Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Moskovan isku Putinin käsialaa? Vai jonkun muun?

Outoudet ja kummallisuudet Moskovan iskussa

Venäjällä surraan tänään Crocus-Cityn terroritekoa.

Se, kuka on syypää tähän terroritekoon, onkin sitten eri juttu.

Laitan tähän vaihtoehtoja mahdollisista syyllisistä ja todennäköisyyksistä. Vakoilun, hybridioperaatioiden ja vehkeilyn maailman syypäistä ei ole helppo saada selkoa mutta tärkein kysymys kuuluu: cui bono!

Selkosuomeksi: se kuka hyötyy ko. terroriteosta on myös se, joka on syypää siihen.

Terroriteon takana – ISIS-K?

Virallinen Venäjä on langettanut syyn ISIS-K:n harteille ja koettanut luoda sille Ukraina-yhteyden.

Pitääkö se paikkaansa?

ISIS–K on vuonna 2015 perustettu keskiaasialainen salafistinen terroriryhmä, jonka tarkoituksena on luoda muinaisen Khorasanin alueelle oma islamistinen valtionsa.

Se saa monien muiden Al-Qaidaan sidoksissa olevien pienten salafisti-ryhmien tavoin taloudellista tukea Pakistanista, Saudi-Arabiasta, Emiraateista ym. sunnitahoilta.

ISIS-K – ”puhtaista puhtaimmat”

Erityisesti sen tadžikki-ryhmien harjoittama väkivalta on vaatinut uhreja (esim. Iranissa vuoden 2024 tammikuussa. (https://www.reuters.com/world/middle-east/iran-vows-revenge-after-biggest-attack-since-1979-revolution-2024-01-04/

Islamic State claims responsibility for deadly Iran attack, Tehran vows revenge

Islamic State claimed responsibility on Thursday for two explosions in Iran that killed nearly 100 people and wounded scores at a memorial for top commander Qassem Soleimani.

www.reuters.com

).

Periaatteessa ISIS-K on ollut kuitenkin hyvin alueellinen organisaatio, joka on esimerkiksi vastustanut Afganistanin taliban-hallintoa ja on pitänyt sitä ”länsimaisena nukkehallituksena”. Se, että talibanin edustajat neuvottelivat USA:n kanssa riitti siihen, että ISIS-K leimasi sen ”USA:n kätyriksi”.

Kyseisen organisaation synty perustuu juuri tähän oikeauskoisuuden ja totuuden vartijan rooliin mikä ISIS-Daesh-järjestöllä on sisällä sen omassa propagandassa. Se myös altistaa uusille ryhmille, jotka ovat vieläkin oikeaoppisempia; pelkästään se, että joukko terroristeja näki talibanin hallinnon haluavan neuvotella lännen kanssa riitti uuden järjestön syntyyn.

Tällä painotuksella he ovat halunneet alleviivata sitä, että he ovat puhtaista puhtaimmat ja että taliban on myynyt periaatteensa; he eivät. Taliban taas on metsästänyt näitä ISIS-K:n jäseniä ja estänyt omilla alueillaan sen yrityksen rekrytoida väkeä.

Alueellisesti ISIS-K toimii rajoitetusti Afganistanin itäosissa ja Pakistanin rajoilla, jossa se harjoittaa myös aseellista toimintaa Pakistania sekä myös Iranin shiialaisia vastaan. Sen ainoa entiseen NL:n alueeseen liittynyt johtaja on Tadžikistanin erikoisjoukkojen everstiluutnantti Gulmurod Salimovitš Khalimov, joka loikkasi Syyrian islamistisen valtion palvelukseen ja myöhemmin liittyi ISIS-K joukkoihin. Kyseisen pikkuruisen organisaation ehkä tärkein tihutyö oli isku Kabulin lentokentälle elokuussa 2021 kun USA oli vetäytymässä Afganistanista. Iskun tuloksena kuoli amerikkalaisia sotilaita ja paikallisia siviilejä.

Voivatko nappulaliigan pelaajat voittaa Porin Ässät?

