvempi kuin suomalainen. Suomalaiset ICT-alan yritykset kuitenkin pian huomasivat, että intialaisia täytyi palkata 5-10 kappaletta hoitamaan se työ, jonka hoitaisi yksi suomalainen insinööri. Hinta työlle oli siis loppujen lopuksi sama Suomessa ja Intiassa. Erona oli kuitenkin laatu. Suomalainen laatu oli edelleenkin parempi kuin intialainen.

Myös kulttuureissa on eroja. Kun suomalainen lupaa työn valmiiksi tiettyyn päivään mennessä, voi lupaukseen luottaa. Mikäli aikataulu jostakin syystä näyttäisi viivästyvän, myöntää suomalainen insinööri tilanteen ja päivittää aikataulunsa. Samaan aikaan intialainen ei kulttuurillisista syistä voi myöntää työn viivästyvän, koska menettäisi kasvonsa. Jos tuote on viallinen pyrkii suomalainen insinööri korjaamaan vian. Intialainen insinööri ei voi myöntää tuotteen olevan viallinen, koska menettäisi kasvonsa.

Jos haluat saada intialaiselta insinööriltä rehellisen vastauksen, täytyy sinun jo kysymyksen asettelussa ottaa kaikki vastuu aikataulun myöhästymisestä tai tuotteen viallisuudesta omille niskoillesi ja saatat saada rehellisen vastauksen. Näin suomalainen insinööri ratkaisi ongelman.

Suomalainen työmies on monessa mielessä esimiehensä kanssa tasavertainen. Esimerkiksi kiinalaisessa kulttuurissa ei näin ole. Jos menet saunaan kiinalaisen insinöörin kanssa ja olet hänelle esimiesasemassa, muista käydä säännöllisin väliajoin jäähdyttelemässä. Tämä siksi, että kiinalainen ei poistu saunasta ennen esimiestään. Ei vaikka pyörtyisi sinne saunaan. Kulttuurillinen ominaispiirre. Kiinalainen työmies tulee töihin aina ennen esimiestään ja poistuu töistä vasta kun esimies on jo poistunut. Jos käyt jäähdyttelemässä ulkona pakkasessa, niin pyri tällöinkin lyhyeen jäähdyttelyyn kiinalaisen kollegasi parasta ajatellen.

Suomalainen työ pitää brändätä maailman parhaaksi työksi, jotta tuleva kilpailukykyloikka saisi mukanaan runsaasti investointeja ulkomailta. Ei ole sattumaa, että Ouluun saapui useita ulkomaisia yrityksiä vuoden 2014 Nokia-Microsoft-Broadcom -irtisanomisten haaskalle. Täällä oli tarjolla maailman parasta insinöörityövoimaa. Hinta-laatu suhde oli maailman paras. Irtisanotut insinöörit osasivat markkinoida itsensä maailmalle ja kertoa tämän. Ei tänne muuten olisi kukaan löytänyt, vaan oululaiset insinöörit olisivat joutuneet suuntaamaan ulkomaille.

Leena Meri: ”Me perussuomalaiset kannustamme ihmisiä ostamaan suomalaista ja kuluttamaan yhteiskuntavastuullisesti. Näin vapun kynnyksellä arvostakaamme suomalaista työtä.

Olen havainnut, että on vaikea ostaa suomalaista. Vaikka pyrkisi tekemään valintoja, ei läheskään aina ole suomalaista vaihtoehtoa tarjolla. Voit kuitenkin tehdä valinnan ja ostaa suomalaisesta kivijalkaliikkeestä, sen sijaan että tilaisit hieman halvemmalla kotiin kannettuna ulkomailta. Ainakin jos ensin käyt siellä kivijalkaliikkeessä asiantuntijalta kysymässä, että ”mitä ominaisuuksia tämä kamera sisältää?”.

Mielestäni rikkaiden rahojen siirto laillisesti Panaman kaltaisiin veroparatiiseihin on periaatetasolla verrattavissa tavallisten ihmisten rahojen siirtoon ulkomaalaisiin verkkokauppoihin. Kumpikin tekee laillisen valinnan. Kumpikin tuhoaa hyvinvointijärjestelmäämme. Kumpikin tekee sitä omassa mittakaavassaan.

LÄHTEET

https://www.suomenuutiset.fi/meri-kaikki-mukaan-talkoisiin-harmaata-taloutta-ja-veronkiertoa-vastaan/

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Persut on perseensä myyneet
#1

Kulttuureissa on todellakin eroja olet oikeassa,mutta kiinalaisia työntekijöitä saa n.20 Suomalaisen hinnalla yhden kiinalaisen tekemään työpanokseen tarvitaan 4 Suomalaista eli Suomi häviää Kiinalle 80-0 työvoimakustannuksissa. siihen kun lisätään kaikki muut kalliimmat tuotantokustannukset ja sikamaiset yritys /sijoittajien verotus niin on selvää että täällä ei kannata tehdä sellaista mitä Kiinassa voi tehdä.
Suomen on keskityttävä kustannusten ja verotuksen alentamiseen että tänne saadaan investointeja ja tuottavaa työtä ja enemmän teoreettisia mahdollisuuksia yleensä tehdä jotakin.
Nyt tällä hetkellä yritykset joiden alku juontaa Neuvoostoliiton sotakorvausten maksun takia perustettuihin tehtiisiin ajavat tehtaitaan lopuun täällä jotka on myyty jo ulkomaille. Uusia investointeja ei ole tehty vuosikymmeniin Fennovoimaa lukuun ottamatta kuin tukirahalla.
Tukiraha investoinnit on suuntautuneet pääsääntöisesti Bioenergia alalle Juha Sipilän tultua Pääminsteriksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#2

Oli helppo epäillä että näin tapahtui heti vaalien jälkeen koska Juhan ”entiset” firmat toimii juuri bioenergia alalla ja on helppo epäillä että Juhan rahat on (veroparatiisi)sijoitus kuoressa (piilotettuna) jossa niitä kymmeniä/satoja miljoonia voi sijoitaa verottomasti laillisesti.Epäillä voi että osa sijoitettuna juuri Boenergiaan siis alaan johon se puskee valtion eu:n/velka/tukirahoja myös suunnittella oleva Kiinalaisten Kemin suurhanken toteuttajan osakkeita voi ostaa sijoituskuoressa niin että omistukse edes paljastuu.
Näin voi toimia Suomessa laillisesti 2016 ,Pääminsiteriä ei voi tietenkään syyttää mistään laittomuuksista kun eihän se ole edes Veroparatiisissa mukana,eikä edes mitään jääviys ongelmia voi tulla koska sijoitus kuori on salainen ja verovapaa !
Vasta sitten kun joskus sijoituskuori muutetaan rahaksi siitä pitää maksaa verot Suomeen jos täällä on kirjoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU-hulluus nakertaa suomalaista
Vihainen
#3

Uusi lainsäädäntö yhdenmukaistaisi EU-maiden yrityslainsäädäntöä niin, että jokaiseen maahan perustettaisiin SUP-nimeä kantava yhtiömuoto. Kyseessä olisi ”yhden miehen rajavastuuyhtiö”, jonka voisi perustaa tyhjästä tai muuttamalla jo olemassa olevaa yhtiömuotoa. Yhtiömuoto olisi käytössä kaikissa jäsenvaltioissa. Se noudattaisi joka paikassa samoja sääntöjä, eikä jäsenvaltio saisi vaatia, että yhtiön kotipaikka ja keskushallinto (yrittäjä itse) sijaitsevat samassa jäsenvaltioissa. Lisäksi jäsenvaltiot eivät saisi estää SUP-yhtiötä toimimasta ainoana jäsenenä muissa yhtiöissä.

”Tuhansien postilaatikkoyritysten perustaminen Panamaan oli mahdollista etenkin siksi, että yritysten pääkonttorin rekisteröinti sallittiin eri paikkaan kuin missä todellinen taloudellinen toiminta tapahtui”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suositaan suomalaista
Vihainen
#10

Mutta rahat menee tänne.

”Kreikalle myönnetyt miljardilainat ovat kuluneet pääosin maan pankkien pääomittamiseen ja vanhojen lainojen maksamiseen.
Kreikan kolmen tukipaketin rahoja ei ole juurikaan käytetty maan yhteiskuntatilanteen kehittämiseen.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pode
#4

Ei ulkomaalaisten sijoituksia tänne, verot ja voitot kupataan ulkomaille. Kaikenmaailman vapaakauppa ym keinottelljoiden veronkierto tuhoaa hyvinvointivaltion, on jo sen osittain tehnyt. Rajoittamaton tavaran maahantuonti saatava kuriin, valmistetaan itse kaikki mikä mahdollista, alkaa kansantuote kasvamaan. Irti EU:sta ja itsenäisyys takaisin. Pois kansainvälisten kusettajapankkien velkaorjuudesta niin Suomi nousee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Ulkomaalaiset sijoittavat halpoihin suomalaisiin monopolibisneksiin – lupa painaa rahaa?
Suomalaiset sijoittavat järjestäytyneen rikollisuuden salakuljettamiin matuihin – lupa tuhlata kantasuomalaisten verorahoja ja ottaa velkaa matujen miellyttämiseksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Aivan kuin olisi Preesnefi syntynyt uudelleen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Voi ne tänne tulla mutta maksakoon verot myös sillä sipuli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Se on kuulemma suunnaton työvoimapula Suomessa ja tarvitaan paljon ahkeria ja osaavia muslimeita huippuosaajiksi (oxymoron?)?
Jos kantasuomalaiset työttömät nälkäpalkalla eivät kelpaa niin suosisin robotteja ja tekoälyjä koska ne harvemmin ryöstävät, raiskaavat ja tappavat ellei muslimihakkeria päästetä asentamaan shariaohjelmistoa jihadia varten.
Joku asiantuntija on nyt kauhian hämmästynyt ja kummastunut että Suomesta poisvietyjen tehtaiden mukana on menossa myös huippuosaajien työt…
”Etla: Joka neljäs ammatti voi siirtyä Suomesta ulkomaille”
http://www.hs.fi/ura/a1461908582188

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#8

Työ paikka pula on fakta mutta se ei tietenkään vaikuta politiikkaan.Sdp syyttää hallitusta miten paljon 2 viimeistä kautta on suomea nostanut?Syltty tehdas sdp/kok?Kepu rahastanut suomen kansan myös sipilän avulla.Edes matut pois politiikasta rahoittamasta liturgiaanne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000