Perussuomalaiset

Jaana Valle

Lastensuojelu on suurta bisnestä

Kerron omakohtaisen tarinan, joka on täyttä totta. Nyt alkaa minulle riittää tämä lastensuojelun toiminta. Luulin lastensuojelun toiminnan tarkoituksen olevan auttaa perheitä selvittämään asioita ja auttaa lapsen pääsemään perheeseen takaisin, jos hänet on pois viety. Mutta kohdallani niin kuin monen muunkin kohdalla asia ei ole ollenkaan näin. Kirjoitan tästä siksi koska tämä on vaiettu asia. Olen itse yrittänyt saada asiaa mediaan kymmeniä kertoja eri tahojen kautta ketään ei kiinnosta. Ketään ei kiinnosta niin kauan, kunnes asia koskee läheistä tai itseä, vasta silloin silmät aukeavat. Olemme lukeneet asiasta vain sen näkökulman mitä kauheuksia lapsille on sattunut, kun lastensuojelu ei ole puuttunut asiaan, mutta harvoin sellaisista asioista, jolloin lastensuojelu eli lasu on puuttunut asiaan ja saanut aikaan vain vahinkoa. Kerron tästä myös siksi nyt, koska kuntavaalit ovat tulossa ja tämän asian täytyy saada nähtäväksi, kunnissahan päätetään juuri näistä asioista lasun toimesta, jotka työskentelevät kunnille. Olen itse kuntavaaliehdokkaana ja haluan puutua lasun härskiin toimintaa. Kerron teille asiasta vain pääpiirteisesti, en lähde kaikkiin sattumuksiin julkaisemaan, koska en halua lapselleni julkisuutta, jota tämä koskee, toki minulla, kun on monta lasta niin tämä ei yksilöi ketään.

Muutama vuosi sitten odottelin lapsia joululoman viettoon, he olivat tulossa koulusta. Sain puhelun, ääni kertoi, lapsesi ei tule kuukauteen kotiin, sitten ääni luki jonkun litanian tai minusta se ainakin tuntui niin, olin sokissa mietin mistä on kyse. Kerroin äänelle, nyt en ymmärrä kenestä puhut, ääni kertoi lapsen nimen. Hän kertoi uudelleen alusta. Kysyin missä lapsi on ja miksi ei tule kotiin, ääni kertoi, ettei voi kertoa syytä, mutta nyt olisi kuukauden poissa, ja hän antoi jonkun puhelinnumeron mihin soittaa. Istuin keittiössä, lapset tulivat kotiin, kerroin heille, ettei yksi lapsista tule kotiin ja en tiedä mitä tapahtunut, olin ihmeissäni, en ymmärtänyt mitään. Olen aivan tavallinen äiti, olen aina pitänyt huolta lapsistani, avoimesti ollaan jaettu surut ja ilot. En ole koskaan joutunut rankaisemaan lapsiani mistään, kaikki on sujunut.

Soitin numeroon, jossa kerrottiin, ettei mitään hätää ole lapsi on tallessa ja sanottiin, tule huomenna käymään ja sain osoitteen. Koko illan mietin mitä ihmettä oli tapahtunut. Seuraavana päivänä kävin paikassa, siellä oli 2 x lasun sosiaalityöntekijää ja paikan ohjaaja. He kyselivät jotakin ja minä vastasin, he eivät kertoneet miksi lapsi on heillä ja miksi en saa häntä nyt jouluksi kotiin. Parin päivän päästä lapsi laittoi viestiä, hän kertoi, että oli valehdellut minusta ja hän kävi itse kumoamassa poliisille lasun tekemän rikosilmoituksen. Hän kertoi, että oli valehdellut koska oli luullut, etten välitä hänestä. Hän oli teini ikäinen ja hänellä oli ollut sellainen tunne. Juttelin hänen kanssaan ja häntä harmitti, minulla on vieläkin nämä viestit tallessa, jossa hän näin kertoo. Luulin tuolloin, että kaikki kääntyy hyväksi. No ei kääntynyt kaikki vain paheni, lasu ei koskaan uskonut, etten ole tehnyt mitään väärää, mitään todisteita, ei ollut, oli vain todisteita, että lapsi valehteli, jonka hän jo itse kertoikin, mutta lasu väitti ja väittää edelleen, ettei lapsi voinut valehdella.

Lastensuojelu kertoi minulle heti ensimmäisessä tapaamisessa, että pyrkivät huostaan ottoon. He kirjasivat sanomiani väärin lukemattomia kertoja vuoden aikana, pyysin usein, että niitä korjattaisiin, mutta niin ei tehty. Sain tietää kiireellisen sijoituksen syyn virallisesti vasta kuukauden kuluttua eli tammikuussa kun poliisi soitti ja kertoi, että minusta tehty rikosilmoitus on peruttu ja he haastattelivat myös minut ja totesivat, että nuorethan keksivät tälläisiä juttuja ja eivät ole huolissaan, asiaa ei siis käsitelty. Poliisit tajusivat heti mistä kyse, kun lapsi oli itse käynyt heille kertomassa, että juttu ei ole totta. Mutta lasu sai muodostettua minusta hirviön lapselle vuoden aikana. Loppujen lopuksi lapsikin alkoi uskoa, että olen sellainen. Lasu vaihtoi lapsen puhelin numeron kolme kertaa, kerran lapsi laittoi minulle uudesta numerosta viestin ja he saivat sen tietää, numero vaihtui uuteen prepaidiin. Lapsi huostaan otettiin lasten suojelun kertomusten perusteella. Nyt en ole kahteen vuoteen saanut tavata tai keskustella lapseni kanssa. Nyt kesällä, en ole saanut enää mitään tietoja lapsestani, en edes tiedä miltä hän näyttää tai mitä tekee, käykö hän koulua vai ei. Lupasivat kyllä kertoa, jos lapsi kuolee.

Lapsella on ollut psyykkisiä ongelmia, mutta hän ei ole saanut minun pyynnöistäni huolimatta mitään apua niihin. Nuorisokodin ohjaajat vetoavat aina lapsen itsemääräämisoikeuteen. Huoltajalla ei ole mitään oikeutta lapseen, vaikka hän on alaikäinen. Nuorisokodin ohjaajat ja lasu tekevät kaiken mitä lapsi pyytää. Hän jopa lakkasi käymästä koulua. Kritisoin tätä lasulle, kerroin että tietääkseni Suomessa on oppivelvollisuus oikeus, mutta lasu tuomitsi minut, olin hirveä, kun halusin lapsen käyvän koulu. Onneksi sain sovittua koulun kanssa, että lapsi saa päästötodistuksen, jos tekee kokeet ja tehtävät. en halunnut, että entinen ysin oppilas ei saisi päästötodistusta. Lapsi otti siis vanhemman rooli ja lasu sekä ohjaajat sitä toteuttavat. Lapsi ei myöskään lähtenyt jatko opiskelemaan. Lasun mielestä lapsi saa määrätä omasta elämästään. Minusta se oli väärin, lapsi tarvitsee aikuisen. Päivittäin mietin, miten lapsellani menee, kun sitä kysyn, saan vastaukseksi, emme saa kertoa. Eli yhteen vetona, vain yksi valhe voi erottaa lapsen ikuisiksi ajoiksi perheestä, mutta kaikki muut lapset saavat asua oman vanhempansa luona. Kohtaloni on järkyttävä. Joka tapaamisessa jossa olin lasun kanssa, he korostivat, että odottavat huostaan ottoa, vain se oli heidän päätavoite. Huostaan otto tuli vuoden kuluttua kiireellisen sijoituksen loputtua.

Miettikää, että Suomessa voi olla laki, että alaikäinen saa määrätä kokonaisvaltaisesti omasta elämästään vaikka se ei olisi hänen hyväkseen ja huoltajalla ei ole mitään oikeuksia lapseen.

Tähän asiaan on puututtava, kymmeniä ehkä satoja, lapsia erotetaan jonkin mitättömän jutun vuoksi perheistään ja koskaan he eivät enää pääse irti lasun asiakkuudesta. Lasun kohtelu perheitä kohtaan on järkyttävää, tämän täytyy loppua. Haluan lähteä mukaan puolustamaan kaltoin kohdeltuja perheitä, perheen pitäisi saada apua, apu ei voi olla vain sellainen, että perhe rikotaan, se ei auta tälläisessä asiassa, se auttaa asiassa, jossa on aihetta. Lastensuojelun asiakkaat ovat lisääntyneet. Lapseni asuminen laitoksessa maksaa veronmaksajille n. 300 euroa/vrk ja aivan turhaa, lapsella on oma huone kotona olemassa ja rakastava äiti sekä sisarukset. Veronmaksajat maksavat vuodessa n. 100 000 euroa minun lapsestani ja lisäksi vielä myönnetyt tavara ym ostot. Mitä tuolla rahalla saisi vuoden aikana, paljon tarpeellisia palveluita. Miettikää mihin meidän rahoja oikein kulutetaa. Toivon, että mahdollisimman moni jakaisi tämän. Harmi, etten voi kertoa kaikkia kauheita yksityiskohtia mitä lapselle on tapahtunut, kun lastensuojelu ei ole pitänyt hänestä huolta.

Osallistu keskusteluun!


64 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Jos tämmöisiä asioita yhteiskunnassamme tapahtuu?.Niin herää kysymys onko meillä lastensuojelussa,mielenvikaisia sadisteja toimihenkilöinä?.Kuitenkin sitten lastensuojelulta menee ohitse,sellaiset tapaukset joissa lapsella on todellinen hätä.Ja lapsi pääsee lopulta hengestään,jatkuvan pahoinpitelyn,ja kidutuksen tähden?!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Työn raataja
#28

Vastaan viestin aloittajalle Jaana Vallelle. .. Kirjoitit: .”Nuorisokodin ohjaajat vetoavat aina lapsen itsemääräämisoikeuteen. Huoltajalla ei ole mitään oikeutta lapseen, vaikka hän on alaikäinen. Nuorisokodin ohjaajat ja lasu tekevät kaiken mitä lapsi pyytää. Hän jopa lakkasi käymästä koulua…” Lasu ei ole mitään yksinkertaidsta työtä, mutta erittäin vaikeaksi sen on tehnyt esittelijäneuvos, sosiaalioikeuden erikoismies Tapio Räty, jonka esittämien ja laatimien lakien, pykälien ja säännösten mukaan on pakko toimia nuorisokodeissa, tai tulee kenkää. Työntekijät nuorisokodeissa ovat tässä mielessä täysin voimattomia. Sosiaalityöntekiän on myös noudatettava annettuja määräyksiä. Lastensuojelun sosiaalityössä lainsäädännön tuntemus on merkittävä osa sosiaalityöntekijän substanssinhallintaa, jotta hän osaa toimia oikein. -Mitä tulee oireilevaan lapseen, niin suurimmat ongelmat ovat lähtöisin kotoa. Päihde- ja mielenterveysongelmat, rikollisuus sekä erilaiset mielenterveysongelmat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

anneli
#30

Suurin osa ns.lastensuojelun duunareista ei tunne edes YK lastenoikeuksien sopimusta,ei lastensuojelulakeja(paitsi huostakäsikirjan ulkoa joka on ainoa ohjenuora monelle kaupunkien ja huostakonsernien opiskelijoille)Paperilapsista puhutaan juuri siksi,koska nämä duunarit eivät tiedä lasten tai nuorten todellisista taustoista yhtään mitään,paitsi sen mitä joku alle 50 % pätevyydellä jos sitäkään,sosiaaliviranomainen on kirjoitellut papereihinsa,tai joku tuuraaja .Nämähän eivät ole faktaa,eivätkä missään todistettuja,vaan näiden kirjaamia jälkikäteen tai suoraan es.anonyymien ilmoituksista jne.VALVONTAA ei bisnesalalla ole.Mikään sos-ja terveydenhoidon OMAVALVONTA ei sitä ole.Nämähän eivät lakeja tunne,yleisesti tiedossa oleva ongelma Suomessa.Työntekijöillä on vastuu jo ammattinsa puolesta toimia oikein,siihen ei auta potkuilla uhkailut.MEDIA hoitaa kyllä laittomasti potkuja saaneiden julkisuudessa näkymisen.Lue uudelleen mitä sanotaan ammatin edustajien eettiset ohjeet jne.LAKI ja lait

