Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

"Emme saa olla vihollisia vaan ystäviä!"

”…Emme saa olla vihollisia vaan ystäviä!”

USA:n presidentti Abraham Lincoln käytti tätä tärisyttävää fraasia ensimmäisessä virkaanastujaispuheessaan maaliskuun 4 päivä vuonna 1861. Meidän täytyy olla ystäviä!

Puheen sisältö oli historiallinen, sillä Etelän orjuutta puolustavat tahot olivat juuri irtoamassa liittovaltiosta. Kriisi ja sota näytti olevan väistämättä edessä. Presidentti yritti kuitenkin kaunopuheisuudella vedota eroaviin valtioihin ja valaa kylmää harkintaa kuumentuneisiin mieliin. Ajatuksena oli, että vaikka tunteet velloivat korkeina, niin riidat eivät saa rikkoa niitä näkymättömiä sidoksia, jotka verkostoivat kansalaiset toisiinsa.

**

Meillä Suomessa tunteet ovat alkaneet jo velloa vaalikojuilla ja toreilla. On paatosta ja puhetta; vihjataan ja loukataan. Ylellä on nyt menossa aikamoinen ”perussuomalaisten metsästyskausi”. Onneksi ilmassa on myös asiallisia puheenvuoroja ja painavia näkemyksiä.

Syykin on selvä: 19 huhtikuuta pidetään eduskuntavaalit, joissa yli 2000 ehdokasta pyrkii palvelemaan omaa isänmaataan korkeimmassa mahdollisessa tehtävässä.

Demokratia tarvitsee näitä ajoittaisia tunteiden ja ajatusten myrskyjä. Vaalitaistelun on oltava kiivasta ja korkealentoista sekä siihen pitää liittyä reilua ja ankaraa kampailua. Siitä huolimatta on hyvä muistaa, että se parjattu vastustaja tulee hyvin mahdollisesti olemaan juuri se taho, jonka kanssa on tulevaisuudessa elettävä ja tehtävä yhteistyötä.

Demokratian suurimmat viholliset eivät ole kuitenkaan kuumentuneet tunteet vaan niiden puute. Välinpitämättömyys tuhoaa järjestelmän uskottavuuden pahemmin kuin kipakat vaaliväittelyt. Vaikka demokratiassa äänestämättömyys on mahdollista ja luvallista, niin siitä huolimatta se ei ole toivottavaa.

Arvoisat kansalaiset! Hyvät järvenpääläiset, keravalaiset, tuusulalaiset, nurmijärveläiset ja kauniin Tikkurilan asukkaat. Kaikki te, uudenmaalaiset, jotka asutte Hyvinkäällä, Porvoossa, Kirkkonummella, Karkkilassa ja ennen kaikkea Espoossa sekä Vantaalla! Ja tietenkin kaikki Suomen asukkaat: ollaan ystäviä!

Demokratian ydin ja muutoksen mahdollisuus on äänestyslipuissa. Ei kannata jäädä sinne sohvalle lötköttämään ja sitten valittamaan huonoista päätöksistä. Ottakaa ne tuttavanne ja naapurinne yhteiseen vaaliporukkaan. Menkää sitten äänestämään vaikka käsikynkässä – erimielisinä ja kiistelevinä mutta ennen kaikkea ystävinä!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Nähdään ensi perjantaina Rajamäellä, lauantaina Hyvinkäällä ja sunnuntaina Lohjan markkinoilla!

www.artoluukkanen.com

Huom. ensimmäinen ”vlogini”: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZiO6c8qSlMM

ps. Sitten kotisivuilla jo 8000 vierailua! Hienoa!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000