Perussuomalaiset

Jari-Pekka Teurajärvi

Olen pettynyt päätökseen erottaa Tynkkynen

41 kommenttia

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti puolueen 3. varapuheenjohtajan puolueen jäsenyydestä. Uskaltaudun kommentoimaan asiaa julkisesti: Olen pettynyt päätökseen.

Erottaminen on ankarin mahdollisin rangaistus, mitä puoluekoneisto voi jäsenelleen antaa. Rangaistusta voidaan verrata siviilipuolen elinkautiseen vankeuteen tai joissakin maissa käytössä olevaan kuolemanrangaistukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että menettää kaiken mitä puolueen jäsenyys on suonut. Menettää saavutetut edut. Jos erotettu jäsen on valtuutettu, tulee hänet erottaa Perussuomalaisesta valtuustoryhmästä. Erotettu jäsen tulee erottaa myös paikallisyhdistyksen jäsenyydestä. Erotettu jäsen menettää kaikki puolueen luottamustehtävät. Menettää kaiken, mitä on rakentanut puolueen eteen. Menettää saman aatemaailman jakaneiden puoluetovereiden väliset kanssakäymiset ja yhteisön. Puoluehallituksen päätöksiin ei ole valitusoikeutta.

Kaikki perussuomalaiset ovat siis lähtökohtaisesti sekä puolueen, että paikallisyhdistyksen jäseniä. Kysymyksessä on ns. kaksoisjäsenyys. Puoluehallitus päättää aina puolueen jäsenyydestä, joka on siis elinehto muulle toiminnalle Perussuomalaisissa. Paikallisyhdistyksen hallitus päättää paikallistason jäsenyydestä. Vaaleilla valitun henkilön ja kunnanvaltuuston päättämät kunnalliset luottamustoimet erotettu jäsen saa pitää. Sebastianin tapauksessa hän saa myös jatkaa Perussuomalaiset Nuoret ry jäsenenä, koska se on puolueesta erillinen yhdistys. Ehkä hieman monimutkaista, mutta totta.

Olen pettynyt myös Sebastianin toimintamalliin asiansa eteenpäin ajamisessa. Nimeäni ei löydy Sebastianin listalta, enkä ole asiassa julkisesti Sebastiania tukenut. Asiat pitää pystyä hoitamaan puolueessa sisäisesti, ei lehtien palstoilla. Itse asia, eli ylimääräisen kokouksen järjestäminen ja päättäminen jatkosta hallituksessa olisi mielestäni voinut pitää ja tiedän, että päätös olisi ollut hallituksessa jatkaminen. Kokousta ei kuitenkaan voitu enää järjestää kun asiasta tuli julkinen. Itse asia muuttui arvovaltakysymykseksi, eikä politiikassa voi antaa periksi. Kumpikaan ei antanut, ei Sebastian eikä Soini. Periksi antaminen olisi ollut arvovaltatappio. Arvovaltakysymys ratkaistiin puoluevaltuuston kokouksessa, joka päätti äänin 11-2 ettei ylimääräistä puoluehallituksen, -valtuuston ja eduskuntaryhmän välistä yhteiskokousta järjestetä.

Jos olisin ollut puoluehallituksen jäsen, olisin esittänyt matalampaa rangaistusasteikkoa Sebastianille. Hän on nuori ja kehityskelpoinen poliitikko, joka olisi oppinut pienemmälläkin sanktiolla. Vaikka hän olisikin rikkonut lakia, tulisi mahdollinen rikos sanktioida mielestäni oikeudessa, ei puoluehallituksessa. Ei Tynkkystä ole oikeudessa todettu rikolliseksi ja jos todettaisiin, saisi hän nyt kaksi erillistä rangaistusta asiasta. Yksi rangaistus pitäisi riittää.

Erityisen pettynyt olen Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry puheenjohtajana. Sebastian on oululainen ja Pohjois-Pohjanmaa piiristä. Elokuun puoluekokouksessa Pohjois-Pohjanmaan piiri antoi tukensa Sebastianin valitsemiseksi puolueen puheenjohtajistoon. Moni ei uskonut hänen valintaansa, mutta me uskoimme ja tiesimme. Pettymys on nyt erityisen suuri. Pohjois-Pohjanmaa menetti äänensä puoluehallituksessa, vaikka tietysti Sebastian puheenjohtajana edusti koko puolueen jäsenistöä saadessaan 58% kannatuksen puoluekokouksen puheenjohtajavaalissa. Sebastian valittiin kentän laajalla tuella tilanteessa, jossa moni oli pettynyt lyhyeen hallitustaipaleeseen. Kenttä halusi ravistella puolueen muuta johtoa, valitessaan Sebastianin. Sebastian toi puoluekokousväelle juuri ne asiat esille, joihin piti saada muutos. Tätä muutosta Sebastian yritti viedä puoluehallituksessa eteenpäin, mutta valitsi väärän työkalupakin.

Vuosi on ollut vaikea Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajalle. Keväällä ilmestyi Soinin kupla kirja, jonka kirjoittaja on Pohjois-Pohjanmaalta. Kirjailija luopui eduskuntavaaliehdokkuudesta. Kesällä oli Pohjois-Pohjanmaalta valitun kansanedustaja Olli Immosen kohu Facebook kirjoituksesta. Immonen erosi määräajaksi Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Elokuun puoluekokoukseen Soinin vastaehdokkaaksi puolueen puheenjohtajuudesta taistelemaan ilmoittautui rivijäsen Pohjois-Pohjanmaalta. Rivijäsen vetäytyi ehdokkuudesta. Syksyllä Pohjois-Pohjanmaalta julkisuuteen nousi Sebastian. Sebastian erotettiin puolueesta. Piirisihteerille totesin eilen 25.10.2015, että ei tälle vuodelle voi enää mitään suurempaa hässäkkää tulla, koska Sebastianin ja Soinin välinen arvovaltakysymys oli jo viikko sitten ratkaistu puoluehallituksessa. Toisin kävi.

Ajat ovat perussuomalaisittain vaikeat. Meillä on puolueen 20. juhlavuosi ja olemme ensimmäistä kertaa Suomen hallituksessa. Kaiken pitäisi olla parammin kuin koskaa aikaisemmin. Todellisuus on karumpi. Mediassa olemme paljon esillä, mutta emme asiakysymyksissä. Media jaksaa kirjoittaa hömppää ja oikein hakemalla hakee ”klikkejä” ja ”peukutuksia”. On muotia lyödä perussuomalaista. Hallituksessa kaikki tuntuu olevan perussuomalaisten syytä ja mitään ei ole kuulemma saatu aikaiseksi. Totuus on toinen.

Kannatus on galluppien mukaan laskenut ja Suomen kansa purkaa pahaa oloaan perussuomalaisiin. Turvapaikanhakijoita lappaa ovista ja ikkunoista, kun samaan aikaan tehdään miljardiluokan leikkauksia kansalaisten ”saavutettuihin etuihin”. Kreikkaankin annettiin 3. tukipaketti. Suomi on konkurssin partaalla. Kreikan tukipaketti oli jo edellisen hallituksen aikaansaannosta. Turvapaikanhakijat yllättivät Euroopan ja Suomen housut kintuissa. Perussuomalaisten toimet hallituksessa korjaavat edellisten hallitusten virheitä myös maahanmuuttokysymyksissä, mutta viiveellä. Perussuomalaiset kantavat vastuunsa hallituksessa, mutta palkka tulee vasta vuosien kuluttua, jos silloinkaan. Politiikka on riskibisnestä.

Näinä aikoina kaltaiseni talkoita ja kenttätyötä tekevän perussuomalaisen, täytyy kaivaa motivaatio aivan uudella tavalla. Perussuomalainen arvomaailma on ollut minun motivaationi heikkona hetkinä: rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu.

Myönnän rehellisesti aamulla miettineeni puolueesta eroamista, kun luin uutisen Sebastianin erottamisesta. Miksikö? Siksi, että tätäkin kirjoitettaessa mietin, että uskataako omaa mielipidettään asiasta ilmaista. Täytyy uskaltaa. Pelolle ei saa antaa valtaa. Talkoita ei ole mukava tehdä, jos pelkää. Harrastusten pitää olla sellaisia, että niistä nauttii ja että on mukavaa. Politiikka ei ole aina mukavaa. Politiikka on kuitenkin suurimmalle osalle harrastus. Eronnut jäsen ei myöskään pysty äänestämään tulevissa puoluekokouksissa. Jokaisella perussuomalaisella on tasavertainen asema eli yksi ääni puoluekokouksessa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


41 kommenttia
utelias
Hämmentynyt
#1

Myönnän rehellisesti aamulla miettineeni puolueesta eroamista, kun luin uutisen Sebastianin erottamisesta. Miksikö? Siksi, että tätäkin kirjoitettaessa mietin, että uskataako omaa mielipidettään asiasta ilmaista.

