Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Valtataistelu Venäjän johdossa ja rautaa & rahaa rajalle

Viime perjantain Crocus Cityn terrori-iskun tutkinta etenee hitaasti samalla kun Venäjän valtionjohdossa näyttää vallitsevan perustavanlaatuinen erimielisyys siitä, mikä taho on iskun takana.

Venäjän federaation turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev totesi julkisuudessa yksikantaan, että iskun takana on ”Ukraina tietysti”(конечно, Украина).

Venäjän vahvat miehet laukalla? Patrušev ja Bortnikov ovat jo löytäneet syyllisen: Ukraina ja Länsi

Patruševin tokaisu 26.3. 2024 julkaistiin (https://tass.ru/politika/20360013) Tassin sivuilla ja siitä on myös videodokumentti ( https://twitter.com/i/status/1772580305380999215).

Maan tiedustelupalvelun johtaja Aleksandr Bortnikov on samaa mieltä ja aikoo teilata Ukrainan sotilastiedustelupalvelun GUR:n johtajan Kyrylo Budanovin. Kun Bortnikovilta kysyttin, että miksi Budanov on vielä elossa vastasi FSB:n johtaja, että ”kaikki on vielä edessä”.

Hänen tulkintansa mukaan Ukrainan tiedustelu on fasilitoinut ja avustanut islamilaisia terroristeja Keski-Aasiassa, että terroristit olivat pakenemassa Ukrainaan ja että Venäjän erikoispalvelut tekivät parhaansa estääkseen tämän tapahtuman.

USA:n varoitukset olivat niin yleisluontoisia, että niihin ei kannattanut reagoida. Bortnikov aikoo myös tehdä kaikkensa näiden terroristien organisaattorin tunnistamiseksi.

Lopuksi Bortnikov totesi vielä, että terroristihyökkäys oli tarpeen läntisille erikoispalveluille ja Ukrainalle paniikinluomista varten Venäjälle. Pienestä haastattelusta tuli myös selväksi, että tapahtuman suurin konna on Ukraina. (https://twitter.com/i/status/1772608382769283271; https://twitter.com/i/status/1772618458477310419).

Presidentti eri leirissä

Maan uusvanha presidentti Vladimir Putin on taas ollut sillä kannalla, että syyllinen on Isis-K ja islamilainen terrorismi. Enempää hän ei ole maininnut, vaikka haluaakin vastauksia Ukrainalta. Putinin tueksi on tullut myös Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka, joka kertoo, että Patruševin tarinasta poiketen terroristit olivatkin jo Valko-Venäjän rajalla, mutta kääntyivät siitä takaisin aktivoidun rajakontrollipisteen vuoksi. Tämä kumoaa ”ukrainalaisen jäljen” kokonaan.

Mielipiteiden eroavuus kertoo ristiriidasta ja repeämästä Venäjän ylimmässä johdossa. Se, että Venäjän ”vahvat miehet” uskaltavat tuoda esille oman kantansa ennen presidenttiä kertoo siitä miten syvällisestä skismasta on kyse. Putinin uudesta presidenttikaudesta huolimatta hänen valtakautensa näyttää olevan lopuillaan.

On mahdollista, että Ukrainan sodasta alkanut sisäpoliittinen kriisi kiihdyttää Venäjän kehitystä kohti sisäistä räjähdystä ja ehkä pitempääkin uutta sekasorron aikaa.

Kesän 2023 Juhannuksena tapahtunut ”Prigožin-kapina” paljasti salamanleimahduksen lailla Venäjän sisäiset yhteiskunnalliset ristiriidat ja sen poliittisen järjestelmän heikkouden. Sen jälkeen ruvettiin Venäjällä puhumaan, että ”Putin ei ole enää sama”.

Poliittisten kommentaattoreiden analyyseissä alkoi yhä enemmän nousemaan esille se, että ”Putinin appelsiinit on syöty” ts. hänen poliittiset vaihtoehtonsa ovat lopussa ja että se sekurokratian järjestelmä, jonka hän loi, syö hänet lopulta pois tai tekee hänestä ”nukkahallitsijan”.

Äskeisen terrori-iskun ”pahiksen” nopea määrittely on äärimmäisen tärkeä Venäjän tulevaisuuden kannalta. Mikäli syylliseksi todetaan tadžikit, ISIS-K, islamistit ym. merkitsee se kansallismielisen vihan nousua.

Sitä ei tarvitse paljoakaan nostaa. Esimerkiksi Moskovassa tällaiset ”bursurmaanien” (бусурман) vastaiset pogromit voivat yltyä väkivaltaisiksi tappo-orgioiksi. Tšetšeenian johtaja Ramzan Kadyrov on jo varoittanut terrori-iskun syyllisten yksipuolisesta määrittelystä. On kuitenkin selvää, että jos hallinto antaa pienenkään merkin siitä, että ”viholliset ovat keskuudessamme” niin se tulee merkitsemään verilöylyjä ja väkivaltaisuuksia. Suurissa kaupungeissa on suuria määrä vierastyöläisiä Tadžikistanista ja muista entisen Neuvostoliiton tasavalloista. Jos pogromit alkavat niin nämä vähemmistökansallisuudet eivät käännä toista poskea.

Ukrainan sodan jatkamisen kannalta tämä ei kuitenkaan ole edullista. Vihaenergiat pitäisi silloin kohdentaa Ukrainaan eikä suinkaan Keski-Aasiaan saati nykytaloudelle tärkeitä halpatyöläisiä kohti.

Rauhan takia lännen ja Ukrainan syyttäminen voi olla vaikeaa

Lännen syyttäminen voi olla vaikeaa myös siksi, että nyt kulissien takana hierotaan mahdollisuutta tulitaukoon ja jonkinlaiseen välirauhaan. CIA:n johtaja William Burns on tätä varten Bidenin hallinnon toimeksiannosta toimittanut rauhaa Ukrainaan jo pitemmän aikaa (https://www.rferl.org/a/cia-director-visits-kyiv-secret-talks-zelenskiy/32232190.html).

Hankkeessa on ollut mukana aktiivisesti myös Saksa, jonka johtaja Olaf Scholz haluaa tulla tunnetuksi ”rauhankanslerina”. Tämän rauhan ensi askeleena olisi ilmeisesti konfliktin jäädyttäminen ts. Korea-vaihtoehto. Sekin kävisi Saksalle, joka haluaisi päästä ”bisnes as usual” suhteisiin Venäjän kanssa. Ukraina on taas jakautunut: presidentti Zelensky vilkuilee rauhanmahdollisuuksien suhteen, mutta voimakas oppositio haluaa tyytyä vain vuoden 1991 rajoihin.

Rauha on nyt vaihtoehto mutta sillä on vastustajansa. Tässä yhteydessä terroriteoista saadaan uutta materiaalia, kun uhrien ja läsnäolioijen videoita tutkitaan. Se mikä on mielenkiintoista, liittyy terroriteon aikana ”sinisiin farkkuihin ja verrytteluasuihin” sonnustautuneisiin miehiin, jotka toimivat jonkinlaisina rauhallisina terrorin ”seremoniamestareina” (https://twitter.com/i/status/1772724050042691976). Keitä nämä herrat olivat?

Entä mitä tämä merkitsee Suomelle

Kapinoiden ja terroritekojen perustella voidaan todeta, että Ukrainan sota avasi väkivallan tien Venäjän sisälle. Wagnerin johtajan kapina kesällä 2023 oli merkki tästä ristiriidasta. Mikäli vakava kriisi puhkeaa, käynnistyy se Venäjän sisällä valtataisteluna heikkenevän presidentin ja sekurokratian välillä.

Jos ja kun rauha tulee, merkitsee se myös jonkinlaista pyykinpesua Venäjän sisällä: kotiutettavat sotilaat kyselevät, miksi me taistelimme ja minkä puolesta? Mikäli terrori-iskuja tulee lisää ja niiden varsinaisina tekijöinä on väkeä entisistä NL:n tasavalloista, merkitsee myös etnisen väkivallan kukintaa.

Suomen kannalta rauhan tuleminen Ukrainaan olisi tervetullutta. Ukrainan turvallisuuden asiat on hoidettava EU:ssa ja maan uudelleenrakentamisessa suomalaisten rakentamisosaamista tarvitaan.

Rauhan tultua meillä tarvittaisiin syvällistä ja perehtynyttä kansalaiskeskustelua siitä, minkälaiset Venäjä-suhteet me haluamme. Entisestä ”jälkisuomettuneisuudesta” on päästävä eroon. Samoin Venäjän ystävyyden kunniamerkkejä piironginlaatikoissa säilyttävät tahot eivät toivottavasti enää sanele sitä miten kyyryssä naapurin kanssa on elettävä.

Jos tilanne vie Venäjän sisäiseen valtataisteluun tai jonkinlaiseen sisällissotaan on tärkeätä, että meidän rajoillamme pystytään elämään rauhallisissa oloissa.

Rajan ihmiset tietävät sen paraiten. Käydessäni siellä minulle kerrottiin, että rajalle tarvitaan ”rautaa, rahaa ja rauhaa…”. EU:n on ehdottomasti luotava oma ”Russian Border Programme” EU:n ja Venäjän rajalle. Kun olemme Natossa niin näiden alueiden on saatava voimakas piristysruiske paikallisen teollisuuden ja tuotannon käynnistämiseksi.

Enemmän tästä ohjelmasta. www.artoluukkane.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


49 kommenttia
Nimetön
#1

Venäjä rakentaa ymmärtämättömyyttään useamman rintaman sotaa itselleen natsien tapaan. Valko-Venäjä taas näyttää laukaisevan oman sotansa, josta seurauksena lopulta on yhteenotto Naton ja Venäjän välillä. Parempi on vaan ostaa säilykkeitä varastoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Saksa pelkää yhteenottoa Venäjän kanssa, kuin sika makkaratehdasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Ei tuo ihme olekaan, viimeksi tuli turpaan oikein kunnolla. Putin on kuitenkin Stalinia pahempi sika, se leikkaa hävinneiltä korvat ja tappaa vasta sitten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

RAUTAA LÄNSIRAJALLE, JOKA VUOTAA KUIN SEULA päinvastoin, kuin itäraja.

Ukrainaan tarvitaan RAUHA, eikä Suomen pidä enää edistää sotaa!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Kyllä kannatais Natsi Saksan pitää pienempää suuta !
Vain yksi Sarmatti nin siitä ei ole mitään jäljellä , ja samalla menee muutama naapurikin.
Siis yhdellä isolla ydin pommilla joka on niin nopea ettei sitä voi torjua millään.
Lukekaa puolueettomasta Amerikkaisesta Wikipediasta mikä on sarmat merkkisen pommin teho ja suoritus kyky.
Se on niiin hirveä että Saksan länsi osat on lähin paikka mihin Venäjä voi edes teoriassa sen ampua kuska muuten tulee paskat omalle tontille.
Mutta Venäjällä on tuhansia ydinaseita,niillä on myös pikku pommeja joita voi vaikka naapuriin ampua ja niitä voi myös torjua ilmapuollustus järjestelmillä ,mutta laskeumat tulee yleensä sinne mistä niitä torjutaan.

Suomen kans pitäisi pitää turpansa kiinni !
Mitä helvettiä tälläinen pikku rääpäle maa alkaa uhitteleen tuollaiselle hullulle ryssällle .
Ei Ukrainakaan pärjää vaikka sillä 8 x suuremmat sotilasvoimat kuin Suomella ja koko läntisen maailman tuki .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Sopisi pitää turpansa kiinni, kun puhuu suomalaisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Näin juuri, ryssän avatessa uusia rintamia, ongelmat kasvavat kuution käyrässä, nopealla tahdilla. Vain idiootti Hitler teki saman virheen, ja niinhän tuo idiootin ruumista poltettiin pian pihalla kuopassa. Ryssän ydinpommit räjähtelevät todennäköisesti jo lähtökuopissaan, joten kovin on epätoivoinen yritys saada maailmalle mitään, paitsi maa valtio saastuttaa itsensä asuinkelvottomaksi. Mitähän siihen sanoo Venäjän muorit, lesket jne., taitavat hirttää munistaan tuon diktaattorin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Juuri näin!Munistaan pitäisi tuo tättähäärä hirttää,alastomana punaiselle torille kansan syljettäväksi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Se on ihan sama mitä joku maatuska sanoo, nimittäin siellä ihmishenki ei merkkaa yhtään mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hohhoijaa
#27

Kyllä niitä ydinpommeja sataa teillekin vaikka luulette olevanne Moskovan luolissa turvassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Natsit aloitti 1 ja 2 Maailmansodan ja 3. aloittaa varmasti elleijo ole aloittaneet 10v. sitten kun Ukrainan Presitentin ajoivat maan pakoon.
Sellaisia Natsit on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#7

Vielä parempi jos kykenee on ottaa hatkat

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Nykypolitikoiden varaan ei voi jättää mitään, uhraavat viimeisenkin eu-lampaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Eu Politkoiden joukossa on valta taistelu Brysselin Miljoona Viroista ja sen takia uhrataan Ukraina kun yritettiin se Ryssin Huora maa väkisellä liittää Eu alueeseen.
Tämän aatteen ja rahan takia tuhotaan Suomenkin talous ja turvallisuus.
Lähes kaikkien puoluiden politikot on tässä hulluudessa mukana ! Politikot jotka ei itse edes lähde sotimaan vaan pakenevat bunkkeriin Homojen ja sivareiden ja Terroristien( Pakolaisten) kanssa ja käskevät sieltä nuoria miehiä tapettavaksi rintamalle…
NÄIN HULLUJA POLITIKOITA MEILLÄ ON TÄSSÄ MAASSA LÄHES KAIKKI OIKELTA VASEMMALLE !

(Väyrysen Paavoa ja Persujen Niikkoa lukuun ottamatta )

TÄMÄN TAKIA MEILLÄ TEHDÄÄN SÄÄSTÖJÄ JA SOPEUTUKSIA ETTÄ SAADAAN LISÄÄ RAHAA UKRAINAAN !
JA TYÖTTÖMIÄ SUOMEEN !
(Homotus,Huumeistus ja Pakolais bisneksen ihailu kuuluu myös tähän kuvioon) Jotta Politikot saisivat lisää Miljoona virkoja !!!!

TÄMÄN MAAN POLITIKOT ON AIVAN SEKAISIN !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Yleis Lakko tähän maahan pitäs saada !
Nyt käynnissä oleva Kommunsiti Politikkojen lakko on tietenkin väärin kun Kommunsitien valtaan nousua yritetään lakkoilla !

Pitäs lakkoilla oikean asian takia !!! sen takia että Ukrainaan ei yhtään senttiä enään rahaa ! Suomeen ei yhtään Pakolaista enään ! Suomessa ei enään yhtään Huume hörhöjen ja Homojen hyysäämistä

Tämä olisi oikea lakon aihe ! (tämän takana seisoisi kaikki muut kuin Politikot ,myös yrittäjät seisoisi tämän lakon takana !

Siis ei säästöjä eikä ulkomaan velkaa,korkojen nousua jne.. jolla rahaa kansalta ja yrityksiltä lypsetään Politikkojen Brysselin Miljoona virkojen voiteluun !!!

NYRKKI PÖYTÄÄN JA PERSE KENTTÄÄN SUOMALAISET !

Talous ja Moraali kuntoon ja sota hommat helvettiin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Suomenkielesi ei juurikaan ole parantunut, mutta älä välitä, en minäkään puhu venäjää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#38

Toudella, siis toudella hyvää herjanheittoo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Enkä minä ranta ruotsia

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Tulisi ottaa vakavan pohdinnan alle, miksi reservistä eroaa yhä enemmän ja enemmän. Syitä mitä virallisesti ei tuoda julki ovat:
-Suomi on vajonnut niin syvälle mätään, että moni ei katso maamme olevan enään TAISTELEMISEN ARVOINEN!
-Armeijan todellinen toimintakyky ei vastaa sitä mitä julkisesti esitetään. Viimeisten vuosikymmenten aikana varusmieskoulutuksen saaneet (riippuu tosin hieman paikasta!) TIETÄVÄT TOTUUDEN! Syväjohtaminen romuttanut kurin, järjestyksen, todellisen taistelutoveruuden sekä osaamisen. Lisäksi korkein sodanjohto täynnä idiootteja (tiedän mistä puhun!).
Ei ole merkitystä vaikka 3% BKT:ta budjetoitaisiin puolustusvoimille, jos se käytetään VÄÄRIN! 1% riittää jos osaavat johtajat päättävät mitä tehdään!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Varsinaiseen blogiin liittyen. Putin on ylipäällikkö, mutta KGB:n upseeri ja ei omaa riittävää strategista/taktista osaamista.
Agenttina on kyllä osannut luoda järjestelmän, jossa kaikki oligarkit ja korkeassa asemassa olevat ovat riippuvaisia siitä, että Putin on johtaja. Häntä ei tavallisella vallankumouksella syrjäytetä ja ehkä hyvä niin, sillä jos Putin syrjäytetään kyseessä on sotilasvallankaappaus. Tämä taas tarkoittaa pätevän sotilasjohtajana nousemista Venäjän johtoon. Se taas ei tiedä hyvää Ukrainalle=Moldovalle=ja lopulta Euroopalle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ja Vihreiden miesoletettu:

https://www.verkkouutiset.fi/a/vihreiden-ryhmajohtajan-mukaan-itarajan-tulijoita-ei-pida-tyontaa-takaisin/#352ac01b

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Miesoletetun voisi työntää rajan yli puten hoitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Juu harjanteen yli vaan ryssälän puolelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Taannoin kun Boris Nemtsov ammuttiin Kremliin johtavan sillan viereen.Putin uhosi,että hän kyllä pistää sellaisen tutkinnan käyntiin.Että syylliset löydetään ja heitä rangaistaan tästä raakalaismaisesta murhasta.No kuinka ollakkaan?Syylliset löydettiin alta aikayksikön ja he olivat zetseenejä,kuinkas muutenkaan?Heidät pidätettiin kadulta,kun sopivat”uhrit”löytyivät.Eivät ilmeisestikkään olleet oikeita syyllisiä?Sen koommin heistä ei ole kuulunut,lienee heidät jo teloitettu?Naurettavuuksien huippu tässä Nemtsovin murhassa oli se,että lähes kaikki valvontakamerat oli viety huoltoon yhtä lukuun ottamatta.Ja sen yhdenkin valvontakameran edessä seilasi lakaisin-lakaisinkone,juuri silloin kun Nemtsov ammuttiin.Ja täten ei murhaajista,eikä heidän autosta jäänyt selviä todistusaineistoja kameraan….jatkuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Kommunismi on juuri tuota, leninismin kusikitolppa, demarit, ovat geeneiltään samaa sontaa, ja mistään piittaamatta koettavat ajaa Suomen taloutta nyt nurin, tukenaan maapallon laajuinen Sosialistinen internationaali. Kommunistisen järjestön tavoite on kaataa maapallo markkinatalousjärjestelmä. AKT tukee voimakkaasti demareita tavoitteissaan, joka näkyykin jo lakkojen aiheuttamien alasajojen ja pian laajempien irtisanomisien kautta, jota varmasti on edessä. Meillä kansana ei ole rokotetta tuohon ilmiöön, vain terve järki kansalaisilta vaaleissa riittäisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Kommunistien lakoissa on tällä hetkelläkin yli 50 % sellaisia jotka ei ole Kommunsiteja !

Miten nämä lälly housut ei tule järkiin ja sano että EI ?
Miten ne tuhoaa omaa työpaikkaa ja maata ja kansaa näiden persesilmä komareiden takia ????
MIKSI NE ON NIIN SAATANAN UJOJA JA ARKOJA JA PELKUREITA ETTEI NE USKALLA SANOA EI NÄILLE YLI 200.000,- ANSAITSEVILLE AY-YHTEISKUNNAN LUTEILLE ????

Mitä Helvettiä ne pelkää ????
Ei ne Uskalla väkivaltaa käyttää koska kunnon työntekijä on 100 % voiton puolelle siinä tapauksessa ja Kommunsitit saa lähtö passit,siksi ne ei uskalla vaikak ne uhkailee…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Jatkuu…Tätä Nemtsovin juttuahan alkoi tutkimaan eräs entinen KGB:n eversti.Joka oli jäänyt eläkkeelle,ja oli kääntynyt Putin vastaiseksi.Hän oli saanut selville,että Nemtsovin murhan jäljet johtavat Kremliin,ja ihan sinne korkeimmalle paikalle.Hän joutui lähtemään maanpakoon,muistaakseni Britanniaan.Missä lie nyt,jos on vielä hengissä?Niin eiköhän ne tämän nyt viimeisenkin terroriteon jäljet/tilaus,ole lähtenyt Kremlistä,ihan sieltä korkeimmalta taholta?Putinin todellinen kannatus näissä viime”vaaleissa”,oli kaiketi jotain 35% luokkaa.Tämmöisellä terrori-iskulla haetaan lisää kannatusta,ja luodaan kansaan pelkoa.”Murhaajien pikaisella pidätyksellä,luodaan kansalaisille kuva.Että Putin/valtakoneisto on tehokas ja suojelee kansalaisiaan.Eikös ne Moskovan kouluiskutkin olleet aikanaan presidentiksi pyrkineen”Putikan”tilaamia?Niillä hän loi tietä Kremlin valtiaaksi,lupaamalla pikaista selvitystä”terroriteoille”…jatkuu..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Jatkuu…Tosin jos katsotte Ano Turtiaisen youtube viedoita?Niin siellä hän toteaa,että on saatu selville,että Ukraina on tuon teatteri-iskun takana.Ja että me Suomalaisetkin olemme osa syyllisiä?Ja että nyt Venäjän on pakko puuttua tilanteeseen ja hyökätä Suomeen.Ja kuulemma sieltä lännestä ei tule apuja?On siinä kyllä niin Venäjä myönteinen ukko,ja ilmeisesti täynnä katkeruutta,kun hänet syrjäytettiin VKK:n johdosta.Kuinkahan kauan SUPO katselee läpi sormien tuon edellämainitun ukon touhuja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Ei siinä mitään venäjä myönteisyyttä tarvitse jos tunnistaa tosiasiat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#29

Mitkä tosiasiat?Ukraina tuskin on tilannut terrori-iskua?Ja Suomi nyt vihonviimeisenä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Ei kannata kerjää isommalta nenästään verta, sen tietää jo pikkupoikakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Sitä samaa tekee zelenskykin ja länsi vain venyttää Ukrainan täystuhoa. Kalliiksi käy globaalin lännen tulevaisuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

No jos Venäjä luulee voittavansa sodan Natoa vastaan perinteisin asein,käyttämättä ydinaseita?Niin luulotella aina voi,totuus on sitten ihan jotain muuta?Ja jos se koskee ydinaseiden laukaisunappeihin?Niin tuhoutuvat samanlailla itsekin,kuin muut.Ja tämän varmasti tietää se Kremlin”pikkupoikakin”kumppaneineen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Ja siktoisekseen jos Venäjä suunnittelee/aikoo käyttää ydinaseita?Niin siihen puuttuu jo silloin Kiinakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Kiina tuskin auttaa Eurooppaa sen enempää kuin jenkitkään on sitten presidenttinä Trump tai sleepy joe.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Jaa että mielestäsi Kiina antaisi Venäjän käyttää ydinaseita?Ja paskoa Euroopan ja Ukrainan elinkelvottomaksi?Ukrainasta ei ole pitkä matka Kiinaan,ydinsaasteet leviäisivät sinnekkin ja kauemmaksikin sopivilla tuulen suunnilla.Sitäpaitsi Eu/Eurooppa on niin suuri kauppakumppani Kiinalle.Että ei Kiina,Euroopan tuhoamiseen suostuisi.Venäjä taasen ei pysty samanlaiseen kauppaan/teolliseen yhteistyöhön Kiinan kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#40

Oletko nimetön koskaan lukenut David vs Goljat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Voi voi monesti,jo 1950 luvulla kansakoulussa historiantunnilla sitä luettiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Hesari ja somalit jälleen lempiaiheensa parissa. Kyllä suomalaiset on rasisteja ja somaleja syrjitään, yhteiskunnan vika. Mikähän on Hesarin motiivi näissä samaa toistavissa artikkeleissa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Takaisin Somali­maahan muuttanut näyttelijä Omar Abdi: ”Kunpa Suomi palauttaisi meidät kaikki maahan­muuttajat sinne, mistä olemme tulleetkin”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010241475.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#20

Paras Somali mitä tiedän.Jaa että miksikö?Siksi,että muutti takaisin sinne mistä oli tullutkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Hesarin nimeksi sopisi paremmin.=Hömölän sanomat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Just Hölmölä, toinen voisi olla Suomalian sanomat

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Valtataistelu puolueen sisällä!
Utelias
#5

Luukkanen kirjoittaa valtataistelusta. Olisi huomioitava, että nykyjohto on muuttamassa Perussuomalaista puoluetta. Hyvä esimerkki EU-vaaliehdokaslista ja Hakkaraisen blokkaaminen. Samoin minä ja moni muu on kommentoinut sitä, että blogisivuston tulisi olla puolueen informatiivinen pääkanava. Sebastian Tynkkynen ominut puolueen nuorisojärjestön itselleen. Eivät kirjoita blogisivustolle, politiikka viety someen ja suojelupoliisinkin kyseenalaistamaan Tik Tok:n. Viimeisimpänä Tynkkynen vasalleineen aloittaa yhteisen podcastin. Mikä on Tynkkysen, Bergbumin ja Vigeliuksen ideologia? Missä on kokemus ja näkemys jotka muodostavat vakaumuksen? Emme tarvitse ”somehöpöttäjiä” vaan rationaalipoliitikkoja joiden kaikki ulostulot kiteytyvät ideologiaan. 18 vuotiaskin voi olla hyvin älykäs, mutta vasta kokemus monelta alalta luo laajaperspektiivisen näkemyksen josta muotoutuu vakaumus! Bergbumin/Vigeliuksen tulisi olla kokeneen johtajan ”adjutantteja”. Ei liian paljon liian
nuorena!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000