Perussuomalaiset

Tuukka Saimen

Purra vastasi huutoon – Muut puolueet ovat hiljaa

Pakko antaa kiitosta valtiovarainministeri Riikka Purralle ulostulosta valtion heikosta tilanteesta.

https://www.suomenuutiset.fi/valtiolla-on-kroonisesti-liikaa-menoja-ja-tehtavia-niita-on-pakko-leikata-purra-miksi-taman-kuuleminen-on-joillekin-niin-kauhean-kivuliasta/

Fakta on, että valtion ja kuntien budjetit ovat liian suuria ja täynnä diipa daapaa. Tästä olen saarnannut useaan otteeseen viimeisen kolmen vuoden aikana.

Julkinen sektori kippaa rahaa vuosittain miljarditolkulla etupiireille, jotka eivät sitä ole ansainneet. Syynä tähän on heikot ja korruptoituneet perinteisten puolueiden johtajat, vuosikymmenien aikana synnytetty rakenteellinen korruptio ja poliittisella mandaatilla istuvat virkamiehet.

Julkinen sektori lihoo ja kansa köyhtyy

Suomalaisen julkisen sektorin mädännäisyydestä käy esimerkkinä oma kotikuntani Vantaa. Vantaan SOTE vapaa budjetti on noin 1,1 mrd. € vuonna 2024. Vuonna 2000 budjetti oli noin 600 milj. €, joka sisälsi Sote palvelut. Kun Sote kustannukset putsataan pois, niin Vantaan budjetti on kasvanut vaatimattomat 175 % 24 vuodessa.

Vantaalaisten palkkatulot sitä vastoin eivät ole juuri kehittyneet mihinkään, kuten alla oleva tilastokeskuksen kuvaaja kertoo.

Vuonna 2000 asuntokuntien tulot 42 842 € ja Vuonna 2022 42 703 €.

https://pxdata.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__tjt/statfin_tjt_pxt_118w.px/chart/chartViewLine/

Minne rahat katoavat?

Valtio on kerännyt 24 vuodessa veroja ja muita maksuja noin 1,1 biljoonan euron edestä. Tämän lisäksi julkisen sektorin velka on kasvanut yli 200 mrd. euron.

Julkisen sektorin menot voidaan jakaa karkeasti kahteen eri osaan. Henkilöstökuluihin ja hankintoihin.

Esimerkki hankintakustannuksista: Kotikuntani Vantaa maksaa esim. asiantuntija- ja konsulttipalkkioita vuodessa noin 50 milj. €. Tämä on lähes 5 % koko budjetin koosta. Merkittävä osa näistä maksuista menee globaaleille konsulttiyhtiöille. Näitä on mm Deloitte, KPMG, Newsec jne.

Tämän lisäksi Vantaa maksaa IT-järjestelmistä ja niiden ylläpidosta kansainvälisille ICT-yrityksille toisen vastaavan summan. Nämä kaksi kustannuserää putsaavat vuosittain noin 10–15 % osuuden kuntani verotuloista. Suomen 309 kunnassa, 21 hyvinvointialueella ja valtiolla meno on yhdenmukaista. Perinteiset valtapuolueet ja heidän virkamiehet on lobattu hengiltä.

Toinen rahareikä on hankintojen ja kilpailutuksien ammattitaidoton toiminta eli ”tietoinen vedättäminen”. Kun kunta esim. rakentaa koulun, niin se tekee siitä ensin hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma kertoo, että koulu tulisi maksamaan noin 30 milj. €.

Etukäteen suunniteltu ja ohjattu kilpailutus antaa hankkeen sovitulle yritykselle. Koulu maksaa siis 30 milj. € + sopimuksessa sovitut budjetin ylitykset, ”jotka toteutuvat lähes aina”. Mitä jos koulun todellinen hinta olisikin ollut vain 10 milj. €?

Hankintoja ohjataan ennen kaikkea kunnissa ”markkinapuolueen” lähipiirille, rahoittajille ja puoluetta lähellä oleville tahoille mitä moninaisin keinoin. Kilpailutuksista ja monesta muustakin ihmeellisyydestä voit lukea lisää tulevasta julkaisustani. Voit varata sen alla olevasta linkistä.

Turhat henkilöstökustannukset: Julkisen sektorin toinen murheenkryyni on turhan hallinon, lainsäädännön ja mitä ihmeellisempien hallinnollisten rakenteiden kehittäminen. Nämä kaikki tarkoittavat työkustannuksia, jotka satavat lähes aina kaikkien puolueiden lähipiirille.

Esimerkkejä turhasta hallinnosta. Kunnissa valtuutettujen ajasta suuri osa menee erilaisten ohjelmien sisällön muokkaamiseen. Kunnalla voi olla kymmeniä satasivuisia ohjelmia, joita virkahenkilöstö työstää etukäteen valmiiseen rakenteeseen. Tämän jälkeen valtuutetut pyörittelevät näitä lautakunnissa, hallituksessa ja valtuustossa. Ohjelmia pidetään tärkeinä ja niihin käytetään suhteettoman paljon aikaa niin virkamies valmistelussa kuin valtuutettujen osalta. Valitettavasti yksikään ohjelma ei tue kuntalaisen elämän laatua mitenkään. Ohjelmat eivät myöskään ole johtamisen välineitä vaan pelkää byrokratiaa.

Toinen esimerkki turhasta hallinnosta on erilaisten ilmasto-ohjelmien ja ilmastostrategioiden tekeminen. Näitä tehdään kaikissa 309 kunnassa, 21 hyvinvointialueessa ja valtion ministeriöissä sekä virastoissa. Miksi valtiorahoitteisten yliopistojen tutkijoista ei yksikään ole uskaltanut ottaa tarkasteluun, mitä nämä kaikki sadat ”ilmastotyöt” yhteiskunnalle maksavat?

Suomi on matkalla kohti konkurssia. Kysymys on enää ajasta, milloin se tapahtuu.

https://www.veronmaksajat.fi/tutkimus-ja-tilastot/suomen-verot-ja-menot/valtion-tulot-ja-menot/#09a80399

Ennakkovaraa

Osallistu keskusteluun!


91 kommenttia
Nimetön
#1

On hyvin hoitanut, nyt on vain huolehdittava siitä, että valtion rahapulaa ei suoraan siirretä köyhien riesaksi. Sitten kaikki olisivat persaukisia. Valtion tulee ensi sijaisesti karsia omia kulujaan, ei kasata ne kevyen kaavan mukaan maan rutiköyhien maksettavaksi, kuten sosialistit sen hoitaisivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Yksi, mistä pitäisi säästää, on ULKOMAILLA tehtyjen kauneusleikkausten komplikaatioista johtuneet korvaukset.
Suomessa pitää hoitaa, mutta korvaus sairaanhoidosta pitää veloittaa todellisten kustannusten mukaan. Mitä tämäkin tuli oikeasti suomalaisille maksamaan, kun turkkilainen perhe meni leikkaukseen Turkkiin? Yli 3 kk pelkillä sairaalamaksuilla?

Turkkilaisella kauneusklinikalla Sara Karimizadehille kerrottiin, että hänelle oli tehty väärä leikkaus. Siitä alkoi neljän kuukauden mittainen taistelu elämästä.
https://yle.fi/a/74-20076845

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#20

Siis kaikkia turhia menoja / jotka ei edes Suomalaisille kuuluisi tippaakaan , niin pois !! Hirvittää ajatellakkin , kun sekin 1 miljartti on jo 1000 miljoonaa , näin se tulisi esittää , niin ihmiset paremmin sen ymmärtäisi !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Samoin musliminaisten silpomisen seurauksena suoritetut korjausleikkaukset.
Tytöt on viety Suomesta lähtömaihin ja siellä silpominen suoritettu, joten korjausleikkaukset maksettava täyteen hintaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Tässä taitaa tulla vastaan turkkilaisen miesten hallitseman yhteiskunnan tiukka ei, jos heille sälytettäisiin korjausleikkaukset.
Naisia voi auttaa tässä asiassa, mutta muutoin: mitä hyötyä afgaaninaisille on avusta kun miehet torpedoi avun?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Niin, alvin nosto ei juurikaan tuo valtiolle lisää rahaa, koska haittaverot vähentävät kulutusta, ja ainakaan lyhyellä ja akuutilla tähtäimellä terveysmenotkaan eivät juuri alene, sokeri tai suolan vähentämisen hyödyt näkyvät ehkä vasta vuosien päästä, jos sittenkään. Kulutukset vaihtelevat iän ja makutottumusten mukaan ja vaikka sokeripaholaisen kuluttamat hampaat tai maksaviat voi johtaa ongelmiin monesta muustakin asiasta, kuin jostain sokeria sisältävästä, kun keinomakeutusaineissakin saattaa olla syöpää aiheuttavia aineita runsaasti kulutettuna. Kokonaiskulutus ei kerro totuutta, kuluttaminen voi olla liiallista keskimäärin, mutta jo vientiin kulutettu sokeri sekoittaa laskelmat yksilöä kohden. Joka tapauksessa kulutuksen väheneminen hinnannousun takia vie herkästi pohjan veronkorotuksien tuotto-odotuksilta. Suomi tarvitsee lisää vientiä, ja tuotantokuluja on saatava alenemaan, jotta vienti kykenee kilpailemaan markkinoilla. Ainoa tapa saada talous kuntoon, on karsia menoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#2