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Sinne valikoituu juuri sellaiset joilla on itsellään vihanhallinta ongelmia,ja taipumusta sadismiin jne.Kun lapsia ja nuoria hakataan, hyväksikäytetään huostabisneksen laitoksissa ja perhekodeissa jne.hallituksen kerholaiset antavat huomautuksen laitokselle eivätkä tee rikosilmoituksia tapauksista,koska bisneksen julkisuuskuva kärsisi.Kun sosiaaliviranomaisena toimineet perustavat huostafirmoja omat kaverit järjestävät asiakkaita.Nämä sos.viranomaiset tekevät ITSE ilmiantoja perheistä,kostona ja saadakseen rahaa valtiolta kaupungin kassaan.Alalle eivät jää ne jotka noudattavat YK lastenoikeuksien sopimusta,suomen lastensuojelulakihan on aivan bisnestä varten hiottu,ja laadittu jo silloin kun se uudistettiin kesk.perhehoitoliiton edunvalvojan huostakertoimella .Suomeen LUOTIIN TARVE BISNEKSELLE,amerikasta otettu malli jonka kautta VOITOT jaetaan veroparatiisien tileille,ulkolaisten konserneista jotka sdp-kok-kesk.suomeen toivat.YKSITYISTÄMINEN alkoi 90 luvulla,ja julkisen alasajo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Miia
Vihainen
#41

Ikävä kyllä on, mun vanhin poika sijotettiin saverolaan ja siellä todellakin oli sadistisia paskoja töissä jotka matotti nuoria, pakkosyötti vanhoja ruokia, eristi ilman syytä jnejne..nostettiin semmonen metakka että saverola meni kiinni ja työntekijät pääs ko koirat veräjästä tämän ansiosta.. Kotkan sosiaalijohtaja tiesi tasan tarkkaan millaseen paikkaan nuoria passitti ja jotenkin todellakin pöyristyttävää että hän ei silmiään räpäyttänyt kun asiasta hänelle mainitsin. Sijotusbisnes on jotain niin suurta myös suomessa että ihminen jlka ei oo kärryillä yhtään siitä paljon rahaa siinä liikkuu ei voi uskoa todeksi kaikkia näitä surullisia kamalia kohtaloita joita huostaanotto suoltaa vielä tänäkin päivänä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pettynyt
#65

Kiitos Jaana. Olet rohkea. Kirjoituksessasi on paljon samankaltaisuutta kuin monissa muissa lastensuojelun teoissa. Nimi lastensuojelu on väärä, oikeammin lapsenrikkojat. Tee tätä työtä. Autan sinua, jos tarvitset tietoa, enempää en rohkene tässä sanoa. Toivon, että saat kuuluvuutta asialle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jaanakin. Kyllä suomessa on lapsiasiat monelta osalta erittäin huonolla tolalla koska asioita hoitavat ihmiset eivät ole Jumalaa pelkääviä. He palvelevat sitä henkeä joka purkaa sitä hyvää mitä Jeesuksen Kristuksen Henki on aikaansaanut. Pakanuus on niin kovin yleistä virkamieskunnassa, ja nykykoulutuksestakin; nykylapsilta puuttuu kokonaan; Tunnustuksellinen uskonnonopetus; joka olisi ensisiaisen tärkeää ja tähdellistä; saadaksemme maassamme; rakkaus lisääntymään; meidän kaikkien kesken. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hyvä että asia tuodaan julkisuuteen
Vihainen
#4

Täyttä asiaa Jaana.
Hyvällä asialla olet ?
Juuri tuota on lastensupjelu Suomessa 2020.
Kerran kun huostataan niin sinne jää,huostia puretaan aniharvoin vaikka huostan syyt olisi täysin poistuneet.

Tälle mielivaltaiselle laittomuudelle täytyy saada julkisutta !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Miksiköhän suomen eduskunta on kieltänyt lastensuojelun käsittelyn eduskunnassa,kaupungin valtuustot ,kunnat,mediat on hiljennetty jne.TÄSSÄ se ongelma on.Kun SDP Guzenina sai isokenkäisiltä 2006 määräyksen lopettaa huostabisneksen laittomuuksien kaivelu,selvitys nykyajassa ,se kertoo bisneksen laajuuden.Kun nämä poliitikot ovat mukana itse,ja,sitra,itla jne.on koko tunkion kaivaminen estetty ja jopa perheitä uhkailtu,kuten lasten huostaanotoilla uhkaillaan ja pelotellaan perheitä jotka uskaltavat puolustaa itseään ja lapsiaan.1,4 miljardilla ylläpidetään YK lakien ja sopimusten vastaista lapsikauppaa 2020 luvulla suomessa.LASTA hanke on hallituksen uusin huostahanke,jota coronan varjolla Ruotsista tuotiin BIOLOGISTEN perheiden lapsia haalimaan työllistävän vaikutuksen takia huostamafian firmoihin.Ulkolaisten konsernien huostaosastot* ja muut puuhastelijat tarvitsevat luvatut voittonsa.Kuten Mehiläisen* johtaja sanoi :helppoa rahaa,ja kannattavaa bisnestä,laajentaa pitää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
#66

Aika harhaista puhetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#5

Hyvä kun tuot noita lastensuojeluasioita kansan tietoisuuteen. Suomen lastensuojelun tila on ala-arvoisessa tilassa. Nykytoimintatavoilla se pääsääntöisesti vieraannuttaa läheiset ja tavoittelee lapsille pysyvää huostaanottoa. Tämä ei voi olla koskaan lasten edun mukaista. Vanhempien olosuhdeselvityksiä tekemättä ja vanhemmuutta tukematta lapset yksinkertaisesti viedään vanhemmilta ja mikä pahinta yksityiset bisneslaitokset avustavat tarjoamalla lasten välitystoimintaa. Bisnestoiminta lastensuojelussa on karannut käsistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#6