Lyhyt vastaus kysymykseen. Eivät voi. Ne eivät voita edes Oulun Kärppiä.

Samoin on ISIS-K:n mahdollisuudet operoida Venäjällä. Siellä kun avaa suunsa niin paikallinen tietää heti, että et ole täkäläisiä. Hyväkin kielitaito ei tee natiivia.

ISIS-K olisi onnistunut ainoastaan mikäli heillä olisi ollut apunaan tiiviin tadžikki-yhteisön jäseniä, rikkaita auttajia Moskovasta ja suunnattomasti onnea. Muuten tuloksena olisi ollut pannukakku.

ISIS-K:lla on kyllä kovasti halua iskeä Venäjän kimppuun. Venäjän ilmavoimat pommittivat ISIS-järjestöä Syyriassa ja sen propagandan mukaan Putinilla on ”muslimiverta” käsissään. Tällä pikkuporukalla ei ole kuitenkaan operatiivista kykyä toimia Venäjällä.

Entä olisiko tällä joukolla mahdollisuus rekrytoida tai palkata asemiehiä suorittamaan terroritekoja Moskovassa? Epäilen suuresti. Moskovan sisäinen turvallisuus on – siitäkin huolimatta, että Venäjällä ei nyt ole voimassa varsinaista poikkeustilaa – kohtalaisen tiiviisti hoideltu.

Televisiossa näytetyt ja kiinni saadut ns. epäillyt eivät näytä olevan kovaksikeitettyjä terroristeja vaan surkeita välikäsiä. Ihmiselle, joka toimii terroristina tällaisessa suuren riskin operaatiossa on aina mahdollisuus itsemurhaan ja itsensä räjäyttämiseen. Nyt ei näytä siltä.

Ja tosiaankin – pakenisivatko terroristit Ukrainaa kohti tämän terroriteon jälkeen samoilla autoilla, joilla he toimivat Moskovassa? Vai Valko-Venäjälle? Nyt liikkuu monenlaisia huhuja tästä pakoyrityksestä.

ISIS-K:n voi mahdollisesti olla operaation varsinainen toteuttaja, mutta uskoa sitä sen ainoaksi osaksi on siksi varsin kaukaa haettua. Koko vastuun ottaminen operaatiosta, jossa se olisi saanut ratkaisevaa apua muualta olisi tietysti mairittelevaa.

Moskovan isku avaa sille yksityisten saudien yms. rahoituskanavat mukavalla tavalla. Realistista se ei kuitenkaan ole.

Cui Bono – onko Venäjä itse vastuussa Crocus-City:n murhista?

Entä Venäjä itse? Sen syntilista venäläisiä vastaan suoritetuissa provokaatioissa on pitkä. Esimerkkinä vuoden 1999 syyskuun kerrostalopommit.

Ne osoittautuivat FSB:n omiksi tempuiksi (mm. Rjazanin epäonnistunut pommi-isku). Provokaatio kuitenkin onnistui. Venäjä kykeni aloittamaa välittömästi II Tšetšenian sodan; se oli valmistellut sitä jo puoli vuotta aikaisemmin. Tapahtumaketju johti siihen, että Putinin suosio nousi ja hänestä tuli vuonna 2000 ensimmäistä kertaa Venäjän presidentti.

Moskovan ampumaterrori sopisi Putinin uuden presidentinkauden ”aktiivisiin toimiin” (активные меры). Mikäli se on

kotimainen provokaatio, niin vastuu kuuluu ”Venäjän vahvoille miehille”.

Nämä kulissien takana toimivat auktoriteetit: Venäjän federaation turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev ja FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov olisivat silloin juonen takana, mikä voisi liittyä heidän pyrkimyksiinsä kontrolloida Putinia entistä enemmän. Tai jokin tiedustelumaailman hämärän taho.

Crocus-cityn terroriteon Venäjän virallista tarinaa on jo ehditty arvostella.

Miten on mahdollista, että vaikka Moskovassa on valtavasti kameravalvontaa, niin terroristit saivat liikkua hampaisiin aseistettuna (huvittava yksityiskohta – heillä oli myös veitset) ympäri kaupunkia väärillä kilvillä?