Mikä saatana nyt maksaa ? Eikö näitä Lakkoilevia Kommunisteja saada irtisanottua ?
Valtiohan menee entistä enemmän konkurssiin näiden kusipäiden takia.
Eihän kenenkään ole pakko töitä tehdä se on selvää,mutta ei niiden saa antaa seisoa portilla esteenä jos työhaluiset olisi menossa töihin !

Nykyisen lain perusteella nämä kusipäälakko vahdit voidaan pidättää mm. virkavallan anastuksesta,laittomista uhkailusita jne..
Mikään laki ei anna oikeutta niille estää ihmisten vapaata liikumaista ei työnantajan tontilla eikä sen ulkopuolella katu alueella.
Miksi poliisit katsoo läpi sormien tätä rikollisuutta samaan aikaan kun maa menee konkurssiin ?

OIKEA AIHE OLISI LAKKOILLA UKRAINAN SODAN JA TAPPAMISEN JA 3. MAAILMAN SODAN HAALIMISEN RAHOITUS !
Siihen voisi osallistua kaikki politikkoja lukuun ottamatta ! niin työnanatajat kuin työntekijät kuin työttömät !
SODASTA EI HYÖDY KUKAAN MUU KUIN POLITIKOT !

Nämäkin kaikki säästöt tehdään Sodan rahoituksen tekemän aukon takia !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Miten työntekijät on niin tyhmiä että isopalkkaisimmat työntekijät (ahtaajat,Metallimiehet, Metsäteollisuus työntekijät jne.) on alkaneet lakkoon sen takia että sosiaali pummeilta ei saisi leikata yhtään ?
Nämä työntekijäthän ne elättää nämä siivellä eläjät !
Vaikka ei ne niin tyhmiä ole,kyllä suurin osa tämän tajuaa mutta ne ei vaan uskalla näille ay kommunsitelle sanoa vastaan.

AMMATTIYHDISTYKSEN VERO VÄHENNYS ON POISTETTAVA !

Sillä rahalla nämä isopalkkaiset (200.000,- vuodessa tieneevat Ay- Kommunsitit juhlii ja rellestää !

Epäilen että tässä on nyt taustalla sama homma kuin politikoilla… tuhotaan oma maa omien etujen takia ja tuoetaan jopa sotaa koska haaveissa on Brysselin Miljoonat !
Ay- Kommunsitit varmaan kuvittelee että tuleveisuudessa ne istuu Brysselissä Miljoona virassa Eu:n Ammattiyhdistys pöydissä joita väistämättä väsätään kun Eu yhtenäistyy ja laajenee kun maita ja matuja yritetään sotia lisää…
TÄSSÄ SE TODELLINEN SYY ON LAKOILLE !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#13

Ammattiyhdistys maksun verovähennyksen poistaminen tarkoittaa käytänössä sitä että Liiton jäsen maksu Prosenttia on pudotettava puoleen (jollaoin Ay yhdistysten tulot tippuu puoleen) jotta työntekijöiden netto maksu osuus pysyy entisellään.

Toinen vaihtoento että Prosentti pysyy entisellään ,silloin työntekijöiden nettomaksu kaksinkertaistuu…

Loimaan kassasta saa täysin saman työttömyys turvan 105,- euroa /Vuosi

https://www.ytkkassa.fi/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIha_clqeDhQMVLayDBx2E5AUcEAAYASAAEgKmbfD_BwE

