Perussuomalaiset

Eeva-Maria Tuominen

Karkkisadetta äänestäjille

Penkkaripäivänä abit heittivät karkkia kansalaisille kuorma-autojen lavalta. Meteli oli kova ja tulevaisuudenkuva oli yltiöpositiivinen. Näin pitää ollakin, nuorilla ihmisillä.

Penkkareista tuli mielleyhtymä kansanedustajavaalikampanjoihin. Lupaukset lentävät karamellien lailla. Pyytämättä ja yllättäen kadullakulkijan päälle. Soppatykit laulavat ja tukiryhmät pohtivat erilaisia strategioita. Mitä suuremmasta persoonasta on kyse, sitä suuremmalla rahalla. Esitellään tukiryhmiä ja tukitilejä, joita ilman ehdokkuus vaikuttaa näpertelyltä.

Entä vaalien jälkeen? Miten kadullakulkija saisi edes satunnaisen karkin päähänsä?  Mitä valittu kansanedustaja pitää yllä kontaktia äänestäjiin? Moni äänestäjä tuntee jäävänsä yksin kahlaamaan karkkipapereihin. Karkki on halpa hinta äänestäjän antamasta luottamuksesta mielikuvalle.  Kansanedustaja liihottaa tärkeästä istunnosta ja kokouksesta toiseen. Pääsee jopa ministeriauton takapenkille istumaan. Valta maistuu makealta ja tilipussi paksunee. Alkaa ilmestyä selfieitä linnan juhlista, kampaajalla käynneistä, ylellisistä kulutustavaroista ja lomamatkoista. 

Olen ollut kohta 15 vuotta virkamiehenä eduskunnassa. Seurannut sivusta yhden kauden ja useamman kauden edustajia työpaikallaan. Jokainen tekee työtään omalla persoonallaan. Toiset näkyvämmin, myös yksityiselämäänsä esitellen. Monet itseään säästelemättä ja neuvotellen yli puoluerajojen. Miksi äänestäjät eivät tunnu arvostavan edustajan tekemää työtä? Koska he näkevät työstä vain jäävuoren huipun. Sen ylellisen huipun kun taviksesta eduskunnassa kuoriutuu pukeutumis- ja käyttäytymiskoodin omannut selfie-sukkula. Ja yltäkylläiseltä vaikuttava elämä ärsyttää  toimeentulonsa kanssa kamppailevaa kansalaista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Se joka luulee hyväuskoisuudessaan että äänestäjät voidaan ”ostaa tilpehtöörillä”,iskee poliittisen kirveensä kiveen … ehkä epävarmoihin tehoaa mutta ei muutoin.
Tämä maa kuin kansa ei sellaisilla nouse ”onnensa kukkuloille vuolemaan hyvinvointia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kansa ei seuraa politiikkaa, koska meihin on iskostettu, että politiikasta puhuminen on epäsopivaa, ja jos poikkeaa eliitin mielipiteistä, katsotaan pahasti, eikä saa virkoja tai töitä liike-elämän palveluksessa. Pankkilainakin voi jäädä saamatta, jos olet poliittisesti merkittävä ja sinulla on ”väärät” mielipiteet, pankkien lainaneuvotteluiden kysymys: ”Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö”.

Näin kansa ei uskalla ajatella. Kansalla ei myöskään ole tarvittavaa talouspolittista osaamista. Televisiosta tulee vain viihdehömpää, eikä asiaohjelmia. Tiedotusvälineiden luoma maailmankuva on tavallisen kansan maailmankuva. Kansaa voidaan ohjata tiedotusvälinein.

Kansa ei suurena massana osaa ajatella ja on johdateltavissa. Vasta, kun kansaa alkaa kuolla nälkään ja tauteihin, se herää, ks. esim. Kreikka.

Meille käy samoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000