Perussuomalaiset

Jaana Vesterinen-Prähky

Palkkioksi kelan päivärahoja ja vaaleissa ääniä

Kirjoitin ”Keisarin uudet vaatteet”-tarinan tyylillä mediassa viime päivinä velloneiden ”Husu – fakta vai fiktio”-uutisista:

* * *

Kaupunkiin tulee kaksi orastavaa poliitikkoa ja puolue, joka suuresti pitää orastavista poliitikoista, ottaa heidät mukaan toimintaansa, räätälöimään puolueelle uudenlaista politiikkaa.

Orastavat poliitikot väittävät tiettyjen uudenlaisten poliittisten asioiden näkyvän vain älymystölle ja tyhmät ja virkaansa pätemättömät eivät näkisi politiikkaa ollenkaan.

Näin ollen puolueen puheenjohtaja ajattelee tämän olevan hieno sijoitus, kun hän saisi tämän avulla selville, ketkä maan virkamiehistä olisivat kykenemättömiä tehtäväänsä.

Orastavat poliitikot pyytävät uudenlaisen politiikan materiaalikustannuksiin ja palkkioiksi muun muassa kelan päivärahoja ja vaaleissa ääniä.

Todellisuudessa orastavat poliitikot eivät tee ollenkaan uudenlaista politiikka ja siksi puolueen puheenjohtaja saa huomata, ettei itsekään tee politiikkaa, mutta päättää olla puhumatta asiasta, koska pelkää muiden toteavan hänet kyvyttömäksi tehtäväänsä.

Uuden politiikan tekemistä käy katsomassa myös useampi puheenjohtajan virkamies ja hekin päättävät vaieta kyvyttömyydestään nähdä uutta politiikkaa.

Lopulta puheenjohtaja pitää harjoituspuhetta peilin edessä uudesta politiikasta, ja taustalla uudet ylimitoitetut avustajajoukotkin ovat tarttuvinaan uuteen politiikkaan, mitä he eivät oikeasti löydä. Kaikki kuitenkin ihailevat kovaan ääneen uutta politiikkaa.

Sitten puheenjohtaja orastavien poliitikkojen kanssa lähtee vappukulkueeseen kaupungin keskustaan, missä ihailu jatkuu, kunnes joku huutaa, ettei puheenjohtajalla olekaan uutta politiikka.

Vappukulkueen seuraajat alkavat tämän jälkeen supista keskenään lopulta yltyen huutamaan, ettei toden tottakaan puheenjohtajalla ole uutta politiikkaa.

Puheenjohtaja ja orastavat poliitikot suoristavat selkänsä ja näyttävät entistä ryhdikkäämmiltä, vaikka heistä tuntuu, että kansa on oikeassa.

He ajattelevat, että heidän täytyy kestää näytös loppuun asti.

Ja uudet ylimitoitetut avustajajoukot jatkavat heidän kannattelemistaan aivan kuin puheenjohtajalla ja orastavilla poliitikoilla olisi puolueelle ja kansalle uudenlaista politiikkaa.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja