Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Vaalitulos kauhistaa Helsingin snobeja

5 kommenttia

Keskiajalla yhteiskunta nähtiin jakaantuvan Jumalan luomiksi säädyiksi (estat, ordo), jossa ihmiset olivat luonnostaan eriarvoisia.

Ranskan kuninkaan Filip Hyvän kuuluisa hovihistorioitsija Chastellain kuvaili kolmatta säätyä ts. tavallista kansaa seuraavin sanoin:

”…se on hyvien kaupunkien, kauppiaiden ja työläisväen sääty,  jota ei sovi kuvailla yhtä laajasti kuin  toisia,  siitä syystä, ettei se sinänsä pysty mihinkään merkittävään, koska se on palvelevassa arvoluokassa.  Sen hyveenä on nöyryys ja ahkeruus, kuuliaisuus kuninkaalle ja altis halu tyydyttää herraansa…”

**

Jotakin samanlaista keskiaikaisuutta oli havaittavissa vaalien jälkeisessä helsinkiläisen kulttuuriväen mutinassa. Näiden antama tuomio perussuomalaisista tai keskustalaisista voittajista oli snobistinen; me emme tunne näitä ihmisiä!

Näiden vuodatukset vaalivoittajista ei ero paljoakaan Chastellainin antamista lempinimistä tavallisille ihmisille: ”moukat” (vilains), ”kapinoivat” ja ”kehnot lurjukset”. 

Sunnuntainen vaalitulos oli nähtävästi koettelemus. Kansanvallan jakelemat tuomiot ovat kuitenkin sellaisia, että niistä ei voi valittaa. Toivottavasti tämä ahdistus parantaisi kansanvallan ”aiheuttaman” rabieksen ja kauhun vääränlaisen kansan olemassaolosta.

Tosiasiat ovat selviä. Perussuomalaiset ovat nyt tulleet tavallisen ahertajakansan puolueeksi – entinen poliittinen palapeli on nyt lopullisesti hajalla. 

Jotkut vanhat puolueet ovat matkalla unohdukseen ja uudet tuulet puhaltavat.

**

Muutos on toivottavasti myös parantava. Me tarvitsemme nyt kaikkia seuraavan neljän vuoden aikana. 

Perussuomalaiset pyrkii helpottamaan Eiran ja Kaivopuiston kulttuurikerman kokemaa ahdistusta tarjoamalla vaalikiitos-kahvit Järvenpään torilla tässä piakkoin.  Kyseisestä puolueesta tuli miltei Järvenpään suurin puolue vaalien tulosten perusteella.  Suunta kohti kunnallisvaaleja näyttää hyvältä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Hyvä että kauhistuttaa ! on aika herätä siihen että muu Suomikin on olemassa. Ja nyt on myös tärkeintä että RKP lentää oppositioon, on suorastaan demokratian pilkkaamista jos se jatkaa hallituksessa yli 40 vuotta peräjälkeen 4 %:in kannatuksella..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hyvä näin
Iloinen
#5

Kokoomuksen helsinkiläiset Nato-näpertelijät sai hiukan näpeilleen.
Erittäin hyvä muistutus siitä, että itsenäisen ja riippumattoman Suomen linjalta ei kannata lipsua ulkomaiden aisankannattajaksi höpisemään länsiarvot-alantis liturgiaa. Maailman voimasuhteet on kovassa muutoksessa, mutta eiväthän nämä EU-USA-Nato-uskovaiset sitä huomaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

TutkijaNN
#2

Vanhana Savonlinna-Säämingin srk-nuorena itsekin en voisi asiaa paremmin muotoilla kuin Artsi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Nimi esiin!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
Hämmentynyt
#4

On ollut hämmentävää huomata miten Facebook-tuttavien joukossa avaudutaan kaameasta vaalituloksesta. Avautumiset ovat nenäkkäitä ja niihin sisältyy käsitys, ettei kukaan minun tuttuni äänestä perussuomalaisia – tai keskustaa tai kristillisiä.

Siinä missä ps-kannattajalle vihreä näyttää rahantuhlaajalta, naiivilta yksityiselämän luonnonsuojelijalta, himoverottajalta, sinisilmäiseltä, akateemiselta ja snobistiselta, perussuomalainen näyttää vihreälle alikoulutetulta, uskonnolliselta, ahdasmieliseltä, rasistilta ja kansanviisauksien käyttäjältä. Sanalla sanoen kumpikin pitää toista tyhmänä – toinen kansanomaisena ja toinen viisastelijana.

Asian ytimessä on tavalla tai toisella suhtautuminen arvoihin ja uskontoon. Timo Soini ei kelpaa vihreille katolisena – koska paavi ei tykkää ehkäisystä, aborteista ja homoavioliitoista – mutta John F Kennedy kelpaa, koska oli demokraatti. Sipilä on lestadiolainen, joten ei kelpaa vihreiden monikultturismiprojektiin, mutta musta ateistihomo olisi liki yhtä hyvä, eli erinomainen, kuin muslimi tai juutalainen.

Minulle pääministerin uskonnolla on vain vähän merkitystä, ja mielestäni lestadiolainen ymmärtää Suomea jopa paremmin kuin puhdas ateisti, jollaista filosofi Timo Airaksinen tänään kaipaili pääministeriksi.

PS:n miinukseksi on luettava kannattajakunta, jonka puheissa on usein vaikea erottaa rotua, ihonväriä, kotimaata ja kotikulttuuria toisistaan. Vihreiden miinukseksi on luettava tekopyhä tarve tehdä kansallinen itsemurha.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000