Mitä järkeä on maksaa TYÖPAIKKOJA TUHOAVILLE Kommunsiteille monin kertainen määrä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Ei heillä kyse ole sosiaalipummeista, vaan vasemmisto ei hyväksy vaalitulosta ja on kutsunut ay-liikkeen kaatamaan hallituksen. Mielipidettä heistä ei saa sanoa, tai syyllistyy karkeaan vihapuheeseen. Sen verran voi avautua, että kutsuu heitä raukkamaisiksi, vallanhimoisiksi lieroiksi, jotka toivottavasti näkevät painajaisia, kun tietävät varmasti miten paljon tätä maata he tuhoavat täysin naurettavista syistä. Heidän käytöksensä ei hevin unohdu. Häpeisivät, mutta eivät ymmärrä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

AY-liike yhdessä SDPn kanssa on päättänyt kaataa hallituksen. Hintana on konkursseja, työttömyyttä, kynnellekykenevien muualle muuttoa. Siitä on SDPn hyvä jatkaa, kun AY-liike on onnistunut hallituksen kaatamisessa. Lainaa ottavat kaikille rahan jakamiseen, kiristävät veroja, jotta saavat harvojen työtätekevien rahat jaettua muille. Kun lainahanat sulkeutuvat ja viimeinen tuottavan työntekijä sammuttaa valot, ovat saavuttaneet tarkoituksensa.
Yleishyödyllinen ay-väki voi onnitella itseään, tuhosivat työpaikat ja yhden maan siinä sivussa.
AY-liike on edesvastuuton rikollisuuteen asti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#7

Sdp politiikka perustuu kaikki Velkaan ja tulevaan konkurssiin !

Velaksi Homotetaan,Huumeistetaan Soditaan ja Haalitaan Pakolaisia sikamaisilla sosiaali turva korvauksilla (Jopa monin kymmen kertainen raha määrä kk mitä lähtä maan kuukausi palkka on !!!!) tänne sikailemaan !

VITTU MITÄ POLITIIKKAA !

Vihreät on samassa veneessä ! ja Vasemmistoliiton kommarit vielä hullumpia !

Nämä Punaiset piruthan yritti liittää Suomen Neuvostoliittoon !
(Vasemmistoliiton ex. nimi oli Skdl )

Onneksi Valkoiset anto kyytiä ja laittoi kurin niille !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demarit petollinen järjestö
#15

Näin on, demarit on maamme vihamielisin ja petollisin puolue, jonka tavoite on ajaa maamme talous konkurssiin. Demareiden petollisuus on perua jo historiasta, räjäyttelivät rintamille muonaa vieviä junia joidenkin arvioiden mukaan, historioitsijat tietävät tarkemmin. Punakaarti tappoi tavallisia ihmisiä, työläisiä Stalinin tapaan. Maailman laajuisesti sosialistinen internationaali pyrkii kaatamaan markkinataloutta, jossa Suomen demarit ovat tuon rikollisiakin piirejä sisältävän järjestön aktiivijäsen. Muissa maissa demarit ovat irtaantuneet järjestöstä, mm. Ruotsi, Tanska, Norja ja Kanada, vain muutamia mainitakseni. Demareita pitäisi osata pelätä, siihen on aihetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

SAK:n johto ovat ihmissusia, pahempia kuin yhtenäisen Venäjän prätkäjengit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Näin on, sosialistisessa internationaalissa on aseellisia terrorijärjestöjä. Tuntuu oudolta, että Suomen demarit ilmeisesti ainoana länsimaista kuuluu tuohon talouden romuttamiseen keskittyvään järjestöön. Marxismi-leninistinen sosialistinen internationaali tavoittelee markkinatalouden romuttamista, paitsi Suomessa, niin myös ympäri maapallon. Markkinataloudelle vastakohta on jotain stalinistinen Neuvostoliitto, kolhoosijärjestelmä kaalimaineen ja vankileirit mm. Siperiassa. Järjestelmässä tapettiin länsimaisesti ajattelevia miljoonia Stalinin aikoina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Socialist International perustettu 1956, sijaitsee Lontoossa. Siihen kuuluvat useimpien maiden sosialistipuolueet, mm kaikkien Euroopan demokraattisten valtioiden sosialidemokraattiset puolueet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Mm. Norja, Tanska, Ruotsi, Viro ja Kanada ovat eronneet järjestöstä, vain muutamia mainitakseni. Listan täysjäsenistä ja eronneista voi itse jokainen tarkistaa. Mm. Venäjä kuuluu ovat tuon täyskommunistisen järjestön täysjäsen, kuten Haiti jne. ja monet terroristivaltiot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Saat ilmeisesti tietosi perusnatsien pikkupoikien rakastajalta. Mainitsemiesi valtioiden sosialidemokraattisten puolueiden kotisivuilla he kaikki kuitenkin ilmoittavat olevansa internationalin jäseniä. Toki perSSujen smallboy loverin tiedot ovat tosia ja näiden puolueiden kotisivujen tiedot ovat kusetusta. Eläköön natsit, eläköön peruSSpetukat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#48