Olis kannattanut miettiä tarkemmin. Lähtö puolueesta tulee kuin luteella. Soini tulee ja Soini erottaa.
Totuushan on, että Sipilä ja Stubb kyykyttää Soinia hallituksessa satanolla, joten täytyyhän Soinin purkaa ne johonkin. Muita kun ei oo kuin ns. omat (ei kauaa), joten anti mennä vaan.
Mielenkiinnolla odotan kauanko jaksatte Soinia katella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Carl
Utelias
#2

Soini on juuri niin vahva kuin ansaitseekin olla. Jäsenet ovat hänet paikalleen äänestäneet.

Minä en yhtään ihmettele, että Tynkkynen yritetään kammeta ulos. Julkisuuden käyttäminen hajottavalla tavalla on varsin raskauttavaa. En tiedä lainkaan mitä verhojen takana on tapahtunut, mutta Tynkkynen arvioi väärin jos kuvitteli, että puolueen enemmistö tulee hänen tuekseen.

Soini tekee kaikkensa pitääkseen puolueensa koossa. Siihen ei tällainen huonosti arvioitu sooloilumeininki sovi.

Mulle tärkeintä on se, että ollaan mukana hallituksessa ja että siinä hallituksessa ei ole vihreitä ja rkp:tä, joiden linja on suomalaisuudelle avoimesti vihamielinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Potkaistu kissa
Hämmentynyt
#11

Soini vaikuttaa hallituksessa olevalta Sipilän ja Stubbin koulukiusatulta. Isäntä kiusaa emäntää ja emäntä potkaisee kissaa. – Kyllä puolueelle pitäis saada laveammat hartiat. Makaa liikaa yhden miehen varassa. Vatikaanin ja Amerikan teekutsuliikkeen opit ei nyt tässä auta. Puolue alkaa muistuttaa liikaa Amerikan juoksupoika Ahtisaaren aikaista Demari-puoluetta. – Sääli!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tästä se sit alko
Iloinen
#27

Totuushan on, että rivit repeilee jo nyt, eikä kyse ole mistään muusta kuin, että Soinilta on mennyt suhteellisuuden taju. Hän kuvittelee olevansa jokin ”pikku Hitleri” omiensa joukossa.
Ei sitä kauaa kukaan jaksa katella ja ottaa käskyjä vastaan. Varsinkin kun persujen ”pikku Hitleri” on todellisuudessa pelkkä juoksupoika Sipilän ja Stubbin rinnalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#38

Trolliko se siinä on ILOINEN?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juihi
Hämmentynyt
#22

Moni varmaan miettii puolueesta eroamista. Minä aion erota piirin syyskokouksen yhteydessä, jos ei tapahdu (suurta)muutosta. Tämä muutos voisi olla hallituksesta lähteminen tai Tynkkysen erottamisen peruminen ja ylimääräisen puoluekokouksen järjestäminen. Tämä puolue ei ole enää sama mitä se oli keväällä, arvot ja tavoitteet ovat ihan muuta. Toivottavasti saamme uuden puolueen, kun vanhan puolueen riveistä lähtee suuri joukko pois.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#3

Hyva ja avoin kirjoitus Jari-Pekka. Olen itsekkin puolueen jäsen Helsingistä, enkä pidä lainkaan siitä miten Sebastinia on kohdeltu. Mä uskon, että aika moni meistä on samaa mieltä siitä, että erottaminen oli väärä ratkaisu.
Olisi ollut myös mahdollista toimia toisin ja kääntää tämä episodi puolueen vahvuudeksi. Näyttää, että myös meillä on mahdollista käydä avointa keskutelua vaikeistakin asioista ja että se suvaitaan ja siihen jopa kannustetaan.
Ikävä kyllä näin ei toimittu ja se on kovin surullista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Malttia Pojat!
Tyytyväinen
#13

Olisiko Sebastianin ollut aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja lopettaa julkisuuden kanssa peuhaaminen.

Tähän asti tapahtunut olisi riittänyt profiilin nostoon.

PS on pysyttävä hallituksessa. Sieltä ei lähdetä kuin seuraavien vaalien takia. Emme halua, että Vihervasemmisto ja RKP ryhtyvät netistä maahnmuuttomyönteisemmän politiikan puolesta puhujiksi.

Toisekseen hallitus on istunut vasta niin vähän aikaa, että tehtävä työ ei ole vielä päässyt kunnolla edes alkuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#37

Koskaan ei ole liian myöhäistä. Puolin ja toisin voisivat pyytää anteeksi. Ihmisiähän tässä kakki ollaan, perus suomalaisia enemmän ja vähemmän. Itse olen perus suomalainen, en (vielä) perussuomalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Utelias
#4

Vaikka Timo I Suurelle kuuluukin kunnia puolueen nostamisesta ja sen valovoimaisena johtohahmona toimimisesta, nyt viimeistään on käynyt niin, että yksi mies on kasvanut puoluetta suuremmaksi ja on jatkossa pikemminkin taakka, kuin vetovoimatekijä.

Kuunnelkaapa kaikki persut oikein herkällä korvalla Isä-Aurinkoisenne juttuja viime kuukausien ajalta, niin silmät avautuvat kyllä lojaaleimmiltakin. Kyseessä ei ole enää sama puolue, jolle suurehko äänisaalis tuli. Nyt olemmekin saaneet lukea kannatusmittauksista surkuhupaisaa jälkeä, jonka ihan oma taaperruksenne ja seteliselkärankaituutenne on aiheuttanut. Tehkää edes se oikein, ettette hae syytä muualta, vaan katsokaa rohkeasti peiliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#5

Tynkkysellehän annettiin pitkähkö mahdollisuus omalle, hyvälle vastineelle. Valitsikohan tuossa tilanteessa taas väärän työkalupakin?
Tärkein asia kuuluukin: mitä tuollainen saa aikaiseksi pitkässä juoksussa? Jatkuvia kahinoita, nahinoita ja aineksia mediaparjaukselle. Kuka sellaista kaipaa perussuomalaisissa? Tynkkysen agendahan oli ajaa perussuomalaiset ulos hallituksesta. Vaikuttamaan oppositioon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

?????
#10

Onko Tynkkynen myyrä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#29

Tuskinpa vain. Yli-innokas ja hiukan jalat maasta irti oleva pojankloppi, joka ei hahmota suurempaa kuvaa omien fantasioiden läpi. Yksinkertaisesti, kokemusta puuttuu. Ja nyt jo tuli hätä käteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#6

Soinilla ei ollu kanttia erottaa Immosta tai Saarakkalaa vaikka olis mieli tehny? kun se olisi vaikuttanut puolue voimasuhteisiin hallituksessa nyt piti näyttää Tynkkysen kohdalla että kyllä Persuissa osataan päätöksiä tehdä ! Itse en äänestä Persuja ennen kun Soini katoaa Puolueen johdosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Klude
#7

Puolue kutistuu muutaman prosentin pienryhmäksi Kristillisten seuraan. Soini voi sitten muuttaa nimen Katolilaiseksi kansanpuolueeksi. Jokin uusi puolue tarvitaan aitoa eurokriittisyyttä ja maahanmuuttokriittisyyttä edustamaan. Se tulee nousemaan yhdeksi suurista, nykyisiä ps:n kansanedustajia siirtyy siihen muutamia. Soinin muuttuminen lammasmaiseksi eu-myötäilijäksi on järkyttävää äänestäjien kusettamista. Soini kun olisi pistänyt mamutuspelleilylle stopin olisi puolueen kannatus 30%, nyt tullaan putoamaan yksinumeroiseen lukuun. Voidaan sitten muistella joskus yhden hallituskauden ihmettä ellei Soinin pienpuolue ryhdy takiaispuolueeksi nuoleskelemaan isompia, kokkareita ja kepua mitä nytkin jo tekee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tukea puolueelle ei turhaa santaa rattaisiin!
Tyytyväinen
#14

Höpö, höpö! Perussuomalaiset on toiminut asiallisesti ja tehnyt mitä tehtävissä on asioiden hoitamiseksi.

Puolue tarvitsee tukea median röykyttelyn vastapainoksi eikä ainakaan oman pesän likaajia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#30

Sinähän voit perustaa sen. Sinun perässäsi kaikki kulkee kohti suurta voittoa ja paraatia. Kokeile ihmeessä, mutta varaa siihen aikaa parin kuukauden sijasta pari vuosikymmentä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perusäijä
Tyytyväinen
#8

Tynkkynen on pelle mutta toi puolueelle erittäin hyvää medianäkyvyyttä!

