Teknologia nopeammin hoivatyön avuksi
Hoitoalalla on paljon potentiaalia kehittää toimintaa. Yksityisten ja kunnallisten erot on mahdollista valjastaa alan sekä etenkin asiakkaille tärkeän hoidon kehittämiseen.
Robotiikan ja digitaalisaation lisääntyminen lisäisi varmasti potilasturvallisuutta, keventäisi henkilökunnan työtä.
Teknologia tulee aiheuttamaan sen, että hoitohenkilöstöllä jää enemmän aikaa vuorovaikutteiseen hoitotyöhön. Tätä taustaa vasten mitoituksen noin 40% nostaminen vaikuttaa politisoituneelta ratkaisulta, jonka vaikutukset eivät välttämättä näy asiakastyytyväisyyden parantumisena. Tuoko se mukanaan myös asiakasmaksujen korotuksen? Onko riittävästi koulutettua henkilökuntaa? Kuinka vaikuttaa palkkaukseen?
Mielestäni laadukas hoitotyö ja laadukas hoito eroavat toisistaan. Jotta laadukkaampaan hoitoon päästään ja hoito olisi entistä virikkeellisempää teknologian lisääminen lisää hoitotyötä tekevien aikaa hoidettaville.
Tavoitteena tulos ja vanhukset myös ulos
Tekstin aiheet:
Asiallinen kannanotto!
Olematta alkuunkaan alan ”asiantuntija” ihmetyttää tuo kohkaus tuosta 0,2% nostosta. Onko se nyt ihan varma, että sen jälkeen saavat vanhukset hyvää hoitoa? Siitäkö se on kiinni? Eikö Hoitolaitosten tarve vaihtele siellä olevien ihmisten tarpeiden mukaan? Onko mahdollista, että toisessa sattuu olemaan tarvetta vaikka 1,2% ja toisessa pärjätään kohtuullisesti 0.5:llä posentilla? Vuoden kuluttua voi tilanne olla toinen? Eli joku muukin kriteeri pitää etsiä, jotta henkilökunnan jaksaminen turvataan, MUTTA toisaalta työpanos tulee hyödynnettyä.
Jotenkin vaan touhu todella haiskahtaa poliittiselta teatterilta! 2000-luvulla on kuulemma tehty 6-7 välikysymystä vanhusten hoidosta. Nyt näemme tulokset ja TAAS tehtiin välikysymys!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti