Mahdollisen uuden edessä mutta varmasti jännän äärellä
Kuntavaalit ovat aivan kulman takana ja näin uutena tulokkaana mielessä liikkuu monia asioita. Minkälaisen äänimäärän tulen saamaan? Miten minun pitäisi tehdä vaalityötä? Pitääkö minun ottaa kantaa ihan jokaiseen, vaikkapa somessa käytävään politiikkaa käsittelevään keskusteluun? Pitääkö minun tietää kaikesta kaikki nyt heti? Lähes joka päivä tulee jokin uusi asia ja kysymys mieleen. Mutta se, ehkäpä kaikkein vaikein kysymys kuuluu, osaanko olla poliitikko?
Kävin aivan muutama päivä aiemmin, ennen tämän blogitekstin kirjoittamista mielenkiintoisen keskustelun 8-vuotiaan nuorenmiehen kanssa. Hän kysyi mitä on politiikka? Lähdin selittämään asiaa, että politiikka on kompromissien etsimistä ja niiden tekemistä (ei suinkaan omakeksimäni määritelmä politiikalle). Seuraava kysymys kuului luonnollisesti, mikä on kompromissi? Kerroin, kuinka kompromississa yritetään etsiä erilaisista mielipiteistä huolimatta tilanteeseen ja asiaan sopivin ratkaisu. Tämä keskustelu olisi varmaan voinut jatkua, vaikka kuinka pitkään mutta onneksi nukkumaanmenoaika tuli vastaan ennen tiukkoja lisäkysymyksiä.
Niin, osaanko olla poliitikko?
Jos kysymys on siitä, että osaa keskustella, kuunnella ja arvioida myös erilaisia mielipiteitä niin vastaus on ehdottomasti kyllä. Politiikkaan kuuluu välillä varmasti tiukkakin sananvaihto mutta räyhäämisellä ja öyhötyksellä tuskin saavutetaan yhtään mitään. Minä uskon rakentavaan yhteistyöhön, varsinkin kuntapolitiikassa jossa ei ole valtakunnanpolitiikasta tuttua hallitus – oppositio asetelmaa. On joukko eri puolueiden listoilta valittuja kaupungin- tai kunnanvaltuutettuja joilla pitäisi olla sama yhteinen päämäärä toimia oman kuntansa ja sen asukkaiden parhaaksi.
Mikäli kysymys taas on siitä, että tiedänkö ja osaanko kuntapolitiikasta jo kaiken niin vastaus on ehdottomasti ei. Monta kuntapolitiikan koukeroa on minulle vielä täysin hämärän peitossa. Se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi seurannut aktiivisesti Tornion asioita jo pitkään mutta olla mahdollisesti tekemässä niitä päätöksiä joita tähän asti on ainoastaan lukenut valmiina on ihan eri asia. Ajattelen asian kuitenkin niin, että ihan jokainen jo pitkäänkin mukana ollut kuntapäättäjä on joskus ollut juuri tässä samassa tilanteessa kuin minä, täysin vasta-alkaja. Asioita oppii vain tekemällä ja aina voi kysyä, jos ei tiedä jotain. Onneksi Perussuomalaisissa on pitkän linjan konkareita jotka auttavat mielellään meitä aloittelijoita.
Tarkoittaako poliitikkona oleminen sitoutumista oman puolueesi arvoihin ja politiikkaan? Ehdottomasti kyllä! Minulle on tärkeää puolustaa perinteisiä arvoja ja Suomalaisuutta. Perussuomalaiset ovat olleet ja ovat edelleen se puolue joka on oikeasti myös pienimmän ja heikoimman puolella. Siksi myös minä haluan olla mukana tekemässä perussuomalaista politiikkaa, kaikkien hyväksi.
Mutta palataanpas alkuperäiseen kysymykseen, osaanko olla poliitikko? Vastaus on, että alkeet olen saanut pikkuhiljaa haltuun. Jatko onkin sitten äänestäjien käsissä. Huhtikuun 18. päivä vuonna 2021 ratkaisee pääsenkö oppimaan lisää politiikasta entistäkin syvällisemmin. Toivottavasti riittävän moni torniolainen äänestäjä haluaa antaa minulle tuon mahdollisuuden.
Olen siis mahdollisen uuden mutta ihan varmasti jännän äärellä.
Kaakamossa 24.2.2021
Tekstin aiheet:
Politiikka on kahden välistä kauppaa, reaalipolitiikka vastaan utopia. Utopian rakentaminen on helpompaa, ja yleensä sosialistien toimintatapa. Reaalipolitiikka on sitä, että eletään suu säkkiä myöten. Ei kannata syyttää itseään, jos realisti ei pärjää vaaleissa, jos vastassa on sosialisti, sosialismin myynti on helppoheikkimäistä huutokauppaa, ja tuossa yksi kampa kaupanpäälle jne. Utopian myynti on helppoa, vaalien väli liian pitkä, joten valheet ennättää unohtua ja uudet odottaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Rohkeasti Jari vaan , jos vielä pullahtaa , niitä hyviä PerusSuomalaisia , ajatuksia !?!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti