Perussuomalaiset

Jari Ojala

Päätöksenteon uskottavuus ja moraali Siikajoella?

Pitäisikö asukkaiden pystyä luottamaan, että poliitikot noudattavat omia yhdessä laatimiaan, hyväksyttyjä ja voimassa olevia strategioita ja linjauksia päätöksenteossa?
Mielestäni pitäisi, mutta ainakin Siikajoen päätöksenteossa strategioilla pyyhitään usein takalisto, olisi ehkä hyvä painaa strategiat suoraan WC-paperille, ei tulisi ainakaan haavoja. Viimeiseksi takamus on pyyhitty voimassa olevalla maankäyttö strategialla, jonka valtuusto on yksimielisesti hyväksynyt. Pyyhkiminen on tapahtunut Hukanpalon tuulivoima kaavoitus sopimuksesta päätettäessä. Maankäyttö strategiassa sanotaan yksiselitteisesti, että tuulivoima rakentaminen ja kaavoitus ohjataan maakuntakaavassa sille osoitetuille alueille, jollainen Hukanpalo ei ole.
Tämä toiminta ei ainakaan lisää luottamusta päätöksentekoon, onhan vastaavia linjauksia monessa muussakin asiassa, mm. palveluverkko ja palvelurakenteesta. Voiko kuntalainen luottaa esimerkiksi päätökseen oppilasmääristä yms. jolla laukaistaan koulun lakkautuminen? Mielestäni ei voi, koska olemassa olevia linjauksia ei noudateta muissakaan asioissa edes yhtä vaalikautta. Eli poliitikon muisti ei ole edes yhden vaalikauden mittainen, jopa lyhempi kuin se kuuluisa ”miesmuisti”. 

Tämä kirjoitus on julkaistu myös paikallislehdessä mielipiteenä

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Ojalalta erinomainen kirjoitus! Siikajoki on minulle etelän ihmisenä täysin vieras paikkakunta, joten piti vähän googlata, että mikä paikka tuo Siikajoki oikein on.
Ja kuntapäättäjistä päätellen ei ole mikään ihme, että esim. maankäyttöstrategialla on pyyhitty pyrstöjä… Siikajoen kunnanvaltuuston 2017-2021 paikkajakauma:
– Kesk. 17
– Vas. 3
– Kok.3
– SDP 2
– Ps. 2
Ja sehän tiedetään, että kepu pettää aina! Tervetuloa uusi paikkajakauma Siikajoellekin – äänestäkää huhtikuussa PS-ehdokkaita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000