Hyvä että tuot asian esille mutta en usko että mikään muuttuu. Taloudelliset intressit ovat liian suuret.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kannattaa muistaa myös Vilja-Eerikan tapaus. Vanhemmat murhasivat tytön. Tyttö olisi voitu pelastaa, jos häntä olisi kuunneltu, edes yritetty kuunnella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#8

Juurikin tuota tarkoitin,tuolla ensimmäisellä kommentillani,joka löytyy plogin ensimmäisenä kommenttina!Että oikeita tapauksia jossa lapsella on ollut todellinen hätä,pääsee näiltä lastensuojeluviranomaisilta valitettavan paljon huomiotta!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Surullinen tapaus, tässäkään eivät sossut joutuneet vastuuseen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

asiaa seuranut
Hämmentynyt
#16

Vilja-Eerikaa eivät tappaneet hänen vanhempansa, vaan isä ja äitipuoli. Tyttö siirrettiin asumaan äidin luota isälle, vaikka isällä oli jo mm tuomio mm. seksuaalisesta hyväkskäytöstä Myös äiti teki ls-ilmoituksia ja oli huolissaan tytöstä. isän äiti oli naapurikunnan sosiaalijohtaja ja oli avustamassa poikaansa palaereissa. Isän suvussa oli useita lastensuojelutyöntekijöitä, jotka toimivat mm. alan yrittäjinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Juuri näin se meni. Ja siinä näkee hyvin pienen suljetun piirin (sos.tt) hyvä veli -kerhon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ANNELI
#25

Eerikan äidin veli oli mukana huostabisneksessä,sekä murhaaja isän äiti oli Askolan perusturvajohtaja.Kun tämä erikan isoäiti ja eno hakivat lapsen pois sieltä huostapaikasta,eli sivuuttivat erikan oikean äidin ja saivat verkostonsa eli sossumafian mainostaman moniammatillisen asiantuntijaverkostonsa avustamana lapsen takaisin hakattavaksi,ja tapettavaksi,näin systeemi toimii.SOS-JA TERVEYDENHOIDON alalla on OMAVALVONTA ja sosiaaliviranomaisilla SUOJA ,joka pelastaa nämä virkavirheiltä jne.Apuna näillä on koko kaupungin juristien koneisto,poliisi,ja muut sisäpiiriläiset joten vanhemilla ei ole ketään apuna.Joku mainitsi oikeusaputoimiston,no kunhan ottaa sitten juristin ULKOPUOLELTA SYSTEEMIN vartijoiden.MEDIANÄKYVYYS on ainoa perheiden pelastaja,nämä hallinto-oikeuden rouvakerholaiset ovat SAMAA sisäpiiriä,eli huostabisneksen suojelijoita,kuten eduskunnassa istuvat ja istuneet mm.perhehoitoliiton naiskansanedustaja joka keksi huostakertoimen ,nämä ajoivat suomeen huostabisneksen .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#9

Hienoa, että nostat asian esiin! Ei voi, kuin toivoa, että lastensuojelun epäkohdat nousevat suuresti julki ja perheiden oikeudet palautuvat. Nykytilassaan lastensuojelu on erittäin ala-arvoista ja perheiden oikeusturva olematonta. Asioiden on muututtava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Kiitos, että tuot asian julki ja kerrot oman kokemuksesi.Tämä aihe pitää nostaa julkisuuteen täysin avoimesti, koska lastensuojelusysteemi ei toimi vaan on täynnä epäkohtia.
Oikeuskäsittelyssä on puutteita
Viranomaisilla on liian suuri valta
Tarkistamattomien tietojen pohjalta tehdään päätöksiä ei faktaa pelkkä huoli riittää
Perheillä olematon oikeusturva eikä perheitä kuunnella
Koko systeemi kaipaa pikaista uudistusta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Kysymys on laajemminkin sosiaalihuollon tilasta.

Vanhustenhuolto on syvässä kriisissä.

Sosiaalisektori toimii vaivaishuollon periaatteella: kuka halvimmalla hoitaa, niin sille annetaan hoidettavaksi lapset, vanhukset, vammaiset, mielenterveysongelmaiset.

On tavallaan menty sata vuotta takapakkia kaikissa asioissa.

Esperi ja Attendo antoivat kasvot vaivaishuollon toiminnalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

4 lapsen äiti
#12

Minulla on vastaavan kaltainen kokemus, paitsi että minun lapseni pumpattiin myös ssri ja psykoosilääkkeisiin. Tekivät minusta lastensuojeluilmoituksen missä minua syytettiin vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Eivät suostuneet tekemään rikosilmoitusta kuitenkaan. Meillä oli molempien puhelimissa paikkatieto päällä, niin siitä ja käymistämme tekstiviesteistä olisi helposti näkynyt olemmeko olleet edes samassa kaupungissa väitettyyn tekoaikaan. Toipuminen alkoi heti kun pääsi eroon nuorisopsykiatrisesta ja lasun mielivallasta. Onneksi lapseni on kuitenkin hyvin älykäs ja lopetti lääkitykset. Oikeusasiamiehen tarkastusraporteista löytyy viitteitä siitä, että huostaanotetuille syötetään psykoosilääkkeitä ilman asianmukaista psykoterapiaa.

Luulen että HUS tekee jotakin epäeettistä ketipinor tutkimusta huostaanotetuilla lapsilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kaikille laitoshoidossa oleville ihmisille syötetään nykyään liikaa lääkkeitä.

Sekä lääkärit että muut terveys- ja sosiaalialan ihmiset ovat mukana kemiallisen pakkopaidan käytössä.
Hoidokit halutaan hiljaisiksi ja paikallaan pysyviksi, helppohoitoisiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktat
#34

Väität: “Kaikille laitoshoidossa oleville ihmisille syötetään nykyään liikaa lääkkeitä.”
Väitän vastaan: Ei varmasti syötetä kaikille laitoshoidossa oleville ihmisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Pohdittavaksi monelle.
Onko huostaanottominen paras keino auttaa lapsia ja perheitä? Huostaanottoja puretaan myös ani harvoin. Huostaanoton vaikutuksia ei todellisuudessa seurata tai sen vaikutuksia lapsiin ja perheisiin. Aina puhutaan vain syrjäytyneistä ja jätetään kertomatta mistä syrjäytyminen kumpuaa ja kuinka paljon raha määrittää perheille annettavaa tukea. Onko kunnista helpompi siirtää lapsia laitoksiin, kuin tarjota oikein kohdennettuja palveluita? Nykytilassa vaikuttaa siltä, että lapsia tulisi suojella lastensuojelulta.
Suojeleeko nykyinen laki lapsia vai viranomaisia?
Perheillä ei ainakaan oikeusturvaa ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mirka
#18

Näistä tapauksista ei kirjoiteta tarpeeksi. Lastensuojelun ja sosiaalityöntekijöiden vallalle ei aseteta minkäänlaisia rajoja, virhevastuu on olematon.

Ongelma on, että osa tapauksista on aiheellisia huostaanottoja, mikä jättää aina epäilyksen, että myös laittomat väärin perustein tehdyt huostaanotot ehkä saattavat olla sitten kuitenkin aiheellisia. Siksi asia on vaikea käsiteltävä.

Lisäksi oma sosiaalityöntekijöistä on päteviä ja hyviä ja osaavat ajatella vanhemman ja perheen etua ja hyvää ja tukea vanhemmuutta. Mutta osa näkee vain huostaanoton ainoana ratkaisuna tilanteisiin. Ei ymmärretä, siis alan ammattilaisetkaan eivät ymmärrä, millaisen trauman lapselle aiheuttaa vanhemmasta pakolla irti repimien pysyvästi täysin vieraan ihmisen hoteisiin.

Väitän, että tästä aiheutunut äidin ja lapsen katkaisu ja tuhoaminen on yhtä vakavaa väkivaltaa kuin mikä tahansa muu väkivalta. Ja se tehdään ihan viranomaisten taholta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mirka
#19

Näistä tapauksista ei kirjoiteta tarpeeksi. Lastensuojelun ja sosiaalityöntekijöiden vallalle ei aseteta minkäänlaisia rajoja, virhevastuu on olematon.

Ongelma on, että osa tapauksista on aiheellisia huostaanottoja, mikä jättää aina epäilyksen, että myös laittomat väärin perustein tehdyt huostaanotot ehkä saattavat olla sitten kuitenkin aiheellisia. Siksi asia on vaikea käsiteltävä.

Lisäksi oma sosiaalityöntekijöistä on päteviä ja hyviä ja osaavat ajatella vanhemman ja perheen etua ja hyvää ja tukea vanhemmuutta. Mutta osa näkee vain huostaanoton ainoana ratkaisuna tilanteisiin. Ei ymmärretä, siis alan ammattilaisetkaan eivät ymmärrä, millaisen trauman lapselle aiheuttaa vanhemmasta pakolla irti repimien pysyvästi täysin vieraan ihmisen hoteisiin.

Väitän, että tästä aiheutunut äidin ja lapsen kiintymyssuhteista katkeaminen ja tuhoaminen on yhtä vakavaa väkivaltaa kuin mikä tahansa muu väkivalta. Ja se tehdään ihan viranomaisten taholta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Niin on se kumma että poliisi joka on sos.viranomaisten käsikassara Suomessa ,jonka tehtävä on hakea lapsia väkivalloin kodeistaan,sossujen käskystä,ilman mitään todisteita,saa syytteitä virkarikoksistaan,mutta nämä sossumafian daamikerholaiset eivät.25 -30 vuotta ovat suomalaiset perheet vaatineet näiden sossumafian kerholaisten puuhasteluille loppua,mutta mitä tekee hallitukset?Lisäävät veronmaksajien rahoilla DDR systeemin valtaa,sillä suomen ns.lastensuojelussa on DDR systeemin tavat toimia.Näille sosiaalimafian edustajille on valta noussut päähän kuin kusi,ja kun lakeja säätävät samat kerholaiset jotka edustavat SOS-lapsikyliä,huostalaitoksia,psykiatrisia osastoja MEHILÄINEN ,Attendo,Diakonissalaitos jne.JOTKA TEKEVÄT SOSIAALIVIRASTOJEN KANSSA kauppaa lapsista ja perheistä,YK vastaisesti käyvät TARJOUSKILPAILUJA lapsista ja perheistä toimistojensa tiloissa.Yksikin kuollut lapsi on liikaa,mutta suomessa näitä on sossumafian jäljiltä lukematon määrä.SDP perui bisneksen tonkimiset

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

El_Pablo
Hämmentynyt
#20

Kannattaisiko kirjoittajan katsoa peiliin, omaan silmään teksti näyttää uhriutumiselta. Mitä olen sivusta seurannut, niin asioihin tavataan puuttua liian myöhään. Tällaisella joka asiaan räjäyttämällä saamme enemmän PS äänestäjiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

El_Pablo
Hämmentynyt
#21

Kannattaisiko kirjoittajan katsoa peiliin, omaan silmään teksti näyttää uhriutumiselta. Mitä olen sivusta seurannut, niin asioihin tavataan puuttua liian myöhään. Tällaisella joka asiaan räksyttämällä saamme enemmän PS äänestäjiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Bio äiti
Vihainen
#22

Meiltä vietiin lapset mun ruumii vamman takia ja vaikka parani en saanu takasin. Huostaanottohakemuksen jättö tilaisuudessa meille ei kerrottu syytä miksi hakevat huostaa ja mikä on se välitön vaara ollu kun lapsen haettiin kiireellisesti sijoitukseen. Mitään papereita emme ole saaneet vaikka tosta tilaisuudesta on kulunut jo yli 3vk.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Jos mahdollista, niin kannattaa hankkia lakimies.
Vähävaraisuuden vuoksi voi saa ilmaisen kunnallisen lakimiehen.
Lakimiehen kautta asialle voi saada asiallista julkisuutta nimeämättä, ketä asia koskee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sosiaalityöntekijä
#39

Näyttää vähän siltä, ettei näe itse ongelmaa. Näitä vanhempia on aina joskus. Voin kuitenkin luvata, että kaikki huostaanotot on perusteltuja. Tiedän, koska olen itsekin niitä tehnyt lukuisia. Siksihän niitä tehdään, ettei vanhempi pysty huolehtimaan. Ikävä kyllä. Totuus sattuu. Toiset ei vain sitä kestä ja sitten kuulee näitä selityksiä, että ollaan vain ihan tavallisia vanhempia ja sosiaalityöntekijät sadisteja. Joopa joo. Tietäisittepä vain, millaisia tarinoita takana on…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

toinen sosiaalityöntekijä
#42

Kaikki sosiaalityöntekijät eivät ole päteviä = sijaisia, joilla vajavainen koulutus.

Lastensuojeluun jos johonkin pitäisi vaatia vuosien työkokemusta pätevyyden lisäksi. Usein kuitenkin lastensuojelussa on nuoria työntekijöitä, joilla ei ole juuri mitään työkokemusta eikä elämänkokemusta.

Sijoitukset voivat olla hätiköityjä ja taustatiedot puutteellisia.

Toisinaan taas sijoituksia lykätään turhan kauaksi.

Ei kukaan unohda Vilja-Eerikan tapausta. Ja se oli kuitenkin vain yksi onneton tapaus, joka sattumalta nousi julkisuuteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaana
Vihainen
#43

Tottakai oli ongelma, kerroinkin jo miten kaikki alkoi ja yritin lapselta kysellä lukemattomia kertoja mikä on vialla ja pyysin apua koulusta, no apua en saanut, lapsi vain noudettiin kesken koulupäivän. Pyysin vuosia apua myös lasulta että saatsisiin keskustella kaikkien kesken asioista kun tiesin missä vika ja asia oli jo selvinnyt itselle, no neuvotteluissa en saanut mahdollisuutta, viimisessä neuvottelussa sosiaalityöntekijä sanoi etten saa kysellä tai keskustella asiasta. Koskaan ei saatu mahdollisuutta käsitellä sitä mistä kaikki alkoi. Sain kyllä kymmeniä kertoja yksin kertoa asioista, mutta ei koskaan niin että olisi kuunneltu myös ä samaan aikaan. Se että puhuttiin erikseen ei johtanut mihinkään. Lasun pitäisi tehdä yhteistyötä ja auttaa ongelmissa, ei vain lakaists sivuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Miten sitten esimerkiksi Suomi on saanut tuomiota Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta. http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/anu-suomelan-kirje-onko-suomi-oikeusvaltio

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#56

“kaikki huostaanotot on perusteltuja”- Varmaankin perusteltuja mutta perustelut voivat olla mitä vaan.

“Lastensuojelu vei Estherin lapset Oulussa – väärin perustein ja lakia rikkoen”

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/estherin-lapset-otettiin-huostaan-ilman-oikeaa-syyta-ja-huostaanoton-perusteet-osoitettiin-perattomiksi/

Kestävätkö sinun lukuisat päätöksesi tarkastelun?

Varmaankin huostaanotolle on useimmiten hyvät perusteet mutta ei voi olla niin, että “yhdeksän kymmenestä menee putkeen”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kauko oranen
Vihainen
#24

Oikeesti kyse on LAPSI-KAUPASTA-siinähän suomella on pitkät perinteet. Minulla on yksi maamme törkein lasten-ryöstö missä suojeliana on koko mätä-oikeuslaitos.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ANNELI
#26

Fakta taas on se,että jutussasi suomen lastensuojelu on RIKKONUT LAKEJA,ilman mitään sen kummempia kaivelemisia se näkyy.YK lastenoikeuksien sopimusta on rikottu jälleen kerran törkeästi,kuten näillä tapana on.Mielivalta ja yli 50 % epäpätevyys sosiaalialan duunareissa tuottaa tällaisia LAITTOMIA vapauden riistoja joka päivä jossakin päin suomea.Miettikää miksi Suomi ei halua perhetuomioistuinta,eikä PUOLUEETONTA tutkintaa sossumafian syytteiden jakajien laittomista tekemisistä.YK -EIO on antanut eniten pohjoismaista Suomelle huomautuksia näistä laittomuuksista ,ja purkanut laittomia vapaudenriistoja.Suomi on saanut myös pyyhkeitä PAKKOHOITOPOTILAIDEN oikeuksien laiminlyönneistä,laittomuuksista siellä.EDUSKUNNASSA on omavalvonta ,ja SIKSI siellä EI ole suomen lastensuojelusta koskaan keskusteltu,eikä suomessa ole valvontaa huostabisneksessä ,ei korvausvelvollisuutta vaikka lapsi TEKEE ITSEMURHAN väärin perustein huostaamisen kohteeksi jouduttuaan jne.jne.Perheet ovat lainsuojattomia

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Surullinen isä
#32

Otan osaa tarinaan. Itselläni on samoja piirteitä omassa tarinassa, paitsi että olen mies ja lapseni on äidillään, mutta en saa lapseen mitään kontaktia ja tätä on kestänyt jo kuusi vuotta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Katso http://www.isatlastenasialla.fi

Sieltä apua oikeuden saamiseksi asiassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Petsku
Vihainen
#62

Hei ja otan osaa. Minulla Espoo on avustanut vieraannuttavaa äitiä, minkä tuntee yli vuoden ajan. Oletko sinä mistä päin kotoisin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktat
Utelias
#33

Mikä mielestäsi olisi se keino, jolla lasu tai sijoituspaikka voisi pakottaa lapsen kouluun / opiskelemaan?
Mikä on keino, jolla saadaan lapsi tapaamaan vanhempaa jos hän ei tahdo?
Lasulla tai sijoituspaikalla ei ole valtuuksia pakottaa lasta näihin. Hankalaa se olisi vanhemmillekin.
Mitä Jaana Valle sinun mielestäsi lasu ja sijoituspaikka tekevät nyt väärin ja miten heidän mielestäsi pitäisi toimia?
Jos lapsi ei halua tavata vanhempiaan, pitäisikö hänet mielestäsi siihen pakottaa? Ja miten?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keijo Kaarisade
Vihainen
#38

