Pelekääkkö nää Polliisia?
Monessa perheessä lapset kertovat innokkaina, kun heidän koulussaan kävi ihan aito koulupoliisi. Kasvatuksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tekevä ja aivan liian vähälle huomiolle jäävä. Koulupoliisin tehtävänä on helpottaa koulun ja poliisin välistä yhteistyötä, he tapaavat niin oppilaita ja opettajia sekä osallistuvat koulussa tapahtuvien ongelmien ennalta ehkäisyyn. Ongelmien sattuessa sovittelu on koulupoliisin työtä, myös ennaltaehkäisevää, jolla pyritään edesauttamaan lasten ja nuorten kasvua yhteiskuntakelpoisiksi sekä lisätään vanhempien tietoisuutta päihteistä ja muista vaaroista vierailemalla vanhempien illoissa.
Oulussa on ollut jo vuosia työskennellyt koulupoliisi johon oppilaat ja vanhemmat voivat olla yhteydessä koulua koskevissa asioissa ja muissakin nuoreen liittyvissä asioissa. Koulukin voi olla yhteydessä koulupoliisiin oman harkintansa mukaan. Koulupoliisi auttaa turvallisuuteen liittyvissä ongelmissa ja kehittämishankkeissa koulua.
Koulu on kuin yhteiskunta pienoiskoossa, kouluissa tapahtuu toisinaan sellaisia tapahtumia, joiden selvittämiseen tarvitaan poliisia kiireellisesti, tai vähemmän kiireellisiä tapahtumia, joihin tarvitaan koulupoliisin asian tuntemusta. Koulun henkilökunta yhdessä koulupoliisin kanssa tekevät kasvatusyhteistyötä, järjestäen teemapäiviä ja oppitunteja. Koulupoliisin työ on erittäin tärkeää nykyisessä yhteiskunnassa, jossa nuorten pahoinvointi on lisääntynyt monilla mittareilla mitattuna sekä kiusaaminen on yleistynyt, se ei enää rajoitu pelkästään kouluun ja koulumatkaan, vaan sosiaalisen median avulla siitä on tehty aivan liian helppoa mihinkä vuorokauden aikaan vaan. Kukapa näistä vaaroista varoittaisi ja puhuisi sekä kertoisi rangaistuksista nuorille, ellei olisi koulupoliisia
Tekstin aiheet:
Koulupoliisi – vähän niin kuin koulutonttu.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
> edesauttamaan lasten ja nuorten kasvua
> yhteiskuntakelpoisiksi
Tässä kaikessa kuvastuu se, että lapset ovat järjestelmän subjekteja joihin kohdistetaan virkatoimia.
— Tähänkö kasvatamme lapset?
— Kyllä. Se on valtion tavoite.
— Mutta se ei saa olla yhteiskunnan tavoite!
Sellainen ei auta lasten itsenäistymistä yhteiskunnan vastuullisiksi jäseniksi vaan tekee heistä ”valtion lapsia”.
— Kansalaisia, jotka eivät ratkaise eteen tulevia ongelmia vaan kääntyvät ”asiasta vastuussa olevan viranomaisen” puoleen.
— Lapset eivät itsenäisty.
Tietenkin helppo elämä houkuttaa: Jos sinulla on ongelma, vain soitto asiasta vastuussa olevalle viranomaiselle, ja homma on hoidettu.
— Yhteiskunnan selviämisen kannalta on olennaista, että kansalaiset pystyvät itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon.
— Valtion kannalta ei, tällöin asia on juuri päinvastoin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eihän nuo maahanmuuttajat Oulun poliisia pelkää, tänäänkin oli uutisissa kun yksi oli raiskannut n. 80. v mummon pyykkituvassa !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti