Perussuomalaiset

Elina Talonen-Ojanperä

Kaverikorruptiosta ja muusta

Kirsi Pimiä oli selkeä #Hyväsisko. Vihreä virkanimitys poliisikunnan isoksi pomoksi Sisäministeriöön yli kokeneempien hakijoiden. Kohta historia toistaa itseään ja uusi Hyväsisko -nimitys odottaa jo nurkan takana, eli virkanimitys KRP:n pääliköksi, Niina Mitikka? Mitikka ei tosin ole tunnustuksellinen vihreä, mutta työ vastaanottokeskuksssa on sellaista, ettei voi olettaa muuta, kuin kaverikauppaa.

Voiko joku täyspäiseksi oletettava nainen puhua kirkkaasti yhtä ja toteuttaa kuitenkin agendansa vastaisesti toista? 

– Ei voi. – Tai voi, mutta silloin jossain on jotain vikaa.

Kuitenkin esim sisäministerimme Ohisalo on puhunut aiemmin paljon kaverikorruptiosta ja pitänyt sitä ongelmana. -Olisiko nyt ehkä meneillään jokin testi- tai tutkimus, missä puheet otetaan käytäntöön? -Se osin selittäisi. -Mikään muu ei. Valinnasta päättää Ohisalo. Ohisalo sietäköön julkisen ryöpytyksen, jos Mitikan valitsee. Toivottavasti ei valitse. Faktat eivät tue Mitikan valintaa, esim. osaamistason suhteen ao hallinnonalalla.

Eivätkö poliittiset virkanimitykset ja monet muutkin asiat, olisi hyväksyttävämpiä, jos ne tehtäisiin avoimesti? Valittaisiin nimityksissä oikeasti se paras. Sellainen henkilö, jonka valintakin herättäisi luottamusta prosessiin myös kokonaisuudessa, luottamusta myös valitsijaan, että hän toimii oikein ja on luottamuksensa ja tehtävänsä arvoinen. Edellinen kun lisää myös luottamusta järjestelmään ja sen toimivuuteen. Sitäkään ei pidä väheksyä.

Tästä ei ole vielä julkisuudessa puhuttu, mutta saattaa mielestäni olla, ettei Suomen johdossa sukupuolten tasa-arvo ei nyt toteudu, niinkuin sen olisi hyvä toteutua. Käytäntö on toista kuin henki. Toista sukupuolta saatetaan suosia, toisen kustannuksella. Tosin, kun valtiojohto on reippaan naisvoittoista, ei hyvään julkisuuskulttuurin kuulu edes arvostella esim hallitusta tasa-arvoasioista, sillä eihän mikään voi olla väärin, kun on noin hyvin naiset edustettuina. Vai voiko?

-Ei, ei mitään näkyvää ole pahemmin ollut, eikä paljon sellaistakaan, joka ylittäisi uutiskynnyksen. Olen kuitenkin kaikkialla havaitsevani lisääntyvässä määrin, sellaisia pienen pieniä feminiinisiä merkkejä, jotka oletettavasti vain naiset huomaavat. Vähän kuin semmoinen vieno paha haju, joka pistää miettimään sen lähdettä…

Ehkä nämäkin nimitykset on sovittu hyvässä hengessä ihan vain ”tyttöjen kesken”? Tai muuten valikoidussa seurassa? -On mahdollista. -Eikö ennen #Hyväveli -kerhot toimineet vastaavasti? Mikä olisi muuttunut, muu kuin julkinen keskustelukulttuuri?

On selvää, että on:

Kaverikorruptiota.

Vaikutusvallan väärinkäyttöä.

Kavereiden suosimista.

Vaiettuja salaisuuksia.

-Kaikkia edellisiä.

– Meillä on piilokorruptiosta jo pitkät perinteet. Fakta.

Toivon vahvasti, että julkinen keskustelu aiheesta saa Ohisalon & kumppanit miettimään KRP:n virkanimitystä tarkemmin, ettei tule tehtyä härskejä ylilyöntejä. Niina Mitikan valinta olisi aika näkyvästi selkeää vallanväärinkäyttöä, tosin hakuvaatimuksetkin ovat tähän virkaan nyt sellaiset, että virka on jo melkein taputeltu Mitikalle ja Mitikan saadessa viran, olisi vallan väärinkäyttöä vaikeaa näyttää toteen. Olisihan valinta laillista, mutta sangen paheksuttavaa ja perusoikeudentajun vastaista.

En voi olla myös miettimättä kokonaisuutta myös kuntatasolla. Monet kun ovat leikkineet samalla hiekkalaatikolla tai harrastaneet samassa urheiluseurassa. On monenlaisia ihmissuhteita, työ- ja vapaa-ajan ympäristössä. Kytkentöjä elinkeinoelämään. Sukulaissuhteita. Ym. Pienemmissä kunnissa tunnetaan jopa toinen toisensa, aina ainakin jotakin kautta. Uskotaan että pystytään käsittelemään asiat asioina ja tekemään päätökset siltä pohjalta, faktoihin perustuen. Kunnissahan ei ole Hyväveli- tai Hyväsisko-seuroja tai edellisten yhdistelmiä, eihän?

#Kuntavaalit lähestyvät.

-Toivottavasti ihmisten muisti ei ole lyhyt.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Elinakin. ”Kansa joka Luojaans’ Katsoo oikeuden saavutta. Joka katsoo; saatanata; kadotukseen kurkottaa.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Elina , eikös tämäkin ole jonkunsortin , sopupeliä ?!? Niistähän aina rapsahtaa jonkunmoiset , rapsut !! Eikö niin ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Elina Talonen-Ojanperä Suunnittelija, Insinööriopiskelija (Liikenneala,AMK)
#6

Pöh. Mitä rapsuja? Miksi?
Kaverille hyvä palli, hyvällä pallilla ja palkalla…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Vihreät ovat vaan yksinkertaisesti niin röyhkeitä,että tämä Mitikka saatta tulla hyvinkin pitkälti valituksi!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos vihainen Nimetönkin. Saattaa tulla pitkäaikaiseksi valituksi. Niin, tämä tuntuu olevan sielunvihollisen; ’kulta-aikaa’, mutta kuitenkin; Jeesus Kristus on seisova viimeisenä; multien päällä. Lohduttakoon ja rohkaiskoon se meitä, että jaksamme elää, ettemme pyydä kallioita kaatumaan meidän päällemme ja; näintehden; itsemurhaa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ohisalo jatkaa poliittisin perustein epäpätevien nimittämistä Vihreiden motolla. Jos jokin asia on Suomelle haitallista, niin vihreät tekee sen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000