Oletko aivan sekaisin? Luitko tarinan? Onko ymmärryksessäsi vikaa? Taidat kuulua itse tähän sossumafiaan.. hyi olkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#40

Keijo…..kiitos asiallisesta vastauksesta. Nämä ne juuri auttavat tekemään asioista selkeämpiä…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaana
#44

Ei tietenkään ketään pidä pakottaa mihinkään. Apua olisi täytynyt tarjota heti kun itse koulusta sitä pyysin, eli kun lasu vei lapsen niin olisi pitänyt päästä keskustelemaan asioista, eivät asiat ratkea niin ettei vuosiin saa puhuttua niistä vain puhumalla asioihin voi vaikuttaa. Ei asiat ratkea että lapsi viedään ja eristetään perheestä, kyllä pitäisi kuunnella muitaki perheen jäseniä. Jos lapsi kuukausia pyytää päästä kotiin päivittäin ja vastsukseksi saa lasulta ainoastaan sen että pyrkii huostaan ottoon ja eivät edes aio kotiuttaa niin se ei ole oikea menettely kenenkään kannalta, ei varsinkaan lapsen. Olen pyytänyt apua lapsen mielenterveyteen, ei ole hänelle apua annettu koska lapsi saa määrätä itsestään. Se että on oikeudet itsestään ja on lapsi ei ole aina lapsen parhaaksi. Itse aina pyrkinyt toimimaan lapsien etua ajatellen. Luulin aluksi että nyt asiat paranevat lasun myötä kun on ammattilaiset mukana, no toisin kävi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Xsa
#64

Yhtä hyvin voisi kysyä mikä on se keino, jolla peruskouluikäisen lapsen tai 15-18-vuotiaan lapsen voi koti tai huoltajat pakottaa kouluun? Etenkin nyt, kun oppivelvollisuutta jatkettiin 18 ikävuoteen.

Jos lapsi on sijoitettu ja lapsen huoltajuus on siirretty viranomaisille, niin sitten viranomaisten on pystyttävä huoltajan lailla huolehtimaan, että lapsi menee joka aamu kouluun, suorittaa peruskoulun ja hakeutuu nykyään pakollisiin peruskoulun jälkeisiin jatko-opintoihin.

Tätä vaaditaan ehdottomasti omien vanhempien luona asuvan lapsen vanhemmilta huoltajina. Esim. olisi jopa lastensuojeluasia, jos vanhempi ei huolehtisi tästä. Huoltaja voi myös saada rikosseuraamuksia eli sakot lapsensa oppivelvollisuuden suorittamisen huolehtimattomuudesta.
Niin kyllä tätä voi vaatia lapsen huoltajana toimivalta viranomaiseltakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Big Daddy
Vihainen
#37

Itselläni on kokemusta tästä sossumafiasta myös. Yli kymmenen vuotta lastani pahoinpideltiin ja nöyryytettiin äidin ja 17 eri “isäpuolen” toimesta. Kukaan ei koskaan kuunnellut saatikka tutkinut lasu-ilmoituksia. Riippumatta missä kaupungissa lapsi asui. Tässä tapauksessa Rovaniemi, Oulu ja Tampere. Lopulta kuitenkin ryhdyttiin toimeen kun lapseni soitti kirjaston wifi-verkon avulla minulle kun äiti oli sulkenut liittymän. Sulkenut siksi ettei lapsi voi ilmoittaa tapahtumista minulle eli isälleen. Lasta oli viety kylmään suihkuun ja hakattu pyyhkeellä yms sairasta paskaa. Poika otettiin ensin avohuollon piiriin josta pitkäjänteisen työn jälkeen virallisesti minulle. Poliisi tutkii tällä hetkellä tapausta ja oikeus toivottavasti voittaa. Traumoja se ei kuitenkaan poista. Hurjia syytöksiä MINÄ sain vuosien varrella sossumafiasta, mutta kyllä niihinkin oikeus vielä löytyy. Viime kädessä vastaan jatkotoimista itse henkilökohtaisesti ja silloin ei enää sossumafiaa tarvita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

http://www.isatlastenasialla.fi

Täältä apua oikeusturvaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Sosiaalihuolto : vanhustenhuolto / lastensuojelu / vammaispalvelut / päihdepalvelut / päivähoito

Kaikki tämä on jäänyt sote-palvelujärjestelmän suunnittelun jalkoihin.
Kaikki panokset on laitettu tappeluun siitä, kuka järjestää, mitä järjestää ja ennen kaikkea, kuka maksaa.

Tässä taistelussa nykyinen sosiaalihuolto on taantunut entistä enemmän kohti huutolais-systeemiä.
Palvelujen hoito annetaan aina sille, joka halvimmilla lupaa hoitaa asian = ns. kilpailutus, laadulle ei anneta mitään arvoa.
Eikä kukaan kysele perään. Valvonta on täysin retuperällä. Kuten oli aikoinaan ennenkin huutolais-ajan kultakautena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sape
#46

Surullista!
Minullakin on lapsia.
Pari lastani on luullut murrosiässä, etteivät isä ja äiti rakasta. Murrosikä on hyvin vaikeaa toisille nuorille. Nuoren kanssa on hyvä puhua paljon mm. Murrosiästä ja niistä tunteista ja ajatuksista joita murrosikä tuo tullessaan. On myös hyvä kertoa useasti nuorelle, että olet minulle hyvin rakas ja myös kuunnella nuorten asioita sekä mihin nuoret ovat menossa ja keiden kanssa. Olen huomannut, että nuoret tykkäävät kun kutsutaan nuorten kavereita kylään ja vanhemmat ovat kiinnostuneita mitä nuorille kuuluu?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#47

