Perussuomalaiset

Tuula Salo-Männikkö

Uudistus vain uudistuksen itsensä vuoksi?

Muuta ei voi kysyä, kun seuraa liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesten touhuja.

Nyt heillä on taas mielessä mullistaa koko suomalainen henkilöliikenne.

Suunnitellaan kokeilulainsäädäntöä, juu luit oikein, kokeilulainsäädäntöä joillekin alueille maassamme.

Taksiluvan saisi jokainen kuljettajaluvan haltija. Siis käyt parin viikon kurssin ja pääset taksiyrittäjäksi. Onko hullumpaa kuultu? Nykyään vaaditaan yrittäjäkoulutusta ja taksialan työkokemusta alan toimijoilta. Ja jatkuvaa täydennyskoulutusta saadaksesi jatkaa alalla. Onko tässä esityksessä mitään järkeä?

Ja samaan pakettiin kuuluu se, että henkilökuljetus sallittaisiin paketti- ja kuorma-autoilla. Tosin vain enintään kaksi henkilöä kerrallaan.

Hinnoittelu tietysti vapautettaisiin niin saisimme kansainvälistä meininkiä taksiliikenteeseemme. Olisihan se oma jännitysmomenttinsa mitä kyyti milloinkin maksaa ja voisihan sitä yrittää tingatakin. Ja asiakashan se maksaa aina!

Tietysti tähän yltiöliberaaliin ajattelutapaan kuuluu ajovelvoitteesta luopuminen. Sekin toisi kansainvälistä tuulahdusta toimintaan. Jos haluat ajaa vain lyhyen matkan, niin kuski voisi sanoa, että kävele, en ota kyytiin.

Olet sitten sairas, iäkäs tai painava laukku kannettavana. Ja samoin voi käydä jouluna tai juhannuksena, kun kaikki kuskit ovat vapailla.

 

Taksiliikenne on ollut maassamme hallittua ja laadukasta, jota ELY-keskukset ovat valvoneet. Taksihinnoittelu on ollut jopa kohtuuhintaista ottaen huomioon maamme kustannustason. Hyvänä osoituksena suomalasen taksin turvallisuudesta on, että voit laittaa lapsesi yksin taksin kyytiin kuljettajaan luottaen.

Mistä ihmeestä näitä kehitysideoita aina pulpahteleekin? Haluan säilyttää suomalaisen taksiliikennemallin nykyisellään ja sitä maltillisesti kehittää. Nyt malttia näihin lainsäädäntökokeiluihin. Lait tehdään harkiten eikä kokeillen. Voisimmehän kokeilla joillakin alueilla viinan myyntiä ruokakaupoissa 7/24, ihan vaan kokeilumielessä.           

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
tatu siilola
Iloinen
#1

hyvin sanottu 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Timo P
Iloinen
#2

Hyvä Tupe

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mika S
Tyytyväinen
#3

Hyvä, hauska ja asiantunteva kirjoitus. Kiteyttää hyvin mihin ollaan menossa jos jokaisessa asiassa juostaan vain halvimman hinnan mukaan. Ensin yltiöliberaalit ylistivät globalisaation mukanaan tuomaa vapaata hinnoittelua ja halpoja hintoja, kun sitten ne saivat ja hävittivät suuren osan suomalaisista työpaikoista, nyt itketään kadonneen laadun perään. Toiveissa pitää olla varovainen, joskus voi tosiaan saada mitä haluaa…mutta hinta siitä voi olla kalliimpi kuin uskoikaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000