Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Sama kaiku askelten

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen toistaa samaa mantraa (KSML 22.10) kaasuautojen autuudesta. Totuus kuitenkin on, että kaasuautojen korjaus- ja huoltokulut ovat huomattavasti kalliimpia kuin dieselautojen. Lisäksi toimintavarmuus on heikompi. Tämä perustuu Helsingin kokemukseen maakaasubusseista. Tekniikka biokaasuautoissa on samankaltaista. Siksi Helsinki luopuikin maakaasubusseista.

Kansantaloudellisesti ei ole siis mitenkään perusteltua siirtyä laajamittaisesti kaasuautojen käyttöön. Suomi voi ihan hyvin odottaa 10-20 vuotta tekniikan kehittymistä ja taloudellisuuden paranemista ennen suurempia investointeja. On hyvin mahdollista, että tuona aikana saamme uusia ja paremmin kilpailukykyisiä vaihtoehtoja esimerkiksi vedyllä toimivista autoista.

Pekkarinen ajoi Suomeen yhtä kannattamattoman tuulivoiman. Tuulivoimatukia maksettaneen yli 3 mrd. euroa vuoteen 2030 mennessä. Pekkarisesta uhkaakin tulla veronmaksajille kallein suomalainen 2000-luvulla.

Jarmo Nahkamäki

Kuljetuspäällikkö, eläkkeellä

Kuntavaaliehdokas (ps.)

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Aurinko ja tuuli hajautetussa talokohtaisessa energiantuotannossa huoltovarmuussyistä
Utelias
#1

Luulin että kaasuajoneuvot olisivat vähän saastuttava järkevä vaihtoehto ja kansantaloudellisesti mielekkäitä.
Täytyykö kotimainen biokaasutuotanto suunnata lämmitykseen ym. vai voidaanko raaka-aineet muuntaa taloudellisesti biodiiseliksi?
Miten talokohtaiset aurinkopaneeli/spiraalituulivoimalat ja polttokennoajoneuvot/sähkövarastot saataisiin ykkösvaihtoehdoksi?
Olisi järkevää että biomassaa ei käytetä energiantuotantoon vaan ravintoketjussa monimuotoisen lajiston ja niiden elinympäristöjen säilyttämiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perusmaksu, siirtomaksut ja sähköverot
#3

Verot pois asuinkiinteistöjen aurinko/tuulivoimaloilta ja varastoakuilta/vetysäiliöiltä sekä polttokennoautoilta!
Luulenpa että ei sen jälkeen tarvitse murehtia sähkövoimaloiden riittämätöntä kapasiteettia, sähkön maahantuontia, polttokennoautojen hidasta yleistymistä, hiilidioksidipäästöjä jne…
Kirsikkana kakun päällä kotitalouksille jäisi ylimääräistä rahaa jokapäiväiseen kulutukseen pyörittämään kansantaloutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kyllä
#2

Yksi mahollisuus riitettävä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000