Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Toiset maksaa, toiset päättää

Suomen europarlamentaarikkojen osuus Euroopan parlamentissa on n. 1,7 %, meillä on 13 edustajaa yhteensä 751:stä edustajasta. Eri maiden osuudet parlamenttipaikoista riippuu maan väkiluvusta. EU:n maista on 10 nettomaksajaa ja 18 nettosaajaa (2016). Suomi on ollut pitkään nettomaksaja, mutta monen nettosaajan osuus parlamentissa on huomattavasti suurempi kuin Suomen. Esimerkiksi Puola on reilusti saamapuolella, mutta käyttää parlamentissa lähes nelinkertaista äänivaltaa Suomeen verrattuna. Espanjan kohdalla suunnilleen sama juttu.

Miksei parlamenttipaikkoja jaeta sen mukaan kuka maksaa? Eikö se olisi oikeudenmukaisempaa? Mitä jos joku perustaisi osakeyhtiön, tarjoaisi sinulle kahden prosentin osuutta siitä ja sen jälkeen toteaisi, että joudut rahoittamaan yhtiötä huomattavasti enemmän kuin reilusti suuremmat osakkeenomistajat. Suostuisitko tähän järjestelyyn? Varsinkaan, jos äänivaltasi yhtiön asioihin olisi edelleen se sama kaksi prosenttia? Veikkaanpa, että aika harva suostuisi.

No, Suomi suostuu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
#1

Vapaat yhteenliittymät jakavat äänet riskin suhteessa. Esimerkiksi kuntalaiset Suomessa 1800-luvulla äänestivät ja maksoivat veronsa manttaalien mukaan.

Mielestäni
kuntavaaleissa eivät saa äänestää osittainkaan kunnan palkkalistoilla olevat henkilöt. Jos heidän annetaan äänestää, johtaa se lopulta holtittomaan kunnan menojen paisumiseen ja nimen omaan siksi, että työntekijät äänestävät toisten rahoilla itselleen lomia, palkkaa virkoja ja mitä vain etuuksia, joihin äänestämällä voidaan vaikuttaa.

Valtiollisissa vaaleissa äänioikeus ei saa olla valtiolta elantonsa saavilla henkilöillä. Ei edes niillä henkilöillä, jotka toimivat valtion apua, yksinoikeuksia, yritystukia, verohelpotuksia, yms saavissa järjestöissä, yhdistyksissä, yrityksissä, säätiöissä yms. Esimerkiksi lain nojalla lisensoidun ammatin harjoittaja ei saa äänestää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Siinäpä on ainakin , Harri yksi syy miksi EUu tulee natisemaan liitoksissaan niin kauan , kun sitten hajoaa täydellisesti !!? Muita syitäkin on lukuisia em.ei noudateta omia sääntöjä ! Jne. Jne. Ja niin pois päin !?! Kyllä mätää löytyy valitettavasti !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Troikka
Iloinen
#3

Samanlaisen kysymyksen voisi esittää myös meidän omissa vaaleissamne. Eikö nettomaksajat voisi äänestää useammalla, kuin persaukiset saamapuolella olevat? Miljoonaveroja maksavat supercelliläiset äänestäisivät useammalla lipukkeella ja yhteiskunnan eläteillä ei ois lapun lappua. Kyllä tämä minulle kelpaisi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000