Perussuomalaiset

Janne Koskela

Oulu puupääkaupungiksi

Uuden valtuuston tulee ajaa biotalouteen liittyviä asioita, joista yksi merkittävä on puurakentaminen. Kestävällä, biomassoihin perustuvalla rakentamisella on tärkeä rooli ilmastopäästöjen vähentämisessä kun fossiilisia energialähteitä korvataan puulla. Puu korvautuu ja uusiutuu, kalliomurske ei.

Oululaista bioenergiaa saamme monenlaisena aivan läheltä. Kaatopaikalta Ruskosta saamme biokaasua, Yli-Iistä tulee turvetta Ouluun ja Laanilan jätteenpolttolaitoksella tuotettu energia on oikeata lähienergiaa! Näillä toimilla tuetaan Oulun elinvoimaa, omavaraisuutta ja pidetään eurot Oulun paikallistaloudessa. Sähkön ja lämmön yhteistuotannolla taataan sähkön toimintavarmuus.

Oulun tulisi lisätä puurakentamista, sillä saavutettaisiin päästöjen väheneminen ja paremmat sisäilmat niin päiväkodeissa kuin koulurakennuksissa. Rakennetussa tilassa säilyy hiili eikä vapaudu luontoon pitkään aikaan. Tässä on julkisella sektorilla merkittävä osuus, sillä koulut, päiväkodit ja monet muut rakennukset hankitaan julkisin varoin.

Bioenergiasta saamme työtä Ouluun. Tällä hetkellä kotimaiset polttoaineet työllistävät noin 30 000 ihmistä, mahdollista olisi lisätä työpaikkojen määrää jopa 45 000:n henkilöön. Taitaa olla puuenergian ja turvetuotanto suurempia työnantajia alueilla missä ei ole teollisuutta. Oulu voisi halutessaan hankintapäätöksillä ohjata alihankkijoiden energian käyttöä oikeaan suuntaan. Kilpailutustilanteessa voisi olla ehtona päästöjen vähentäminen. Ja Oulu voisi haastaa koko alihankintaketjun päästöjen vähennystalkoisiin ja palkita voittajan.

Oulun täytyisi varmistua siitä, että energian polttoaine on aina kotimaista ja sen kuljetus myös. Suotavaa olisi myös tehdä tuosta hankintakilpailutusehto. Tärkeänä näkisin uusien asuin- ja teollisuusalueiden energiaratkaisut kokonaisuutena, ottaen huomioon energia tehokkuuden ja puurakentamisen monimuotoisuuden. Siihen kuuluu myös alan osaaminen, aina ammatillisista perustutkinnoista akateemiseen koulutukseen. Niistä Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan on pidettävä kiinni. Siinä on edunvalvontaa kerrakseen niin luottamushenkilöille kuin virkamiehille.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000