Perussuomalaiset

Ari Prihti

Selkeät alkuperämerkinnät

Eduskunnan varapuhemies Arto Satonen esittää 19.10.2016 Maaseudun Tulevaisuudessa kunnon alkuperämerkintöjä kotimaiselle lihalle.
Esitys on hyvinkin kannatettava, selkeät merkinnät helpottaa kuluttajan valintaa. Kriteerit, miten tuote pääsee nimikkohyllylle tulee olla selkeät. Tuotteen tulee olla tuotettu alkutuotannosta jalostuksen kautta kaupan hyllylle täysin Suomessa. Sellaisen tuotteen, joka jalostuksen jossakin vaiheessa käy Suomen rajojen ulkopuolella tai ainesosia tulee rajojemme ulkopuolelta, ei kotimaisten tuotteiden nimikkohyllylle tule päätyä.
Tällä hetkellä käytössä oleva avainlippu saattaa johtaa harhaan hyvästä tarkoituksesta huolimatta.
Avainlipun käyttöoikeus voidaan myöntää Suomessa valmistetuille tuotteille ja tuoteryhmille, joiden kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta.
Yritys voi käyttää Avainlippua myös yrityskuvaviestinnässään, kuten imago- tai brändimainonnassa, kun yrityksen liikevaihdosta yli 75 prosenttia syntyy Avainlippu-tuotteista tai -palveluista. Jos 75 prosentin liikevaihto-osuus ei täyty, voi yritys hakea kyseistä käyttöoikeutta Suomalaisen Työn Liitolle osoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Kaikilla elintarvikkeilla ja tuotteilla pitäisi olla kunnon alkuperämerkinnät. Nythän niin ei ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000