Perussuomalaiset

Ismo Takala

Hietalahden miljoonien eurojen metrit

Ilkka pohjalaisen mukaan (23.4.2021) Hietalahden liittymästä ja siihen liittyvästä pesiskentän siirrosta on vihdoin ja viimein päästy sopuun.

Tarkoitus on oikaista Hietalahden liikenneympyrästä keskussairaalaan johtavan tienpätkän mutka ja lisätä sairaalan parkkipaikkoja. Tämä tapahtuisi täyttämällä pieni merenlahti ja purkamalla ja rakentamalla pesiskenttä katsomoineen uudelleen kauemmaksi.

Budjetti on lehden mukaan pyöreästi miljoonia.

Näillä rahoilla siirtyy Uimahallin ja pesiskentän välillä kulkeva Sairaalankatu muutaman kymmenen metriä rantaan päin. Kalliita metrejä.

Epäilisin, ettei näin tarvitsisi tehdä. Sairaalankatu on toki ahdas ja mutkainen, mutta eikö pelkkä Sairaalankadun leventäminen lähemmäksi pesiskentän porttia olisi riittänyt?

Tilaa olisi ollut.

Uusi liikenneympyrä olisi hyvin voitu rakentaa osittain minigolf-kentän päälle ja parkkipaikka laajentaa agility-seuran kentälle. Se jää tulevaisuudessa pesiskentän alle.

Näin olisi säästynyt ainakin pesäpallokentän purun ja rakentamisen verran veroeuroja, samoin kokonaan uuden tien rakennuskustannukset.

Pelkästään tien rakentamiskustannukset ovat Ilkkapohjalaisen mukaan puoli miljoonaa.

Tämä kirjoitus on jälkiviisastelua, koska päätökset on Ilkkapohjalaisen mukaan jo tehty. Ei ole tietoa, onko halvempaa vaihtoehtoa edes tutkittu.

Epäilen, koska käytetyt rahat ovat vain veroeuroja.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja