Perussuomalaiset

Heikki Tamminen

Sosiaaliturvan ulottuvuutta harkittava uudelleen

Kirjoitus julkaistu 17.1. Salon seudun sanomien Tätä mieltä -palstalla.

Suomen talous on tökkinyt ennätyksellisen pahasti. Edes 90-luvun lamavuosina, ei ollut näin pitkää tuotannon laskua. Suomen tuotanto on vuoden 2006 tasolla. Tällöin on selvää, että samalla kun väestö ikääntyy ja työttömyys lisääntyy, on tehtävä jopa radikaaleja päätöksiä. Sellaisiin nykyinen hallitus ei ole pystynyt, vaan se vuodesta toiseen korottaa veroja ja heikentää ostovoimaa.

Esitän tässä kirjoituksessa pari ratkaisuehdotusta valtion menojen laskemiseksi.

Suomen asumisperusteista sosiaaliturvaa on harkittava uudelleen. Meillä ei ole varaa toimia koko maailman sosiaalitoimistona. Suomessa oleskelevalla ei-kansalaisella ei tarvitse olla oikeutta rahalliseen sosiaaliturvaan. Katto pään päällä ja ruokakupongit riittävät. Lisäksi voidaan tarjota, kuten tälläkin hetkellä, akuutin hädän sattuessa terveyspalvelut. Nyt jopa laittomat siirtolaiset saavat käteistä menoihinsa, vaikka he vasta odottaisivat oleskelulupapäätöstä.

Vain Suomessa työssä olevalla ja Suomeen veronsa maksavalla tulisi olla oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan laajemmin. Tällöin hän on siitä jotain maksanut. Oikeuksien tulee päättyä, kun veronmaksu päättyy.

Istuva hallitus on asiasta täysin toista mieltä. He haluavat laajentaa laittomille siirtolaisille myös sellaiset terveyspalvelut, jotka eivät koske akuuttia hätää. Rahaa näyttää olevan siis muille jaettavaksi, mutta eläkkeistä ja lapsilisistä oli varaa ottaa pois.

Toinen asia, josta valtio voisi säästää, on kehitysapu. Tällä hetkellä Suomi jakaa vuosittain yli miljardi euroa kehitysapua. Kehitysapua on kannettu biljoonia dollareita vuosikymmenten kuluessa. Vuosittain sitä jaetaan noin 100 miljardia kansainvälisesti.

Perussuomalaiset esittivät tähän omaa malliaan, jossa valtion kehitysapu puolitettaisiin ja loput kerättäisiin vapaaehtoisvoimin. Itse olen vielä jyrkemmällä kannalla. Valtion kehitysapu tulee lakkauttaa kokonaan. Mikään ei ole valtavista tulonsiirroista huolimatta kehittynyt. Ilmainen raha ei kehitä. Vain ruohonjuuritason vapaaehtoistyöllä on merkitystä. Nyt varat valuvat koronkiskureille ja korruptioon.

Tässä pari ehdotusta, joilla saamme kansantaloutta paremmalle tolalle ja teemme Suomesta myös sosiaalisesti paremman paikan asua, kun vastuutamme ihmiset yksilöinä, emmekä hyysää heitä piloille.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Seppo Muurinen
Tyytyväinen
#1

Varmaan hyvin moni suomalainen voi tämän allekirjoittaa,tuntematta rasismin leimaa otsassaan ja toiset taas – vastapuolelta – ehkä tuntee päinvastaista tunnetta että juuri sitähän tämä on.
Itse olen samaa mieltä blogi kirjoittajan kanssa hyvällä omallatunnolla !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Janne Ratilainen
#2

Sosiaaliturvaan pitää tehdä iso muutos, mutta kuka uskaltaa tehdä muutosehdotuksen että ei verorahoilla elätetä myöskään suomalaisia. Tällä hetkellä esim. 5-henkinen perhe joka on sosiaaliturvan ja muitten tukien varassa elä paremmin kuin tavan työssä käyvä duunari perhe joka maksaa itse kaiken. Duunari perheen pitää miettiä asunnon koko onko lapsella oma huone vai nukkuvatko lapset samassa huoneessa vaan tuki elävät voivat ajatella se eri tavalla määrättyjen neliöiden mukaan minkä sossuluukku maksaa. Niiden ei tarvitse miettiä sähkölaskuista ja terveys kuluista hyvä esimerkki on kaikki lääkkeet ovat kirjoitettu reseptilääkkeeksi niin sossu maksaa, entäs eläkeläinen saa kalliin lääkkeen sen pitää miettiä ostaako lääkkeen vai maksaako muita kuluja. ONKO TÄMÄ OIKEIN

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Kukaan ei varmaankaan tiedä mitä todellisuudessa tapahtunee vaikkapa suurperheissä ymv. sos.terv.liittyvissä seikoissa mahdollisine työttömyys jaksoineen joka vaikuttaa kokonaistaloudellisesti perheen elämään pitkällä tähtäyksellä.
Samoin kuin monet yksinhuoltajat ja yksineläjät maksavat kovaa hintaa omassa talouksissaan – elämä on kallista tämän hetken Suomessa – olkoot suhde sitten mikä tahansa ”säätyihin”.

Samoin on myös paljon pienituloisia (epätyypillisiä työsuhteita/matalapalkkaisuutta) työssä käyviä joita ei tiettävästi juuri huomioda sosiaalisella tavalla mitenkään,vaikka elämä heilläkin olisi kireää taloudellisesti – ehkä taaempina vuosikymmeninä – olivatkin ehkä mm. asum.tukiin oikeutettuja. Omaisuutta ei juuri sallittane ?

Janne – itse ymmärrän täysin kirjoituksesi luonteen että mikä on oikein mutta pahinta on jos oman maan väestöryhmät/kansalaiset ajetaan toisiaan vastaan. Kaikki ei todellakaan ole todellista hyvinvointia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000