Internationaali haluaa kaataa maapallon markkinatalouden, ja suistaa valtiot umpisosialismiin. Demarit haluaa maailmaan kommunistista järjestelmää, joka ei ole toiminut milloinkaan, eli se vihaa yksilön oikeuksia. SAK:n ajamat lakot ovat osa maapallon sosialisointia ja kommunismiin kasvattamista. Kumpi sinä haluaisit olla, natsikommunisti, vai vapaa ihminen, liikkumisen ja sanan vapautta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Näin on, Venäjällä näistä poliittisista lakoista tuomittaisiin keskitysleireille, joka totta kai sopisi hyvin AKT:n tyypeille, sen verran aneemista ja sopeutuvaa porukkaa, että uivat vaikka paskassa, kun Lenin käskee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

AKT:n porukalla ei ole omia aivoja, ne on aivopesty ja kuivamassa demareiden pyykkinarulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Eivät halua, taistelivat vuosiarintamalla demokraattisen Suomen puolesta. Silloin perusnatsit olivat käpykaartissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

Demareiden demokratia on hevon paskaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Kyllä Maikkarin Jan Andersson kuuluu vassariporukkaan. Tänäänkin jatkuvasti puhui Riikka Purran päälle ja keskeytti hänet ”Asian ytimessä”.
Surkea jo Ylellä ja nyt jatkaa Maikkarilla perussuomalaisten mollausta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Kyseinen toimittaja kuuluu RKPporukkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Biaudet linjan kannattaja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Demokraatista voi käydä lukemassa, ketkä ovat AY liikkeen taustavoimat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Vaikea on kuvitella enää tyhmempää hallitust, kuin mitä meillä nyt on Suomessa. Ei tietenkään edes kiitävässä korkeasuhdanteessa saati nykyisessä velkatilanteessa ja taloussuhdanteessa tulisi väen väkisin torpetoida työmarkkinoita pysähdyksiin siksi, että saa pilkata köyhiä lehtien palstoilla naama virneessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Meillä on nykyisin PARAS hallitus aikoihin.
Tämä hallitus ei kannusta elämään tuilla.
Itse en ole saanut, kuin äitiysrahan säädetyltä ajalta. Töitä tehty, enkä koskaan ole saanut senttiäkään asumistukea tai muita kelaetuisuuksia.
Miksi työtä tekevän pitää kustantaa muiden asumiset ja elämiset?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

No kattos ku ei suomi muuten olisi maailman onnellisin maa, buahhahhaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

On meillä maailman onnellisimmat sosialistit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Ja maahanmuuttajat! Valittavat kohtaamastaan rasismista, mutta eivät palaa kotimaihinsa. Syynä Suomen hulppea sosiaaliturva?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Äänestän Kokoomusta. Olen äveriäs ja onnellinen, repikää siitä luuserit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Tälläinen aivopieru pääsi tänään maailmanhalaajalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Vaimon lisäksi kaksi rakastajatarta, sähköauto, purkkari ja stuuga Fugessa. Revi siitä katkera perusköyhä😁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#10

Tietysti hallitusta voi haukkua, mutta mitä pitäisi tehdä? Jatkaa samaan malliin, lisää velkaa? Neuvoteltava SAK:n ehdoilla? Eiköhän tässä maassa ole neuvoteltu ja neuvoteltu, tulos on, velkaa, kurkkua myöten. Näin ei voi jatkua. Vanhat buumerit kyllä selviää, ”kongi” pelastaa, mutta ajatelkaa vaikka koulunsa päättäviä muksuja. Hitonmoinen velkalasti niskassa heti elämänsä alkuun. On turha pettää itseään ja muita, ”joku” nämä velat maksaa, takuulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#16

Se on juurikin noin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Jos hallitus kieltäytyy neuvottelemasta edelleen, itse ennustaisin yleislakkoa. Saa nähdä. Itse tietysti olen valmis.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Me muut mennään lakon ajaksi auringon lämpöön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Demarit ajavat joka tapauksessa Suomen talouden alas, että parempi on vain kipata omaisuutensa auringon lämpöön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Näin on, demarit ja ryssät sopivat Suomen luovutuksesta Venäjän käyttöön aikanaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yleislakot ja vallankumous
#42

Näin demarit harjoittelevat Suomen luovutusta Venäjälle, mm. suur- tai yleislakot ovat suurharjoitus heikentää maa venäläisten hyökkäystä varten. Kun ruoka ja polttoainejakelu on saatu pysähtymään, harjoituksessa mitataan, kauanko välttämättömyystuotteet, kuten energia riittävät AKT:n aiheuttaman sulun avulla, aikanaan katsotaan vain kelloa, koska maahamme on otollisin hetki iskeä. Demareiden sotarikolliset aivot eivät ole vain puhdasta valtionpetosta, vaan juonikasta suunnittelua yhtyä ryssän marxismi-leninistiseen vallankumoukseen, jossa maamme punakaartikin on ottanut historiasta opikseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

SAK:n johto vaikuttaa olevan Putinin miehiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

SAK ajaa Suomeen leninististä sosialismia, joka siviilivanhuksille tarkoittaa kasarmihoivalaitoksia, kymmenien vanhuksien huoneissa ja palvelut kuin Siperian keskitysleireissä, vesivelliä ja kuset vaipoissa. Lämmitys tuulivoimalla, ikkunoista vetää ja lämpöä kuumetaudista. Luteita, täitä ja torakoita, osa päivän proteiinitarpeista. Ruoka vaihtelee veden ja kaalin välillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#52

sakin johdon puttis lähettäis samantien siberiaan, siellä ei muut kukkoile

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Lakot iskevät kansatalouteen ja duunarin talouteen, rikkaat hevon paskat välittää niistä. Valtiontalouden romutus koskee eniten heikompiosaisiin, kun rahaa palveluihin ei ole.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Näin on, lakot tyrehdyttävät viennin ja työpaikat vähenevät raketin nopeudella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Suomalaisille ei voi sanoa muuta kuin että menkää töihin, voin vakuuttaa, että ryssissä asiat ovat todella huonosti (tutustuin venäläiseen terveyden- ja vanhushoidon laitoksiin aikoinaan), siellä mentiin marxismi-leninismi edellä ja tuo vastaa hyppyä asfalttiin kymmenennestä kerroksesta pää edellä. Taloutemme on korjattava kiireellä, joutavat valtion rakenteet on purettava, ja väestölle enemmän käyttörahaa, kun sosialismissa käteen jäävällä rahalla ei saa mitään, tilalle tarjotaan vain välttävän tasoisia palveluja. Lakot eivät ole syötävää, vain työ tuottaa ruokaa, elintasoa ja palveluja. SAK:n johto ovat ääliöitä pahemmasta päästä, täysin irrallaan todellisuudesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

sakin johto on nyt onnensa kukkulolla saa ryypätä ja rellestää ja näyttää keskisormea hallitukselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#44

Ja valitukset sitten oikeaan osoitteeseen Hakaniemeen!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Ota sitten perunatalikko mukaan,kun menet lakkolaisten kanssa hihhuloimaan. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Miksi hallituksen pitäisi neuvotella?
Ammattiyhdistysliikkeet on tehneet itsestään hallitusta vastaavan ja luulevat voivansa sanella pelisäönnöt Suomessa.
Hallitus/eduskunta säätää lait.
Ammattiyhdistykset työehdot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

SAK rikollisjärjestö?
#34

Se on täsmälleen näin, SAK ei ole kansaneduslaitos, johon valitaan kansanedustajat, mutta ongelma on nyt siinä, että demarit eivät hyväksy muuta kuin oman politiikkansa, ja nyt ovat ottaneet opposition joutuneena SAK jäsenistön työkalukseen rikkomaan parlamentarismimme. Tämä on vaarallista kehitystä ja SAK uhkaa selkeästi maan demokratian perustaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olemme jo sisällissodassa
#39

Näin on, sosialistit ovat nyt tosissaan tuhoamassa maamme talouden, kuten aikovat päästää kaikki maahanmuuttajat itärajan yli maahamme. Olemme sisällissodassa, jossa punakaarti on ottamassa vallan käsiinsä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#22

Ja se joku ei taatusti ole sak! Ahtaajat ja trukkikuskit ehtineet vetää kaikkien liittoon kuuluvien jäsenmaksut kurkusta alas lakon aikana!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000