Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Metsästys ja ampumaharrastus turvattava

Ampuma-aseiden lupakäytäntöihin kohdistuu yhteiskunnan taholta painetta. On kaikkien intressi, että aseita käytetään turvallisesti ja vastuullisesti. Tässä on kuitenkin menty liian pitkälle. Muutaman ongelmayksilön eristämisen sijaan on käyty rankaisemaan kollektiivisesti koko harrastajien laajaa lainkuuliaista joukkoa.

Vaatimukset ovat tiukentuneet ja harrastuneisuuden osoittaminen on muuttunut liian työlääksi. Ampumaratoihin kohdistetut vaatimukset kiristyvät edelleen, ellei lainsäädännössä oteta järkeä käteen.  Uusia aseiden säilyttämistä ja kuljettamista kohtuuttomasti vaikeuttavia määräyksiä on suunnitteilla eduskunnassa.

Suomalaiset pärjäävät ampumaurheilun eri lajeissa hyvin kansainvälisellä tasolla. Metsästys on tarpeellista koko yhteiskunnan kannalta. Näkyvin hyöty lienee jo liikenneturvallisuudelle välttämätön hirvikantojen harvennus, mutta metsästäjät tekevät paljon muutakin näkymätöntä riistanhoito- ja luonnonsuojelutyötä. Reserviläistoimintakin tarvitsee harjoitusedellytyksiä.

Uusia harrastajia ja nuoria alkaa olla vaikea saada mukaan liiallisen säätelyn johdosta. Kiristyneet käytännöt ja aseiden hankinnan vaikeus on aiheuttanut asekaupan romahduksen ja tilanne uhkaa alan yrittäjien toimintamahdollisuuksia. Viranomaisten mielivaltaiset vientirajoitukset aiheuttavat jopa asetehtaille painetta siirtää tuotantoaan pois Suomesta.

On aika ottaa askel takaisin ja valmistella lakeja uudelleen. Tulee kuulla aidosti metsästäjien ja ampumaharrastajien järjestöjä – sieltä löytyy osaamista ja parhaat käytännöt lainsäädäntötyön tueksi. Samalla kannattaa korjata jo aiemmin tiedetyt epäkohdat, kuten aselupakäytäntöjen poliisilaitoskohtaiset vaihtelut. Kansalaisia on kohdeltava tasapuolisesti kautta maan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Harri Lång
Iloinen
#1

Metsästys on myös kuulunut suomalaiseen perinteeseen vahvasti.
Pidänkin tärkeänä että tätä ajatusta vaalitaan.
Eikö monikulttuurisuudessa ole sijaa omalle kulttuurillemme?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000