Vartijat eivät loukkaantuneet tai edes yrittäneet puolustaa siviilejä. Selviytyneet ovat todistaneet, että laukkuja ei tutkittu ja metallinpaljastin oli suljettu eli Crocus-Cityssä vallitsi normaali venäläinen bardak – aitovenäläinen hässäkkä.

Yhdysvallat oli varoittanut Venäjää jonkinlaisesta iskusta mutta varoituksiin ei kiinnitetty huomiota. Voi toki olla, että niille kävi kuten vastaaville varoituksille Venäjän hyökkäyksestä helmikuussa 2022 kävi laajalti lännessä ja jopa Ukrainassa -uskottiin amerikkalaisten pelaavan omaa peliään.

Terroristien pako sitten oli kuin poikakirjasta – samalla autolla mennään eikä autoa vaihdeta.

Ja miksi ihmeessä he menivät Brjanskiin? Rintaman läheisyyden takia siellä on tarkistuspisteitä ja sotilaita pilvin pimein.

Samoin: mikä sai aikaan tulipalon? Miksi rakennus piti polttaa? Miksi automaattinen sammutusjärjestelmä ei toiminut?

Ja lopuksi: OMON-joukkojen asema on aivan lähellä ko. teatteria. Miksi matka sinne kesti tunnin ja miksi palomiehet eivät toimineet ennen erikoisjoukkojen tuloa? Tuli sammutettiin ja vasta sitten joukot tekivät ryntäyksen terroripaikalle. Sankarillista!

Tiedustelun maailmassa voidaan esimerkiksi antaa asioiden tapahtua – näinhän kävi kun Venäjän pääministeri Pjotr Stolypinin murhattiin 14 pnä syyskuuta 1911. Murhaaja oli vasemmistolainen terroristi Dmitry Bogrov. Tsaarin salainen poliisi Ohrana antoi attentaatin tapahtua, sillä maan konservatiivit olivat vimmoissaan Stolypinin politiikalle ja hänestä haluttiin päästä eroon. Bogrovia ei paljoa kuulusteltu ja tsaarin käskystä hänet hirtettiin 10 päivän kuluttua attentaatista.

Analyysi: mitä hyötyä?

Ukrainaan ja ISIS-terroristeihin liittyvä salajuoni olisi Venäjän politiikan eräille tahoille hyödyllistä ainakin sisäisen valtataistelun melskeissä. Ensiksi, maan keskuksissa tapahtuva mobilisaatio ei onnistu ilman voimakasta motivaatiota ja tämä kysymys lienee kiistelty Putinin ympärillä.

Toiseksi, lännen muutenkin takkuava tuki Ukrainalle hiipuisi välittömästi, jos onnistuisi herättää siellä vaikutelmaa Ukrainasta terrorin tukijana. Ukrainalle tämä terroriteko on ikävä juttu sillä se sekoittaa lännen poliitikkojen ja tutkijoiden päät lopullisesti – kuten on jo nähty. Tosiasiallisesti se ei kuitenkaan hyödytä Ukrainaa millään lailla vaan ainoastaan hiljentää sille tulevaa tukea.

Lopuksi

Tässä vaiheessa analyysit ovat vielä kesken mutta nyt näyttää siltä, että tämä terroristirikos oli mahdollisesti Venäjän tiedustelupalvelun inspiroima ja sallima. ISIS-K voi myös olla epätodennäköinen toteuttaja mutta se vaatisi lisätodisteita.

Jos ja kun tulee lisää todisteita ja faktoja niin asiaa pitää tarkastella uudelleen.

Poliittisesti Venäjän nykyjohto tulee käyttämään tätä terroritekoa maksimaalisesti omaksi hyödykseen. Se oikeuttaa vielä suoraviivaisempia toimia Ukrainaa, maan omaa oppositiota ja ulkomailla olevia oppositiohahmoja vastaan. Se mitä se merkitsee Suomen suhteen on vielä auki mutta epäilemättä iskun tutkinnassa voi löytyä vaikka mitä ulkomaisia yhteyksiä – jos niin halutaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


40 kommenttia
Kolikon toinen puoli
Utelias
#1

Venäjällä voi tapahtua mitä vain, mutta todennäköisimpänä pidän isisin terroristeja. Asiat eivät ole Atlantin toisellakaan puolella yksiselitteisiä. 911 iskuissa paljon epäselvyyksiä. Uskon, että USA: n tiedustelu tiesi valmisteluista ja antoi sen tapahtua, jotta iskujen jälkeen öljyyn/muuhun valtapolitiikkaan aloitetut sodat saisivat näennäisen ”oikeutuksen”. Tiedustelu ei ymmärtänyt kuitenkaan sitä, että kaikki terrorisuunnitelmat olivat lähellä onnistua. Siksi viimeinen, Valkoiseen taloon suunnattu kone jouduttiin ampumaan alas, sitä eivät pudottaneet ”sankarilliset matkustajat”.
Yhteenvetona, jos Suomi ei ole NATO sopimuksen yksityiskohdissa sekä Yhdysvaltojen kaksinkeskisessä puolustusyhteistyösopimuksessa tarkkana, suomalaisten sotilaiden veri valuu Yhdysvaltain öljy-ja valtapolitiikan seurauksena. USA:n kansan tappionsietokyky on huomattavasti heikentynyt Vietnamin jälkeen. Liittolaiset saavat tästä johtuen tehdä likaisen työn ja Suomi itselleen tyypillisesti heti mukana!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Ymmärtääkö meidän vihervasemmistomme ja muut ihmisoikeus talibanimme, että näitä terroristeja voi olla ja on Venäjän käyttämässä valepakolaisten hybridioperaatiossa. Hallituksen ja sisäministerin on tuotava tämä voimakkaasti julkisuudessa esille. Viimeksi tänä aamuna YLE*aska antoi näille ihmisoikeustalibaneille kanavan suoltaa sontaansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Miksei Venäläiset ampuneet Terroristeja heti ?
Euroopassa ,Usa:ssa ym. Terroristit ammutaan välittömästi !
Se on nähty Saksassa,Ranskassa ,Hollannissa Belkiassa jne… Kymmeniä kertoja.
Vain Suomessa ja Ruotsissa niitä hyysätään !
Ihmetyttää Miksi Venäjä on tullut Suomen ja Ruotsin Kukka hattu tätä linjalle ????? Jotain outoa tässä nyt on ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Kukakohan räjäytti Venäjän kaasuputken Suomenlahdella. No, varmaan tietenkin Putin. Hallelujaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Putte kuvaili iskuja raakalaismaisiksi.Samaan aikaan itse pommittaa jatkuvasti siviilikohteita Ukrainassa ja tappaa sielä siviilejä. Absurdia. No ryssien höpinät on syytä jättää omaan arvoonsa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Osama bin Laden, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein ym. saatiin pois päiviltä.
Miksei Putin? Luulisi, että halukkaita riittäisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Sotainen EU on saatava pois päiviltä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Hehheeh! Terroristipomo Putler arvostelee terroristeja. Trakikoomista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Otetaanpa tähän vielä vähän saman tyyppinen tapaus Ukrainan sodan alusta: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mariupol_theatre_airstrike

Eli ryssä pommitti Mariupolin teatteria, jota siviilit käyttivät pommisuojana. Kattoon oli vielä kirjoitettu lapsia tms.
Täytyy todeta,että moskovan tapahtumat eivät nostata empatian tunteita.Päinvastoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Venäläiset siviilit saavat nyt maistaa omaa lääkettään. Samaa, mitä Putin on käyttänyt Ukrainassa ja muuallakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Putin imuroi terroristeja pohjoisesta Afrikasta, työntääkseen ne Suomeen rajan yli. Nyt sattui vaan niin, että myös Venäjä saa osansa terroristeista. Kun potkii kusiaispesää, niin kyllä siinä tarttuu omiinkin jalkoihin. Putin on yksi maapallon tyhmimmistä miehistä, ei voi mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Ei Putin tyhmä ole, apulaisoikeuskansleri Puumalainen ja kaikki jotka häntä tottelivat olivat tyhmiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Tarkoitatko, että ei se tyhmä ole, joka paskaa jauhaa, vaan se joka uskoo kaiken sonnan, kuten ilmastosonta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Vähän sinnepäin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Venäjän sota tappaa miljoonia
#23

Putin ei ymmärrä, että mikään maa maapallolla ei ole sodan kestävä, tuhoa syntyy ja kadut ovat veressä. Putin on aloittanut sodan, joka surmaa ehkä miljoonia, kun toinen maailmasota tappoi luokkaa 40 miljoonaa ihmistä. Paljon ei Putinin päässä ole virtaa, jos kuvittelee pääsevänsä sodasta eroon vain odottelemalla ja rakentamalla sotakalustoa tuhoutuneen tilalle. Venäjä matkalla veriseen vallankumoukseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Joo, mutta sotaa jatkavat Ukraina, NATO ja Suomi EU:n vanavedessä. Naapuriviha kannattaa taloudellisesti tiettyjä piirejä, ei Ukrainan, Venäjän, saat Suomen kansaa. Vain ahneet raakalaiset haluavat sotaa. Ukrainalaiset tarvisevat RAUHAA, mutta miksi Suomikin lietsoo lisää sotaa?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Kyllä Arto Luukkasella nyt on asiaa blogisivustolla. Ihan OK, mutta taitaa todellisuudessa olla kalastelemassa Hakkaraisen ääniä. Luultavasti taustavaikuttajana case Hakkaraisessa! Kokemusta kertynyt jo Kattelus-Kilpeläisen ja Westerholmin pettämisestä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Niin?

https://www.verkkouutiset.fi/a/eu-kollegatkin-ihmettelevat-mita-teuvo-hakkarainen-on-puuhannut-kaikki-nama-vuodet/#352ac01b

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#14

Ajanut suomalaista metsäpolitiikkaa toisin kuin Pietikäinen ja Modig!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Se on se ilmastokiima, joka näitä ajaa eteenpäin. Mauna Loan mittausasemakin joutuu hakeutumaan uuteen paikkaan, kun tulivuoren päästöt häiritsevät mittauspropagandaa. Mittausasema sijaitsee 3400 metrin korkeudella merenpinnasta, liki kraatterin reunalla, ja CO2 pitoisuudet ovat huipussaan, eikä vuoren halkeamat juurikaan auta, hiilidioksidin määrä kasvaa, niin että hihhuleitakin hirvittää, ainakin jakaa tuota korkeaa pitoisuutta ympäri maapallon. Mittausaseman saama taloudellinen tuki perustuu kasvaviin CO2 pitoisuuksiin ja siitä saataviin hälytyksiin. Todellisuudessa CO2 pitoisuus putoaa noin puoleen jo 5000 metrissä, ja laskennallisesti tuo olisi 3400 metrin korkeudella puhtailla seuduilla luokkaa 142 ppm, koska korkeuden kasvaessa hiilidioksidin osapaine alenee. Satelliittimittaus kumuloi CO2 pitoisuuden todellisuuta korkeammaksi, eikä todellista vertailukohtaa ennen teollistumisen aikaa ole käytettävissä, onhan satelliittimittaus varsin uutta tekniikkaa. Ilmastokiima on sairaus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Juuri näin, hiilidioksidin lisääntymistä todistellaan milloin milläkin keinoin. Myös Grönlannin jääkairausnäytteet muka todistaa aikaisempaa alempi CO2 pitoisuuksia, huomioimatta vuotuisia levähiukkasten leviämistä aikoinaan kesän jääkerroksiin ja valoon, jossa levä ottaa hiilidioksidista osansa, ja hiilidioksidin vesiliukoisuus on erinomainen, joka jo pelkästään saastuttaa näytteet, eli alentaa kaasupitoisuutta vuosisatoja vanhoissa kairausnäytteiden kuplissa. Suomessa ei ole ilmakehään todellisia puolueettomia tutkijoita, jotka eivät mene jäämerialueelle vain tekemään vihreää ilmastopropagandaa tai myrkyttämään vaikka jääkarhuja, jotta niistä saisi omaa raskaita todisteita maapallon tuhosta vain jos ei mitään tehdä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juurikki
#30

