Perussuomalaiset

Aleksi Niskanen

Uuden Suomen sensuroima kirjoitukseni rokotusjärjestyksestä

HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen haluaa vieraskieliset suomalaisten edelle rokotusjärjestyksessä

Husin toimitusjohtaja Juha Tuominen sanoo, että Helsingin ja Uudenmaan erityispiirre eli vieraskielisten suuri osuus väestöstä ja heidän suuri sairastavuutensa koronaan pitää ottaa huomioon rokotusjärjestyksessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vieraskieliset saavat ennen kantaväestöä koronarokotukset Helsingissä ja Uudellamaalla. Tuominen totesi tänään iltalehdessä, että ”jos me jälkeenpäin näemme, että korona on kohdellut epäoikeudenmukaisesti joitakin ryhmiä tai alueita, ja sitten samaan aikaan todetaan, että mitään ei tehty sen eteen, niin kyllä se minusta on oikeasti vaarallista, Tuominen sanoo” (lähde: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f96e497c-7468-46a1-9723-d99e636a3bc2 )

On käsittämätöntä, että HUS:n johto kehtaa ehdottaa tällaista. Minkä takia vieraskielisille halutaan tähänkin asiaan ohituskaista kantasuomalaisten ohi? Päinvastoin kuin Tuominen esittää, niin jos HUS:ssa kerta ollaan huolissaan alueiden koronatilanteesta, niin Helsingin osalta pitää rokottaa esimerkiksi koko Itä-Helsinki, jossa korona-tartuntoja on ollut paljon. Tuomisen ehdottama rokotejärjestys ei ole moraalisesti kestävällä pohjalla, koska siinä yksittäiset väestöryhmät asetetaan kantasuomalaisten edelle rokotusjärjestyksessä muun perusteen kuin korkean iän, riskiryhmän, tai kriittisen ammatin puolesta.

On fakta, että tietyt ulkomaalaistaustaiset väestöryhmät ovat olleet eniten piittaamattomia korona-rajoituksista ja nyt heitä ollaan ilmeisesti palkitsemassa korona-rokotteen ohituskaistalla vastuuttomasta käytöksestä? Nyky-kehitys vaikuttaa siltä, että joka puolella yhteiskuntaa suomalaisista on tullut toisen luokan kansalaisia, jotka ajetaan nurkkaan palveluiden saannissa.

HUS:n johdon ja kaikkien muidenkin virkamiesten on hyvä muistaa se, että he toimivat virkavastuulla ja he ovat lain mukaan velvoitettuja palvelemaan Suomen kansaa ja toimimaan virkansa puolensa suomalaisten parhaaksi.

Tuominen on koulutukseltaan lääkäri ja hän toimii tehtävässään Suomessa, jossa hänen tehtävänään on palvella Suomen kansaa ja edistää suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Hänen tehtävänään ei ole asettaa vieraskielisiä suomalaisten edelle terveydenhuollon palveluissa. Mikäli Tuominen on eri mieltä, niin siinä tapauksessa hän ei ole enää tehtäviensä tasalla.

Tämä kirjoitus julkaistiin Uuden Suomen puheenvuorossa perjantaina 12.3.2021 ja ylläpito poisti kirjoitukseni pian sen julkaisun jälkeen.

Kirjoittaja: Aleksi Niskanen, kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja, Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
ankkurilapset
Hämmentynyt
#1

Ohisalo on aikoja sitte kertonu suomalaisille,,”pakolaiset menevät kaiken muun edelle” Kaipa se sitte näin on päätetty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Johan ehdotettiin rokotebusseja. https://m.youtube.com/watch?v=7j3kDzQqwWk

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kuka nyt vapaaehtoisesti haluaa rokotteen, jonka seurauksena voi olla veritulppa?
Mamut on kyllä sopivia koekaniineja epämääräisille rokotteille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Soilikki63
Vihainen
#4

Kyllä on epäreilua palkita näitä matuja, jotka isoin joukoin kokoontuvat ja haistattavat pitkät kasvomaskeille ja käsihygienialle! Omin silmin nähnyt tilanteita, kuten moni muukin Itä-Helsingissä asuva kantasuomalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Jos EU olisi noudattanut HUS:n logiikkaa rokottamisessa, niin Suomi ei olisi saanut vielä yhtään rokotetta. Suomen tulee noudattaa rokotejakelussa EU:n mallia asukasluvun mukaan. Myös KRARin puheenjohtaja Ville Peltola sanoo ettei rokotejakelua pidä muuttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000