Perussuomalaiset

Heikki Tamminen

Laittomasti maassa olevalle eivät palvelut kuulu

Julkaistu Salon seudun sanomien Tätä Mieltä -palstalla 12.3.2015

Hallituksen esitys niin sanottujen paperittomien henkilöiden eli laittomasti maassa olevien terveydenhuoltolaiksi on täysi farssi. Esitys on ministeri Susanna Huovisen (sd.) käsialaa. Hän halusi avata rajat koko maailmalle, vaikka laittomasti tänne tuleville.

Laki olisi siis turvannut kaikki terveyspalvelut laittomasti maassa oleskeleville. Heidän tarkkaa määräänsä ei tiedetä, mutta arviot liikkuvat useissa tuhansissa.

Juridisesti on täysin käsittämätöntä, että laittomasti maassa oleva saisi edellä mainitut oikeudet. Kyseisillä henkilöillä kun ei ole mitään statusta edes olla maassa. Vastaavia kokeiluja on tehty Euroopassa, mutta linjaa on kiristetty ongelmien ja terveysturismin vuoksi, esimerkkeinä Espanja ja Portugali.

Ei voida enää sanoa, että juuri mikään olisi laitonta siirtolaisuutta, jos heillä olisi täydet oikeudet palveluihin. On otettava huomioon, että terveydenhuoltopalveluiden avaaminen laajentaisi hyvin todennäköisesti palvelut myös laajemmin sosiaaliturvaan. Toimeentulotukea jouduttaisiin jakamaan lääkkeisiin ja elämiseen, koska tarpeita ei voisi juridisesti erotella. Lain valmistelu on ollut luokatonta.

Laiton terveysturismi on todellinen uhka Suomessa, jos sellainen sallitaan. Pelkästään Pietarin lähistöllä on kymmeniä tuhansia HIV-potilaita, jotka olisivat varmasti hyvin mielellään tulossa Suomeen hoitoon viisumeita hakematta. Kyseessä on siis myös kansallinen turvallisuus. Tartuntatautitapauksissa viranomaisilla on jo nyt keinot antaa apua niille, jotka ovat maassa. Kaikki akuutit tapaukset hoidetaan. Kukaan ei jää kuolemaan. Lakia ei siis ole tarvetta laajentaa.

Oli hyvä asia, mutta myös surkuhupaisaa, että kansanedustaja Kari Rajamäki (sd.) esitti hallituksen esitystä täysistunnossa pöydälle pantavaksi. Koska eduskuntakausi loppuu, tämä todennäköisesti tarkoittaa, että esitys raukeaa. Rajamäki on itse esittelevän ministerin kanssa samassa ryhmässä. Rajamäki ei kuitenkaan pyri enää eduskuntaan, joten taisi olla järjen ääni sallittu. Hyvä juttu, Kari. Perussuomalaiset kannattivat Rajamäen esitystä lämpimästi.

Perussuomalaiset ovat vastustaneet lakiesitystä alusta saakka yksimielisesti. Muiden puolueiden mielipiteistä ei voi sanoa samaa. On hauska huomata, että hallituksen esitys ei nykyään tarkoitakaan sitä, että koko hallitus olisi sen takana. Valiokuntakäsittelyssä Perussuomalaiset oli ainoa puolue, joka jätti asiaan hylkäysesityksen.

Samaan aikaan, kun vanhuksemme jätetään kuolemaan koteihin, koska laitospaikkoja väestön ikääntymisestä huolimatta vähennetään, halusi ministeri Huovinen ja moni muu antaa terveydenhoitoa rajattomasti maailman laittomille kiertolaisille.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
suomalainen
#1

Pitkään on menty ja tähän on tultu.Täytyy sanoa että tuleva ei naurata miltään osin.Miljoona köyhää ja työttömyys kasvaa.Tulijoille löytyy rahaa mutta miten on omat?Jos eduskunnassa laitetaan Suomen kansaa näin 6-0 niin luottamus päättäjiin on todella koetuksella.Kyllä näitten paperittomien kanssa ollaan vielä liemessä uskokaa huviksenne.Ja monen muun asian kanssa.Kansa ei edes tiedä mitä kabineteissa sovitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#2

Iltalehdessä lääkärit kritisoivat voimakkaasti sitä että paperittomille oltaisiin annettu ilmainen terveydenhoito, olisi tullut yhteiskunnalle tolkuttoman kalliiksi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_uu.shtml

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mummi
#3

Suomi ei tarvitse yhtään paperitonta.Rummut pärisemään tätä viestiä maailmalle.Toimia siihen suuntaan että jokainen paperiton maasta ulos.Laiton maassa olo on rikos.Tähän on saatava stoppi että tänne rantautuu tälläistä sakkia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vesa leppänen
Tyytyväinen
#4

kerrankin tulee luettua järjellisiä mielipiteitä. on se kumma kun näät toiset ei tahdo ymmärtää tota erirotuisten tuloa,koska ei ne kuulu tänne pohjoiselle kulttuurille.ainoa mitä ne on tuonu on huono kebab ja rikollisuus.vaikeudet alkaa hyvin pian kun on saatu talvitakki päälle ja peduiinisandaalit pois. t.laiva kokki vuodesta 72
maailman ääriltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000