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Molemmat rattijuoppoja:
Silvia Modig vas. 2011–2019 törkeä rattijuopumus, ajo-oikeudetta ajo ja liikenteen vaarantaminen 1995 80 päiväsakkoa Ajoi autoa yleisellä tiellä 10 metrin matkan 1,4 promillen humalassa ja törmäsi kerrostalon ovisyvennyksen reunaan.

Sirpa Pietikäinen kok. 1983–2003 törkeä rattijuopumus 2003 40 pv ehdollista vankeutta, 15 päiväsakkoa sekä 5 kk:n ajokielto Pietikäinen jäi kiinni tammikuussa 2003 hänen autonsa juututtua lumikinokseen Hämeenlinnan rautatieaseman pysäköintialueella. Hän luopui tapauksen vuoksi ehdokkuudestaan eduskuntavaaleissa. [132][133]
liikenneturvallisuuden vaarantaminen 2014 22 päiväsakkoa ja väliaikainen ajokielto. Pietikäinen ajoi lokakuussa 2014 Hämeenlinnanväylällä Helsingissä 124 kilometriä tunnissa, vaikka tiellä oli 80 kilometrin nopeusrajoitus.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Näin, ja nuo ovat Suomen käyntikortteja, ei hyvältä näytä. Ei paljon puoluejohdoissakaan päätä pakota.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#27

Orpo totesi Rydmannin tilanteesta, että ei välttämättä tarvitse syyllistyä rikokseen, riittää, että toiminta ei ole hyväksyttävää. Orpo on aika orpo tuomitsemaan,mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Rydman syytön, pitkän ajojahdin jälkeen joutui eroamaan kokoomuksesta. Pietikäinen tuomittu rikoksen toistaja, saa edelleen asettua meppiehdokkaaksi.
Liikutaan vaarallisella alueella jos toisen ura vaakalaudalla vain joidenkin moraalikäsityksen (yleensä puolueen sisäinen valtapolitiikka) johdosta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Häh?
#11

Jaa ettei Luukkanen saisi kommentoida Moskovan tapausta, sellaiset ohjeetko sait Pietarista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#16

Toki saa kommentoida, olettamuksia tosin kaikki. Tuntuu vaan olevan nykypoliitikoilla tarve kalastella ääniä tavalla, joka tuntuu parhaiten putoavan äänestäjiin on se sitten totta, tai ei.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yhteisöllisyys kunniaan!!!
Hämmentynyt
#12

Olettamuksia, olettamuksia nimetön! Sinulla pikemminkin henkilökohtaisia kaunoja, joten pidä ne sellaisina ja anna se YKSI äänesi vaikka teuvolle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kuules ”yhteisöllinen”, älä luule, että Luukkasta ja muita poliittisia pyrkyreitä kommentoiva olisi yksikössä. Tässäkin keskusteluketjussa useita. Yhtä hyvin kuin Luukkanen saa kirjoittaa blogeja saa myös puolueen poliitikkoja kritisoida. Yhteisöllisyys nyky perussuomalaisissa täyttä p….a! Teuvoa olisin äänestänyt, nyt en äänestä ketään PS:n listalla olijaa. Vaalimatematiikan perusteella, kuten palstoilla on keskusteltu PS:n ehdokkaille annetut äänet menevät Luukkaselle, Tynkkyselle ja Peltokankaalle. En halua ketään heistä Brysseliin. Ensimmäinen kerta PS:n historiassa kun en äänestä puolueen ehdokasta jonka aktiivi itsekkin olen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#5

No jopas meni foliohattuiluksi, eikä mitään yhteyttä tuleviin vaaleihin, no ei tietenkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000