Perussuomalaiset

Iiro Silvander

Keravan päivitetty kaupunkistrategia

Keravan kaupunginvaltuusto on tämän vaalikauden alussa hyväksynyt Keravan päivitetyn kaupunkistrategian. Jo kuntalainkin mukaan kaupunkistrategiassa valtuusto päättää kaupungin toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Nyt tämä tärkeä asiakirja on Keravalla päivitetty aina vuoteen 2025 asti.

Strategian tulee huomioida sekä asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen että palvelujen järjestäminen ja tuottaminen. Samoin tulee myös huomioida omistaja- ja henkilöstöpolitiikka, asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet sekä erityisesti kaupungin elinvoiman kehittäminen.

Toisaalta tulee aina muistaa sekin tosiasia, että monet asiat ja tavoitteet näyttävät hyviltä ja toimivilta paperilla. Käytännössä varsin usein asia on kuitenkin ihan toisin – etenkin kun maamme monipuoluejärjestelmässä monet poliittiset ideologiat kohtaavat. Loppujen lopuksi rahaakin on aina käytettävissä varsin rajallinen määrä ja se tulee kohdistaa oikein.

Mitä hyvää Keravan kaupunkistrategia sitten sisältää? Näen, että tällä erää strategiamme on riittävän kunnianhimoinen. Tämä näkyy erityisesti siinä, miten tavoittelemme Uudenmaan yrittäjäystävällisimmän kaupungin paikkaa sekä sitä, miten turvaamme myös kaupungin toimintamahdollisuudet tulevaisuudessa. Tässä auttaa etenkin se, että sallimme autoilun kotikaupungissamme Keravalla myös jatkossa.

Niin ikään pidän ajatuksesta, jossa vahvistamme henkilöstömme aktiivista roolia, jotta he kokosivat mm. Keravan kaupungilla työskentelyn mielekkäänä. Henkilöstön viihtyminen luo avaimet tulokselliseen toimintaan. Samaten mieltäni lämmittää sekin, että nostamme kotikaupunkimme turvallisuusnäkökohtia kokonaisvaltaisesti tarkasteluun, jotta turvallisuutta kaupungissa pystytään aidosti kohottamaan nykyisestä.

Toki strategiassamme riittää myös haasteellisuutta. Eräs tällainen iso haaste on juuri tulevaisuuden monikieliset oppimisympäristöt ja kaupunkimme monikielisyys. Valtuustoryhmämme, esitti, että tällaista muotoilua ei pidä sallia strategiaan lisättäväksi. Asiasta jouduttiin äänestämään. Valtuustoryhmämme hävisi kuitenkin äänestyksen asiasta selvin lukemin 43 – 5. Kolme valtuutettua äänesti äänestyksessä tyhjää.

Lopuksi on kuitenkin todettava, että isossa kokonaiskuvassa, voidaan kuitenkin sanoa, että Keravan päivitetty kaupunkistrategia mahdollistaa Keravan kehittämisen ja sen elinvoiman säilyttämisen.

Kirjoittaja on keravalainen kaupunginvaltuutettu ps.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja