Perussuomalaiset

Jaana Strandman

MITÄ SINULLE KUULUU NUORI?

Nuorten tulevaisuudenusko on säilytettävä. On keskityttävä nuorten arjen perusasioihin. On luotava olosuhteita, joilla nuori tässä haasteellisessa maailmantilanteessa löytää elämänsä polun, jota pitkin turvallisesti kulkea. Näitä polkuja meidän päättäjien, huoltajien ja eri toimijoiden yhteistyönä on tuettava ja puututtava juurisyihin, jotta nuori saa elämäneväitä.

Päätöksenteossa ja koulutusjärjestelmässä on huomioitava nuorten ikätaso ja kehitysvaihe.Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin sekä kunnan palveluissa toteutettuja toimenpiteitä, joilla vastataan kuntalaisten hyvinvointitarpeisiin.Nuorten on päästävä vaikuttamaan asioihin. Nuorisovaltuustot, nuorten parlamentit, oppilaskuntien hallitukset ja läsnäolomahdollisuudet päätöksenteossa esim. Lautakuntien jäsenenä lisäävät osallisuutta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Nuorten ääni on kuuluttava.

Yksinäisyyden tunne on lisääntynyt nuorilla kaikissa ikäryhmissä. Lasten ja nuorten tyytyväisyys elämään on heikentynyt. Nuorten mielenhyvinvoinnin, erityisesti lukiolaistyttöjen hyvinvointihuolet ja päihteiden käyttö, on lisääntynyt. Oppilas- ja opiskelijahuollon palvelut yhdyspintatyössä hyvinvointialueiden ja kuntien kanssa on luotava kokonaisvaltaisesti palvelemaan arjessa nuoren elämää. Järjestöjen ja yhdistyksien ennaltaehkäisevä työ on turvattava rahoituksella ja toimintaedellytyksillä. Etsivä nuorisotyö on merkittävää ja ennaltaehkäisevää toimintaa ja se tulee olla kuntien perustehtävää. Koulujen nuorisotyöntekijät tulee vakinaistaa koulujen arkeen.

Kaakkois-Suomessa koulutuksen ulkopuolelle on jäänyt koko maan tasoa useampi nuori. Koulutuksesta ei tule vähentää määrärahoja. Koulutuksen ja opetuksen järjestelmä tulee tarkastella erityisopetuksen ja oppimisen tuen kehittämisohjelmalla. Nuorten toimeentulo on turvattava opiskeluiden aikana mm. opintorahaa korottamalla ja opintotukikuukausien määrän lisäyksellä. Kesätyöpaikat ja opiskelujen ohella tehtävää työtä on tuettava nostamalla opiskelijan verovapaan ansion alarajaa. Työnteon on oltava aina kannattavaa ja kannustavaa. Oppisopimuskoulutusten ja sukupolvenvaihdosten sujuvoittaminen tulee olla nuorelle vaihtoehto. Yrittäjyyden ja koulutuksen yhteennivominen on otettava kehittämiskohteeksi nuorten työllistymisessä.

Kannan huolta erityisesti niistä nuorista, joilla on neurologisia tai muita kehityksellisiä haasteita. Heidän oppimis-, kasvamis- ja kehittymispolkunsa on suunniteltava yksilöllisesti kuntouttaen, jotta heidänkin osaamisensa ja tietotaitonsa saadaan käyttöön. Kaikki tulee pitää mukana. Nuorten hyvinvointiohjelma tulee olla osa Suomen seuraavaa hallitusohjelmaa.YTHS:n eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön toiminnan turvaaminen ja ennaltaehkäisevä toiminta.

Jokainen meistä pystyy saavuttamaan unelmansa uskomalla ja luottamalla omiin kykyihinsä. Yritteliäisyys ja periksiantamattomuus kantaa. Tukijoita ja mentoreita löytyy aina. Tsemppiä Sinulle nuori!

Jaana Strandman
Erityisnuoren äiti
Erityisopettaja
Maakuntahallituksen ja aluehallituksen jäsen
Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Tässä on yksi ja painava syy , tähän nykyiseen rauhattomuuteen / laittomuuteen / luonottomuuteen , mitä nykyisessä Suomessa harrastetaan !! Laittomuus lisääntyy koko ajan , se on vakava Asia !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maailman onnettomin nuoriso!
Hämmentynyt
#2

Mamut hakkaa ja potkii eikä niillä ole minkäänlaisia reilun pelin sääntöjä. Kun jäävät määrällisesti häviölle otetaan puukko avuksi!! Vihervassarit pelottelevat nuoret maailman lopulla ja ydinsodalla! Koulu menee päin vi..ua kun muutama 1.1.200x jotakin syntyneet kasvoiltaan tummempaa ja päätään pidempää kuin muut luokalla sabotoivat koko luokan oppimisrauhaa. Kesätyörahoilla ostettu Kanada Goose takki lähti oppitunnin aikana naulakosta!!! Rastapäiset elämäntapaintiaanit vetelevät pilveä välitunneilla välittämättä mistään mitään. Vihervasemmisto haluaisi heille vapaat pössyt ja tällainen meno vähän pelottaa! Hiukan jännittää vuoden päästä tanssittavat wanhojen tanssitkin kun vihervassarit pääsivät kopeloimaan noita kromosomejakin, että ei voi edellisenä iltana varma onko valinnut tanssiparikseen tytön vai pojan, kolmannelle sukupuolelle annan pakit! Mutta hei kiitos kysymästä suomalaisilla nuorilla menee helevetin hyvin ja 40 % meistä äänestäisi Suomen takaisin, jos ikä riittäis.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Riku Tyni
Vihainen
#3

Haistakaa vittu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#6

Oletkio entinen keihään heittäjä? Äänestä siis sinäkin huoletta PerusSuomalaisia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Hei Riku! PerusSuomalaiset sinunkin häilyvän itsetietoisuutesi puolella, äänestä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Enemmistö nuorista tuskin tulee lukemaan tätä blogia. Useammin nuoret käyttää somea esim. Tiktok, Jodel, Instagram, Facebook, Twitter, Reddit. Sekä keskustelupalstoja kuten Suomi24.fi, Vauva.fi. videosivustoa Youtube.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000