Heippa koen tämän asian erittäin lähellä sydäntäni ja olen harmitellut etten uskaltanut ja en ollut voimissani tarpeeksi lähteäkseni mukaan edellisiin kuntavaaleihin.lastensuojelun tapaa soveltaa lakia ja asiakkaan kohtaamista yksilöinä eikä ennalta valmiiksi sovittua tapaa hoitaa asioita.lasten ja vanhempien oikeuksien puolesta,laittomista rajoituksista,olemattomien käytäntöjen laittomuudesta,lapsen oikeudesta vanhempiinsa ja sisarruksiinsa.itse 6-vuotta melkeen taistelin lapsistani jotka olivat sijoitettuna sijaiperheesen.jonka aikana minulla asui yksi lapsi kotona ilman lastensuojelun asiakkuutta koska ei ollut tarvetta asiakkuudelle,olin osoittanut vanhemmuuden arvioinnin avulla eri työskentely menetelmillä aiheettomiksi epäilyiksi vanhemmuuteni riittämättömyyden ja etten vaaranna lapseni oikeutta vakaaseen ja turvalliseen kasvuun ja kehitykseen kasvattamalla lastani itse.iso EI lasten eriarvoistamiselle perheessä,ei voi olla kunnan lasujen laillisia päätöksiä kumoavia päätöksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#48

Jatkuu…sori virheet.eli ei kunnallisen päätöksenteon kanssa voi olla saman viranomais tahon kumoavia päätöksiä,eli tarvetta lastensuojeluun ja ei tarvetta.ei vaan voi millään vanhemmuutta mitata kahdella eri toisensa kumoavalla päätöksellä ,sama firma mutta työskennellä yhteistyössä avo ja sijaishuollon kansaa on sulaa hulluutta et se olis mahdollista,toinen kumpi yarveariot ja toinen ei kumoon vaikka lain silmissä se on todettu kumotuksi.eriarvoistaminen ei todellakaan aja lapsen turvaa ja etua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jonnakarkamo
Vihainen
#49

Sekin että jopa eduskunnan oikeusasiamies otti toimintaan kantaa ja kunnan toimiin muutoksn edellytyksiä oli myös,rpäätöaiä ja voittoja hallinto-oikeudestatehdään uus rajoituspäätös taas ja s kun kumotaan näin n saa eristettyä lapsia vanhemmistaan ja pitään ne erossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#53

Yksi pahin tilante oli kun haukottelin ja oli väsynyt,yksi lapsista kattoo kauhun sekasin silmin mua ja kysyy varoen; äiti ootko sä väsynyt,olin et joo o olenhan mä pikku unet vois tehdä hyvää ,mennäänkö päikkäreille.lapseni oli vaan joo mut muista äiti ettet nukahda.olin et miksi en saa nukahtaa,lapsi vastaa kun sä oot väsynyt meidän sitten täytyy muuttaa taas pois että saat nukkua pitkään ettet ole enää väsynyt.olin että siis häh..hetken juttelun jälkeen sain selville että lapsilleni oli sanottu minun olleen väsynyt ja siksi he ovat muuttaneet kotoa pois ettei mua enää väsytäia.olin niin pettynyt kun lapsilleni selitetty asioita joista lapseni saavat pelkoja ,ja vielä enemmän se kun oltiin sovittu etukäteen et lapsille turvataan totuus ikäisellään tasolla, ettei heille tule tunne et syy olis heissä.lapsien itsesyyttös juontuu paljon sen tunteen kylvämisestä.tapa puhua ,olla ja tehdä onmeidän vastuul jotta saisivat olla lapsia ja olla tuntematta isteään syyllisyyttä,peace

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Näin ne saavat pitkitettyä prosessia ja yhden lisä syyn kotiuttamisen edellytyksillä leikkimise llä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jonnakarkamo
Vihainen
#51

tämmönenkin on mahdollista että vastuu sosiaalityöntekijä saattaa ilmaista lapsen psyykkisen hoidon tarpeen loppuvan siihen kun kotiutus tapahtuu,miten tuollainen voi olla mahdollista jos yksi huostaanoton perusteista on lapsuusajan traumsta joka aiheutunut vanhemman riittämättömästä vanhemmuudesta,kotiin palautuksen yhteydessä ilmaisin huoleni lapsen hoitoon haluttomuudesta ja siitä miten he takaavat minulle ja laps lleni että sijoituksen aikana tapahtuneiden asioiden vahingollisuuden lapsen psyykkisen hyvinvoinnin eheytyämiseen saatavien apujen mahdollistamiaen ja oikeuden valita hoitavat tahot.siinäpä hassua kun ei ollutkaan enää lapsuusajan traumaa ja minusta johtuvaa hoidon tarvetta ollutkaan,hoitava taho eli lastenpsykiatrian ylilääkäri ja hänen diagnoosinsa lapsestani ei ollutkaan totta.onneksi paperit on tallessa jos lapsen psyykkisen voinnin huoli on ja diagnoosin teksti on aikuisen eikä lapsen omia sanoja koska n olivat minun sanojani.s

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Kannattaa lukea myös kirja “135 päivää” . Se on tositapahtumiin perustuva, ja kertoo huostaanotosta joka sai alkunsa siitä kun lasten kaveri harmistui kun lapset eivät päässeet joulun alla leikkimään hänen kanssaan, ja valehteli opettajalle, että lapsia pidetään vankina kotonaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#59

Kansalaisaloite
Lastensuojelun mielivaltainen oikeus lapsiimme korjattava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#60

??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#61

👍

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#63

http://www.lskl.fi/aanilapselle/
Kuntavaaleissa on valittava päättäjiä, jotka huolehtivat lasten edusta
Haluatko sinä tulevissa kuntavaaleissa olla ääni lapselle? Kuntavaaliehdokas voi ilmoittautua Anna ääni lapselle -ehdokkaaksi, mikäli haluaa vaikuttaa lasten hyvinvoinnin puolesta. Vaadimme Anna ääni lapselle -ehdokkailta sitä, että he sitoutuvat edistämään lapsen oikeuksia – jokaisen lapsen oikeuksia – tullessaan valituksi kunnallisvaltuutetuksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
Hämmentynyt
#67

Kunnat tarvitsevat tasapainoisia ja älykkäitä ihmisiä päättäjiksi. Siksi toivonkin ettet Jaana päässyt vaaleissa läpi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000