Perussuomalaiset

Toni Rintala

Vinkkejä ehdokkaille

Sitra julkaisi Tulevaisuusbarometrin 21.3.2021. Vinkkejä ehdokkaille: Kunnallisvaaleissa 45% vastaajista valitsee ehdokkaan, joka vaalii Suomea hyvinvointivaltiona. Vastaajista 44% valitsee ehdokkaan, joka lupaa lisätä työpaikkojen määrää. Kolmanneksi tärkein (38%) on julkisen talouden tasapainottaminen ja neljänneksi kunnan elinvoimaisuuden kasvattaminen (28%).

Vaikka ilmaston lämpeneminen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ovat tulevaisuuden huolenaiheena kolmantena, ne ovat vasta sijalla 7. äänestykseen vaikuttavina huolina.

Heikoiten toimeentulevista vain 21% piti ilmastonmuutoksen hillintää tulevaisuudessa tärkeänä. Eniten siitä olivat huolissaan vihreiden (67%) ja vasemmistoliiton (55%) kannattajat. Mielenkiintoinen ajatus nousi, että ehkä heikoiten toimeentulevat eivät kuulu näiden kahden mainitun puolueiden kannattajiin?

Tulevaisuudesta olivat eniten huolissaan perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannattajat. Lisää työpaikkoja ja kaikille työtä kaipasivat eniten perussuomalaisia ja kokoomusta äänestävät. Vasemmistoliitto ja vihreät olivat kaikista puolueista vähiten huolissaan suomalaisten työpaikoista.

Kovasti puhutaan työvoimapulasta, mutta lisää työpaikkoja kaipaa silti lähes joka toinen vastaaja. Hallituspuolueet eivät näy olevan kyselyyn vastanneiden suomalaisten työpaikkojen pulasta huolissaan.

Aika harva vastannut uskoo maakuntansa elinvoimaisuuteen (18%), mutta moni toivoo siihen lisäystä (28%). Eniten Suomeen kaivataan elinvoimaa, turvallisuutta ja tasa-arvoa.

Nuorisobarometri 2020 pitäisi julkistua tänään. Vuoden 2019 barometrissä alle puolet nuorista uskoi varmasti löytävänsä vakinaisen työpaikan ja 41% uskoi joutuvansa välillä olemaan työtön. Vastaajina tässä oli pääosin työikäiset nuoret (15-29v), joista niukka enemmistö (54%) yhä opiskeli.

Eli äänestäjillä, etenkin nuorilla, yleinen huoli on työpaikan saaminen. Mielestäni ehdokkaiden tulisi kuunnella enemmän suomalaisia nuoria äänestäjiä ja hommata heille työtä. Nyt tuntuu hallituksessa tapahtuvan päinvastoin: suomalaiset nuoret ovat huolissaan työpaikoista, mutta hallituspuolueet ovat huolissaan lähinnä ulkomaisen työvoiman saamisesta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Sosialistit huolehtivat vain puolueiden hyvinvoinnista
#1

Yleensä se on juuri vihreät ja vasemmistoliitto, täydennettynä demareilla, jotka ovat aiheuttaneet tulojen loppumisen tai heikon tulotason. Näille puolueille tärkeintä on puolueiden valta ja niiden rakenteiden ylläpito. Sosiaaliturva on eduskunnan käsissä, ei sosialistien, jotka huolehtivat vain verovarojen holtittoman jakelun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#2

Kyllä se nuorten työllisyys ja nuorten tulevaisuus on pelastettava sekä eläke iät pidettävä normeissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

Mediassa kohistiin Pohjois-Suomen pahasta työvoimapulasta. Ongelma on siinä että kysyntä ei vastaa tarjontaa eli emme tuota sellaista osaamista mille on tarvetta. Osa Pohjoisen tarpeesta ei selity tuolla sillä mm siivoojia, tarjoilijoita luulisi löytyvän mutta osa työvoimapulasta johtuu oikeasti kouluksen ja osaamisen puutteesta. Yritykset itse osaltaan aiheutti tämän kun kvartaalivoitoissaan ja ulkoistusinnostuksissaan säästi sisäisistä koulutuksistaan. Samoin (pien)palkkaus lienee yksi syy miksi ei väki muuta kauas Pohjoiseen töihin jos sillä ei tule kuitenkaan toimeen. Ensisijaisesti pitäisi nyt panostaa nuoriin ja nykyisiin työttömiimme jotta he työllistyisivät nopeasti ja palkalla tulisi toimeen ilman sosiaalitukia. Sen vuoksi työperäistä massamuuttoa ulkomailta joka johtaa sosiaalitukien lisääntyneeseen kasvuun tulisi välttää – ei siis lisää korvausten varaan ’työllistyneitä’ maahan vaan ensisijaisesti nykyiset nuoret ja työttömät töihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000