Perussuomalaiset

Jaana Vesterinen-Prähky

Ryhdy äänestysinnon kesäherättäjäksi

Aluksi perustettiin puolue ja heti seuraavana vuonna 1996 Perussuomalainen-lehti, joka lähetettiin jäsenille kotiin. Lehteä jaettiin luettavaksi myös puolueen jäsenyhdistysten telttatapahtumissa. Lisäksi aktiivijäsenet jakoivat lehteä omilla alueillaan suoraan koteihin.

Samalla tavoin Perussuomalainen-lehden sanoma tavoittaa suomalaisia myös tänään. Perussuomalaisilla on 16 piirijärjestöä ja näissä yli 300 paikallisosastoa, joiden tekemän tärkeän jakotyön kautta Perussuomalainen-lehti on kertonut jo yli 25-vuotta suomalaisille äänestäjille politiikan kentällä tapahtuvista ajankohtaisista asioista ja saanut heidät äänestämään toimintaamme.

Perussuomalainen-lehti puhuu Suomen ja suomalaisten puolesta sekä tarjoaa lukijoilleen ajankohtaista sekä tärkeää tietoa erilaisten arkeemme ja yhteiskuntaamme vaikuttavien asioiden kautta. Lehti ei vain esittele perussuomalaista aatetta, vaan tarjoaa vaihtoehtoja ja ratkaisuja, jolla ylläpitää suomalaista kulttuuria sekä hyvinvointia muuttuvassa maailmassamme.

Jaettu lehti huomataan

Monien erilaisten Suomessa tehtyjen printtilehtien lukija- ja huomionarvotutkimusten mukaan, jopa kaksi kolmesta muistaa saaneensa painetun lehden. Lisäksi lehden muistaneista kaksi kolmesta myös tutustui siihen ja peräti viidesosa lehden lukijoista myös aktivoitui johonkin lehden asiaan.

Perussuomalainen-lehdessä on viime vuosina panostettu laadukkaaseen sisältöön ja kuviin. Lehdessä on satsattu siihen, että sen sisältö tuottaa lukijalleen lisäarvoa kertomalla tärkeistä ja ajankohtaisista elämäämme vaikuttavista asioista sekä puolueen tavoitteista. Sen vuoksi on tosiasia, että lehti myös aktivoi vastaanottajiaan tehokkaasti perusuomalaisuuteen. Monissa mediatutkimuksissa on todettu, että printtilehden luettuaan peräti 40 % lukijoista myös aikoi vierailla lähettäjän verkkosivuilla lehden aktivoimana.

Lehden yksi tarkoitus on pitää perussuomalaisten ajamat asiat lukijoiden mielessä ja kuten tiedämme, tässä tehtävässä Perussuomalainen-lehden jakaminen toimii erinomaisesti. Kokemuksesta tiedämme, että Perussuomalinen-lehti on pidetty ja se herättää saajissaan kiinnostusta toimintaamme kohtaan – siispä muistutetaan äänestäjiämme meistä myös tulevana kesänä ja jaetaan itse kukin ennätysmäärä lehtiä!

Äänestäjien uskollisuus Suomessa on vakaata

Monien erilaisten galluptutkimusten pohjalta on selvitetty, että suurten puolueiden äänestäjien puolueuskollisuus (osuus äänestäjistä, jotka äänestivät kaksissa peräkkäisessä vaalissa samaa puoluetta) on viime vuosina ollut varsin vakaata. Erityisesti kolmen suuren puolueen ja RKP:n äänestäjäkunnat ovat olleet uskollisia puolueilleen. Näyttäisi siis siltä, että Suomessa tärkein tekijä puolueiden menestyksen kannalta on edelleen omien äänestäjien herättäminen ja hereillä pitäminen, ei niinkään kannatuksen valtaaminen muilta puolueilta.

Viime vuonna julkaistujen lukijatutkimusten mukaan liki jokainen 15 vuotta täyttänyt suomalainen on sanomalehtien lukija, ja peräti 95 prosenttia tämän ikäryhmän suomalaisista lukee sanomalehtiä. Tutkimuksissa selvisi, että printtilehden muistivat parhaiten naiset ja 41–59-vuotiaat, kuitenkin siinä missä henkilöt kertoivat myös tutustuneensa lehden sisältöön, korostui näiden lisäksi erityisesti myös yli 60-vuotiaat.

Ota lehtitalkoot haaste vastaan

Tämän pohjalta voidaan siis ajatella, että monilla eri ikäisillä on aikaa ja halua lukea Perussuomalainen-lehteä, joten lähdetään yhdessä tarjoamaan lehteä aktiivisesti kesälukemiseksi. Itse aion hyödyntää lehden jakamista kesälomani aikana siten, että otan lehtinipun mukaan mökille ja tarjoan matkan varrella PS-lehteä jakamalla kesälukemista mökkikuntani kesäasukkaille.

Samalla haastan kaikki perusaktiivit mukaan lehtitalkoisiin ja jakamaan kesäkauden aikana laadukasta luettavaa eli omaa PS-lehteämme. Olohuoneen tai mökkikeittiön pöydälle jäävä Perussuomalainen-lehti pitää meidät suomalaisten mielissä. Lisäksi uskon, että lehden aktiivinen kesäjakaminen on teko, joka maksaa meille itsensä takaisin syksyllä muun muassa, kun ensimmäisiä galluptuloksia julkaistaan.

Aktiivisuudessa on aina piillyt perussuomalaisen kentän yhteisvoima ja tiedän, että siihen meillä on valmiuksia myös tulevissa vaaleissa.

Rentouttavaa kesää ja aurinkoisia jakohetkiä toivotellen!

PS. Hienoa, innostuitko kesäjakajaksi? Klikkaa tästä PS-lehtien nipputilausten sivulle, täytä tiedot lomakkeelle ja paina Lähetä-painiketta. Lehdet toimitetaan sinulle Matkahuollon välityksellä suoraan kotiovellesi. Kiitos panoksestasi ja hyvää kesää! 😊

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Jaa hyvää
Tyytyväinen
#1

Hyvä taustoitus ja toivottavasti tämä aktivoi kaikkia toimijoita myös lehtien jakeluun, edes pienikin määrä edistää ja vie Suomen ja suomalaisten asiaa ja etua eteenpäin. Täällä tilattu ja tulossa 3500 kpl lehteä jakeluun (tätä ennen 3000 kpl ja 1500 kpl edellisiä numeroita).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000