Erottaminen oli todella typerä veto, josta vastuulliset pitäisi ennemminkin erottaa kuin Tynkkynen.

Oliko työmies asialla?

Menee paljon nuorten ääniä! Siihen ei ole puolueella varaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkeä kehiin
Hämmentynyt
#15

Ei tässä nyt olla keräämässä ääniä, kun ei ole edes vaaleja tulossa.

Nyt hoidetaan asioita, eikä haukuta oman puolueen jäseniä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#36

Taisi olla työtapaturma? Mutta olisi Tynkkynen voinut hoitaa agendansa toisinkin. Ja ottaa Immosesta mallia miten kriisi hoidetaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

NYT esiin piilosta
#9

Voi olla että erottaminen on hyvästäkin. En usko, että tehdään ratkaisuja jotka vahingoittavat (puolueen) tulevaisuutta.
Katsotaan nyt.
Tynkkynen kyllä tosissaan ajoi mamukriittistä asiaansa.

Olen minäkin pettynyt Soinin laimeaan toimintaan mamuinvaasiossa pohjoisen kautta. Kun mitään ulostuloa ja nyrkin pöytään lyömistä ja rajan sulkemisvaatimusta tullut, alkaa äänestäjien ja omien päreet palaa. Soini ei vaatinut rajaa kiinni vaan Tynkkynen.
Odotin, että rajan kiinni vaatiminen olisi ollut kaikkein tärkein asia ja nostanut persut ykköseksi. Mitään ei tehty, edes vaadittu.
Tässä koko ja kesk pelasivat juonitelle persut nollille kun raja on aina auki.

Toivottavasti Soini tulee esiin ja tekee selväksi miksi hän ei vaatinut kovaäänisesti rajaa kiinni ja miksi Tynkkynen erotettiin.

Katsoin eilen kirjoitettua Soinin blokia ja ei siinä mitään asiasta mainittukaan. Muutenkin tuo ploki on turhaa jorinaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tekemisen meininki
#16

Ei rajoja noin vain kiinni panna. Me kuulumme EU:hun ja sillä on omat sääntönsä.

Maahanmuuttoasioita on hoidettu ja ne ratkeavat, mutta mitään ei tehdä hetkessä. Seuratkaa Tuumaustuntia ja Mäntylää, niin ette puhu puuta heinää. Levittäkää mieluummin asiatietoja kuin propaganda, joka ei johda mihinkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
Utelias
#17

Niin miten päin siinä mahtaa käydä, jos vain mainitsemiasi tietolähteitä seuraa? Heh, tästä saikin kunnon naurut. Suomessakin moni keskustelupalsta oli pulollaan ennustuksia, miten persujen käy, jos lähtevät mukaan hallitukseen jossa saavat otettua vain hyvin pieniä askelia eteenpäin ja samalla joudutaan myötäilemään suuria harppauksia taakse. Ei tämä mikään puolueen etu ole ollut, vaan parin henkilön omakohtainen etu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Porvaripuolue PS
Vihainen
#20

Unkari sulki Serbian vastaisen rajansa. Että lue sinäkin oikeita uutisia äläkä mitään porvarin tuumaustuntia vahtaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#35

Luulen että Timolle tuo uskonto tuo ylimääräistä henkistä painetta: ”rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi”. Kyllä se vaan on niin maailmassa että luonnonvalinta pätee eläimillä ja ihmisillä (jotka ovat siis eläimiä myös). Sääli on sairautta, ja jos säälin niin sitten omaa kansaa mielummin kuin eri geneettistä ja tapoja omaavia kansoja. Kansojen pitää käydä oma olemassaolo taistelunsa kuten Suomi on tehnyt ja tekee…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mielensäpahoittaja
Hämmentynyt
#12

Soinin olisi hyvä ilmoittauta johtamistaidon kurssille, diktaattorimainen ja pelolla johtaminen ei ole tätä päivää. Olisiko siis aika päivittää johtamistaidot 2000 -luvulle? Näen, että nuoren, aktiivisen, sanansaattajan nöyryyttäminen ja häneltä paremman tulevaisuuden luomisen estäminen on mitä suurimmassa määrin hunoa johtajuutta. Hallitus on peräänkuuluttanut uudenlaista johtajuutta, voisiko se aloittaa kouluttamisen omista ministereistään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#34

No kyllä Tynkkynenkin voisi pyytää anteeksi käyttäytymistään, kuten Immonen teki. Immoselle plussat, Tynkkyselle huomautus ”varomattomuus politiikassa” olisi kyllä riittänyt…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Klude
#18

Haloo tekemisen meininki… Rajan yli ei tarvitse päästää ketä tahansa. Ruotsista tulleet olsi voinut KAIKKI KÄÄNNYTTÄÄ! Mitä sitten että ollaan EU:saa? Sääntöjen mukaan turvapaikkaa haetaan siitä maasta mihin tullaan ensimmäiseksi. Hitot koko EU:sta, federalistisen Bildetbergin eliitin kusetusta. EROTAAN JA ÄKKIÄ! Pelkkää paskaa on eu tuonut ja PASKEMMAKSI MENEE!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

PS on nyt vastuunkantajapuolue!
Tyytyväinen
#19

Hyvä kirjoitus Teurajärveltä! Ymmärrän tuskasi, mutta oletko seurannut PS:n hallitustyöskentelyä. Mielestäni se on ollut ihan kelvollista eikä siihen ole nokan koputtamista.

Nyt on aika selvittää äänestäjille, miksi asiat on hoidettu näin ja mihin ollaan pyrkimässä. Ei ole syytä alistua opposition räksytyksen hyväksymiseen vaan Soinin tavoin selitettävä asioiden todellinen laita.

Soini, ministeri Mäntylä ja puhemies Lohela ym. ovat pyrkineet selvittämään asioiden oikean laidan. Sitä viesti on toistettava,eikä heti hypättävä vastustajan kelkkaan ja ryhdyttävä haukkumaan omia.

Vastuu on kannettava ja näytettävä, että PS pystyy kantamaan sille annetun tehtävän. Keskustelut on jätettävä jäsentenväliseen selvittelyyn eikä niitä ole syytä reipotella jukisuudessa.

Oppositiosta on helppo huudella, mutta nyt PS ei ole oppositiossa vaan hallituksessa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pentti
Vihainen
#32

Paskan puhumista takin kääntöä jne

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

paskanmarjat
#41

Louhella vaatetus, Mäntylällä suunnittelu ja Soinilla köyhien kyykytys.
Tasoa on, meinaatko, että Suomen asiat muuttuis Persujen ansiosta paremmiksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vitut
#21

rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. NIIN VARMAAN

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eroan puolueesta
Vihainen
#23

Eroan puolueesta ja sen alaisista yhdistyksistä Timo Soinin islamilaisen uskontunnustuksen takia….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Sulle höh.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pettynyt
#25

Olen pettynyt perussuomalaisiin ja parempaa ei liene luvassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#31

Liity kommunisteihin. Ja katsele perussuomalaisten aikaansaannoksia sieltäpäin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tästä se sit alko
Iloinen
#26

Eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi, että tilanne näyttää ulospäin huonolta.

– Kyllä se näyttää oikeusministerin kannalta heikolta, jos hän on ollut mukana puoluehallituksessa tekemässä päätöstä, jossa on juridisia ongelmia. Se ei tietysti anna hyvää kuvaa siitä, kuinka istuva oikeusministeri hallitsee oman hallinnonalansa kysymykset, Jokisipilä sanoo Uudelle Suomelle.

Eiköhän toi Soinin hallinta noissa oman tai vieraan hallintoalan kysymyksissä ole samaa tasoa oikeusministerin kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijä
Tyytyväinen
#28

Parasta on että tynkkynen pyytää anteeksi ja Soini peruu erottamisen. Lyövöt reilusti kättä ja kerätään potti kotiin. Muuten tuli taas äänestäjäkato.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AsiaTosi
#33

Just näin. Jos Tynkkynen vain ottaisi saman asenteen kuin Immonen, niin kaikkien osapuolten kasvot säilyisivät. Episodi saisi onnellisen lopun, kaikille kannattajille tulisi hyvä mieli…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

srvstr
#39

Tuohon toteamukseen on helppo yhtyä, mutta sitten näin Soinin valtiosihteerin, Samuli Virtasen, haastattelun Ylen tv-uutisissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Samaa mieltä
#40

Samuli Virtasen asenne oli vastenmielinen. Myönsi myös sen ”nauhoitus” pelotttelun tehneensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000