EU:n alueella matkustelun lainmukaisuus uudessa valossa
Jo on aikoihin eletty, sanon minä. Lukiessani tuoretta toimittaja Mikko Rannan IL.ssä julkaistua kirjoitusta Korkeimman oikeuden ratkaisusta, jonka mukaan rangaistavaa oli matkustaa Suomesta toiseen EU-maahan (Viroon) ilman matkustusasiakirjaa.
Sen sijaan EU:n ulkopuolelta tulevat saavat EU:n mukaan maleskella läpi monien jäsenmaiden ilman matkustusasiakirjoja ja jopa ilman viisumia. Tuo KO:n päätös koskee HUVIVENEELLÄ Suomesta Viroon ilman passia matkustaneen suomalaismiljonäärin syyllistymistä lievään valtionrajarikokseen. Rikos tapahtui 25.8.2015. Siis samana vuonna jolloin EU:ssa saivat vapaasti kävellä EU:n ulkopuolelta tulleet henkilöt ilman minkäänlaisia matkustusasiakirjoja, ei edes vapaata oikeutta matkustaa schengen-alueella ilman oleskeluoikeutta.
Miksi EU:ssa on kahdet eri säännöt, toiset koskien jäsenmaiden omia kansalaisia ja toiset EU:n ulkopuolisia suurelta osin hyvän elämän etsiviä matkaajia? Turvapaikkaa luulisi haettavan asuinmaata lähinnä olevasta turvallisesta maasta, jota EU:n jäsenmaiden ei ainakaan luulisi olevan ensimmäisenä maana vastassa, eikä ainakaan Suomessa.
EU kriittisyyden ja myös Unionion oikeudenmukaisuuden toivoisi herättävän kansalaiset ajattelemaan jäsenyyden tuomaa oikeudenmukaisuutta. Miksi maksaa jäsenyydestä joka on epäoikeudenmukaista monilta osin, eikä vastaa enää EU:n perussopimuksessa sovittua? Onko poliittiset päättäjämme vietävissä kuin ”litran mittaa” tahi kuvittelevat saavansa makealle ”oksalle” paikan aurinkoon, ehkäpä joku saakin. Moni on kyllä jo saanut oksapaikan nojaten puolueuskollisesti eu-myönteisiin päätöksiin maallemme epäedullisina. Jäsenmaksujen määrä on kasvavan velkavuoren kanssa kasvanut samaa tahtia, eikä loppua ole näköpiirissä.
Tekstin aiheet:
Laillisuuden erilaisesta tulkinnasta johtuen näyttääkin siltä, että maahamme vuosina 2015-2916 tulleista ”matkaajista” kaikille tarjottiin ilmainen majoitus ruokailuineen sekä käteistä rahaa. Tämän lisäksi he joille ei myönnetty oleskelulupaa saivat valittaa käräjäoikeuteen ja kielteisen päätöksen jälkeen ylempään oikeusasteeseen. Tämä kaikki siis veronmaksajien taskuista revittynä.
IL:ssä julkaistu kirjoitus Suomen ja Viron välisen matkustamisen katsottu olleen syyllistyminen lievään valtionrajarikokseen.
Entäpä nuo turvapaikkaa hakeneet matkustelijat jotka sentään olivat matkustaneet monien valtion rajoja rikkoen? Heille sen sijaan tarjottiin muuta kuin sakkoja – pelkkää etuisuutta. Osa taitaa vieläkin olla ilman oleskeluoikeutta maassamme veronmaksajien kustantamina. Onko tällainen oikeuskäytäntö oikeusvaltioperiaatetta noudattava?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vieläkin Suomessa on vähintään 1500 ”turvapaikanhakijaa” vuosilta 2015-2016, jotka tehtailevat jatkuvasti uusia hakemuksia, eräskin jo hakemusta numero 15.
Irak on turvallinen maa; miksei näitä saada pois Suomesta? Suomi palautti 4 irakilaista rikosrekisterin omaavaa ja matkalle piti laittaa mukaan yhdenvertaisuusvaltuutettu? Eikö Suomen saattajapoliisiin luoteta?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jokainen pakolainen on turisti, kuten jokainen työperäinen maahanmuuttajakin senjälkeen, kun työt on loppu, eikä Suomessa oleiluun ole syytä! Sota ei oikeuta pakolaisuuteen, mutta miksi Suomessa on kymmenintuhansien ellei jo satoja tuhansia niinkutsuttuja ”maahanmuuttajia”, jotka ovat nimenomaan vain jääneet tänne oleilemaan ja sosiaalitukia nostelemaan. Jo yli puolet suomalaisille tarkoitetusta sosiaaliturvasta menee ulkomaalaisille!
TÄMÄN ON LOPUTTAVA, SILLÄ OLEMME JO AUTTANEET RIITTÄVÄSTI! Kaikki apu ja pakolaiset pitää siirtää lähtömäähan, mahdollisimman kauas Suomesta, jossa siitä ei koidu kestämätöntä kehitystä suomalaisille!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eikö ne ole lähes kaikki Vankilassa Huume ja raiskaus ja pedofilia rikoksista tuomittuina , vastoin yhdenvertais valtuuttujen ohjeita?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vankilassa niiden majotus maksaa 250,-/ vrk eli 7500,- /kk eli 90.000,- / Vuosi
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EU:n alueella on Dublin sääntö, jota ei ole vielä kumottu. Eli ”turvapaikanhakijan” pitää hakea turvapaikkaa ENSIMMÄISESTÄ EU- maasta, johon saapuu. Suomi EI noudata tätä sääntöä, vaan tänne saa tulla avoimista ovista ja Migri tarjoaa heti runsaat palvelunsa, vaikka oikeaa toimintaa olisi lähettää hakija siihen maahan, josta saapui (esim. v. 2015 Ruotsi).
Tämä nähdään mm. Turkista tulleille, jotka jatkavat Romanian ja varsinkin Unkarin jälkeen rikkaimpiin maihin. (Itävalta, Saksa ja jopa Englanti.)
Köyhiin EU maihin ei kannata jättää hakemusta, koska ”vastaanottoraha” näissä maissa on surkeampi.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juurikin näin, kiitos Suvakeille, s,,,tana!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Toinen sääntö on Schengen sääntö, joka koskee vain EU kansalaisia (+ muutama ei EU maa).
Sääntö takaa, että EU kansalainen voi vapaasti matkustaa Schengen alueen sisällä (mikä käytännössä kyllä tökkii, koska henkilöllisyyspapereita voidaan kysyä missä vaan) ja nytkin muutama maa on ottanut rajatarkastukset käyttöön (Saksa, Itävalta, RAnska ym.)
Eli tämäkin EU sääntö on täyttä puppua.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ongelma tuntuu olevan vihervasemmisto, joka katsoo, että ”ihmisoikeudet” menevät kaikkien sääntöjen ja sopimusten edelle.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Geneven ym. YK:n pakolaissopimuksia pitää noudattaa, mutta EU:n omilla sopimuksilla voi pyyhkiä sitä itseään.
Kaikki sopimukset ovat ihmisten laatimia ja niistä voi (ja pitää) erota, jos eivät ole enää ajankohtaisia.
Missä on niiden ihmisten ihmisoikeudet, jotka joutuvat maksamaan näiden ”turvapaikanhakjoiden” kulut?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Huviveneellä jos menee toiseen EU maahan rangaistaan ankarasti, mutta kumiveneellä jos olet liikkeellä niin sinulle tarjotaan loppuelämän hyvinvointi ilman työnteon velvoitetta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
😉
Päivän paras!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maksut, edut ja rangaistukset ovat ansion mukaan, että silleen.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mitä tarkoitat tuossa ansioilla? Mitkä ovat ne ansiot joista palkitaan?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Piti lukea ”ansionsa” mukaan. Ironiaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mitä ilmeisimmin noin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti