Perussuomalaiset

Teemu Suominen

YLE-journalismin paskahalvaus

18 kommenttia

Eilen oli itsenäisyyspäivä. Mieleni tekisi tässä sanoa, että sille voisi ottaa pienet, mut jos en nyt kuitenkaan. Oli, jo jos ei nyt perinne, mutta kuitenkin tiedossa, että mellakointia on odotettavissa. Avasinkin mellakka uutista odotellen Aamu-Tvn lähetyksen ja olin tukehtua aamukahviini siitä mitä ekana kuulisin. Yhdistin päässäni YLEn uutistoimituksen sanat “äärioikeisto” ja “mellakka”. En ollut uskoa korviani. Olin hetken hyvin epäuskoinen, siitä mitä olin kuullut. Oliko todella niin, että äärioikeisto olisi mellakoinut Helsingissä tai jossain muualla Suomessa. No ei ollut, ei sinne päinkään. YLE kyllä halusi sen kuvan antaa.

Sinänsä pikkurähinä itsenäisyyspäivänä ei ole Suomessakaan mitään uutta auringon alla. Anargisteiksi, tuttavallisemmin anargomarkoiksi, itseään tituuleeraavat on järjestänyt rähinöintiä koko 2000 -luvun. On toki totta, että alussa oli parinkin vuoden tauko kun aate ei mitä ilmeisemmin ottanut tuulta jalkojensa alle edes sen verran et olisi päässyt vähääkään pullistelemaan. Kuitenkin Kuokkavieraiksi itseään kutsuneet alkoivat järjestä Helsingissä itsenäisyyspäivänä “katujuhlia” vaikka juhlimisella ei kyllä ollut mitään tekemistä asian kanssa. Tai no, miten sen nyt ottaa. Jo tuolloin oli asetelma hyvinkin selvä ja tarkoitus myös. Järjestäjät ilmoittivat suhteellisen suoraan tarkoituksen olevan ”rajattoman kapinan rajatonta eliittiä vastaan”.

Vuonna 2013 oli rähinnöinnissä Helsingissä tauko. Tauko ei suinkaan olut siksi, että rettelöitä ei olisi järjestetty, vaan rettelö oli Tampereella. Tampereella siksi,että linnanjuhlat olivat poikkeuksellisesti Tampereella presidentinlinnan remontin vuoksi.

Tänä vuonna ei puhuttu kiekkovieraista, eikä kuokkavieraista. Eliitti sai olla rauhassa. Homman kärki oli kadonnut, vai oliko? Nyt puhuttiin “Vapaus pelissä” -mielenosoituksesta. Oikeasti mitään mielenosoituksesta ei ollut kyse vaan pidemmälle organisoidusta tappelusta ja mellakoinnista. Kohde oli vaihtunut eliitistä sotaveteraaneihin ja heihin jotka kunnioittivat soihtukulkueella näiden muistoa. Siis tavallisiin suomalaisiin, naisiin, lapsiin, iseihin ja äiteihin sekä tietysti jäljellä oleviin veteraaneihin. Kulkue tunnettiin nimellä 612.fi.

Vapaus pelissä -mielenosoitus koostui samoista anargisteista kuin aiemmat kiekkovieraat ja sen edeltäjä Kuokkavieraat. Heidän metodinsakin oli hyvin samat. Pääasiallinen tavoite vaikutti olevan tuon 612 -kulkueen pääsyn estäminen Hietaniemen sankarihaudoille.

612 -kulkue lähti Töölöntorilta päämääränään Hietaniemen hautausmaa. Anargistit puolestaan kokoontuivat Hesperian puistoon. Poliisi toimikin ripeasti ja monessakin mielessä esimerkillisesti pitäen nämä kaksi ryhmää erillään toisistaan.

Anarkistit mitä ilmeisemmin eivät olleet oikein mielissään tästä ja rähinä alkoi. Poliisin päälle käytiin fyysisesti sekä sitä heitettiin kivillä ja pulloilla. Poliisi vastasi tähän käyttäen mm. paineilma-asetta. Kaikkiaan kiinniottoja poliisi teki 130, kaikki Vapaus pelissä “mielen osoituksen” anargisteja.

YLElle uutinen ei ollut mielenosoitus tai tarkoitushakuinen mellakka YLElle uutinen oli ampuminen . YLE myös muisti kertoa, että 612 -kulkue olisi ollut kansallismielinen, mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan. Aamulla uutista hallitsi jo se, että näistä 130 anarkomarkosta valtaosa oli jo vapautettu. Ei ollut sanakaan poliisin vastustamisesta, vahingon teoista tai muista. Äidin puudelit oli vapautettu ja piste.

Aamuyön tunteina YLEn uutistoimituksessa saatiin todellinen slaagi. Siellä varmasti moni vasuritoimittaja on ottanut nitroja kun luki tiedotettua siitä mitä Ranskassa tapahtui. Ranskassa nimittäin oli aluevaalit. Noissa vaaleissa voittajaksi tuli Marine LePenin johtama Kansallinen rintama. Otsikkotasolla YLE kertoi kyseessä olevan äärioikeistolainen liike. YLE sai tästä vettä myllyynsä ja kaivoi kuin kaivoikin kivenkolostaan Erkka Railon. Varmastikkin Ranskan vaalien takia uutistoimituksessa oli riittävästi väkeä, mutta YLElle kuin tilauksesta, ellei peräti tilauksesta, Railo ehätti sanomaan YLEn Aamu-Tvlle, että “Äärioikeisto järjesti mielenosoituksen Linnan juhlien aikaan saadakseen julkisuutta omalle toiminnalleen ja tavoitteilleen”. Vaikka ilmeisesti tämän vuoden yhteenotot ovatkin olleet rajuja, niin Railo arvioi, että “toisaalta voidaan sanoa, että missä tahansa kansainvälisessä vertailussa nämä suomalaiset mielenilmaukset ja yhteenotot ovat hyvin vähäisiä”. Mieleen tulee kysymys, että mitä sitten pitäisi olla. Pitäisikö jonkun kaupunginosan kenties palaa Tukholman mallin mukaisesti ennen kuin Railolle kelpaisi?

Vaikka aikanaan kuokkavieraat jäivätkin pääosin julkisuudessa kysymysmerkeiksi, niin on hyvinkin todennäköistä, että samat tahot olivat pitkälti vastuussa myös Smash Asema -mielenosoituksesta vuonna 2006. Tuolloin muuan Arhinmäki, tuolloin Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Vasemmistoliiton hallituksen jäsen sittemmin puheenjohtaja ja ministerinäkin toiminut, oli uutisissa isohkossa roolissa. Hänen nimittäin pidätettiin tuossa mellakassa. Muuten anargistit ovat olleen ainakin julkisuudelta varsin hyvin piilossa. Menikin useampi vuosi, ennen kuin isompaa julkisuuteen tuli. Ei välttämättä siksi, etteikö kaivettua olisi voinut, vaan pikemminkin siksi, ettei suomalainen konsensus media halunnut. Tässä suhteessa Perussuomalaisten nousu on jonkin verran saanut lisää pontta. Vuonna 2013 Kiekkovieraille kävi sitten lapsus. Tämän olisi luullut olevan ykkösuutinen, muttei se sitä kuitenkaan ollut. Se mitä kävi oli se, että Kiekkovieraiden organisaattori paljastui, ainakin osin. YLE, kas kuinkas muutenkaan, ottaa Kiekkovieraiden mellakointia kommentoimaan muuan tutkijan joka kantaa nimeä Eranti. Eranti aloitti haastattelun neutraalisti toteamalla, että kyse oli vasemmistoanarkisteista, joiden tavoite oli varmaankin hierarkioiden purkaminen. Hyviksi teemoiksi Eranti mainitsee toiminnan tulo- ja luokkaeroja vastaan. Hän saa aikansa kertoa omaa tulkintaansa, jossa anarkistien tavoitteet ovat hyviä, talouden leikkaukset selittävät väkivallan käyttöä. Hyvin saman tyyppinen viesti siis kuin Railolla tänä aamuna. Ongelma vain on siinä, ettei eilen ollut missään vaiheessa esillä luokkaerot, mikä sinänsä pudottaa Railolta pohjan. Erantin kohdalla asia ei ole näin yksioikoinen. Eranti ei nimittäin ollut, eikä ole, puolueeton tutkia. Herääkin siis kysymys onko Railokaan.

Eranti on vasemmistosuuntautuneen Aivorieha-ajatushautomon perustaja ja silloin vielä sitoutumattoman vasemmiston (SitVas) edustajistoehdokas. Hän oli tuolloin myös saman järjestön edustajistoryhmän varsinainen jäsen. Ryhmällä oli luonnollisesti oma Facebook-sivu, jossa on tarjottu ”Punkkua porvarin pöytäliinalla jo vuodesta 1983”. Sitoutumaton vasemmisto, johon Eranti siis kuuluu, oli keskeinen Kiakkovierasjuhlien organisaattori, joka mm. Järjesti kiekkovierasjuhlille bussikyydityksiä Helsingistä.

Anargisteillä on ollu siis selkeä vasemmistokytkentä Smash Asemista 2006 lähtien, todennäköisesti kauemminkin, ainakin Kiekkovieraisiin 2013 asti. Olisiko tuo yhteys katkennut -tuskin.

Hyvin vasemmistolainen maailmakuva paljastuu Helsingin bussilakon aikaan kun anarkomarkot yrittivät estää bussien kulkemisen eli tuo yhteys on säilynyt tuon vuoden 2013 jälkeenkin.

Hyvin samaa ajatusmaailmaa ja sen hedelmiä ovat kokeneet perussuomalaiset jo jonkin aikaa,kun sen vaalitoimiston ikkunoita rikottiin eduskuntavaalien alla useaan otteeseen.

Olisiko siis nyt vain anarkomarkot ja antifantit (anti fasistit) löytäneet toisensa?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Juuri näin
Iloinen
#1

Hyvin kirjoitettu ja pitää muuten 100% paikkansa 🙂

Olisi kiinnostavaa tietää mikä taho on taustalla. Onko sisäministeriö antanut yleisohjeen medialle miten toimitaan? Tämä median toiminta on suoranaista harhaanjohtamista ja valehtelua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijä
Tyytyväinen
#2

Nuo anarkistien ja näiden riehumisten taustahahmot pitää saada julkisuuteen vaikka MV lehden kautta.

Onnekseen saivat vastaansa vain noita mellakkaluoteja, tällä kertaa..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#3

Kyllä on melkoisen härski väite, että mellakointi olisi kohdistunut veteraaneja ja tavallisia kansalaisia vastaan. Olen itsekin sotaveteraanin poika ja kunnioitan suuresti heidän taistelujaan isänmaan puolesta. Minua huolestuttaa tämä 612- marssi, miksi sitä ylipäätään pitää järjestää, sehän alkoi äärioikeistolaisten taholta ja on ainakin kansan mielissä oikeistolaisten marssi. Tuollainen turhanpäiväinen isänmaallisuuden korostaminen on vastenmielistä, isäni ei ollut oikeistolainen, päinvastoin, mutta oli valmis uhraamaan itsensä isänmaan puolesta, tekemättä siitä sen suurempaa numeroa. Katsoessani tuota kulkuetta näin siellä melkoisen määrän pilotti-takkisia, kaljupäisiä nuoria miehiä. Ehkä pelkkää sattumaa, mutta tuo pukeutumistyyli viestittää hyvin selvästi, ketkä siellä marssivat. Anarkistit ovat samanlaista roskajoukkoa, ymmärrän heidän vihastumisensa tuota marssia kohtaan, mutta mellakointi vain pahentaa asioita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#4

Voisit lopettaa joko tarkoituksellisen tai tietämättömyydestäsi johtuvan vääristelyn. Tuosta löydät tiedot itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta.
http://itsenainensuomi2015.fi/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#8

Anteeksi, luulin Suomen Sisua oikeistolaiseksi, pahoittelen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Viljam
#5

Marssi oli puolueisiin sitoutumaton. Isänmaallinen. Kansallismielinenkin. Oman kansan ja isänmaan etujen ajaminen on nykyään kiellettyä, natsismiksi ja rasismiksi haukuttua toimintaa. Se on sangen kummallista. Pitäisi suosia globalisaatiota, haittamaahanmuuttoa, pankkien valtaa, liittovaltiota ym paskaa mitkä KAIKKI kaventavat suomalaisten itsemääräämisoikeutta, elämisen laatua, työllisyyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Nämä nk. ÄÄRIOIKEISTOLAISET ovat suomalaisten puolella, toisin kuin vihervassarigangsterit jotka eivät tajua edes omaa etuaan. Riittävä määrä mamuja maahan niin kyllä loppuu hyvinvointivaltio, häviää ihmisoikeudet ja turvallisuus. Saadaan eliitin hallitsema monikulttuurihelvetti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Sonni
#6

Marssi samoin kuin siihen liittyvä Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtumakin olivat lopulta aika pienen piirin kekkerit. Muutama sata osallistujaa. On naurettavaa puhua tapahtumasta tavallisten suomalaisten juhlana ja vetää mukaan jopa veteraanit. Tuskin kukaan veteraani haluaisi olla mokoman ääritapahtuman kanssa missään tekemisissä: blackmetal-musiikkia, hitler-tervehdyksiä, ääriliikkeiden ihmisiä koolla. Veteraanit taistelivat sellaisen vapaan Suomen puolesta, missä on kyllä sananvapaus, mutta tuollaiset ääri-ilmiöt jäävät sinne pieneen marginaaliin kuten niiden kuuluukin. Tapahtuman järjestäjälista kuvaa hyvin, keitä oli mukana, varsin äärioikeistolaista porukkaa. Poliisia tarvittiin marssin aikana juuri siksi, kun tiedetään, että tällaisten ääriliikkeiden kokoontumiset voivat aiheuttaa levottomuuksia, mukaan lukien vastareaktiot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Outoa
#7

Kun katsoi tuota marssivaa porukkaa, tuli pelko siitä että jotkut, ilmeisesti suuri osa mm. persuista, haluavat nuo päättämään maamme asioista. Aimo Sonni tuossa alla kiteyttää kyllä aika hyvin koko tapahtuman, mielestäni marssi oli veteraanien halveksintaa, he tuskin haluavat olla missään tekemisessä ko. ryhmän kanssa! Siellä marssivat ne peräkammarin pojat, jotka muutaman kerran vuodessa, osallistumalla näihin huuhaa marsseihin, pääsevät pätemään. Sitten äkkiä kotiin äidin helmoihin ja tavaamaan Aku Ankkaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sivullisen silmin
Utelias
#14

# 7 Outo ja suorastaan korni ajatus sinulta. ”….suuri osa mm.persuista, haluavat nuo päättämään maamme asioista”.

Mitä ihmettä? 😀

Samalla logiikalla voidaan sanoa, että suuri osa vasemmistolaisista haluaa nuo anarkistit päättämään Suomen asioista.

Huh huh!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Outoa
#15

Päättelin vaan siitä, miten paljon täällä kehutaan tuota oikeiston / äärioikeiston järjestämää kulkuetta. Ns. ”tavallisia” kansalaisia siellä tuskin montakaan oli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sivullisen silmin
#9

Itsenäisyyttä on juhlittu Linnan kutsuilla. Ylioppilaitten soihtukulkue on ollut perinne jo vuodesta 1951 lähtien. Valikoitu joukko ihmisiä on saanut muistella ja kunnioittaa veteraanien uhrauksia ja Suomen itsenäisyyttä.

Tavallinen kansa on katsellut sivusta. Pitäisikö olla jokin juhla meillekin? Vai riittääkö edelleen, että istumme olohuoneissamme katsomassa televisiosta, miten ”oikeat” ihmiset juhlivat ”oikealla” tavalla kristallikruunujen loisteessa?

Kansalaisten juhla ilman puoluevärejä….. ?? Kaipa me järjestämme sen edelleen kukin tavallamme – omissa kodeissamme .

Mutta entä jos antaisimme KAIKKIEN juhlia omalla tavallaan, näittenkin joitten pukeutuminen, mielipiteet ja väärä (?) isänmaallisuus eivät meitä miellytä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#10

Olet tavallaan oikeassa, ihannevaltiossa, siinä missä elimme vielä n. 25v. sitten, tuollainen oli mahdollista. Nykyään, taloudellisista ja muista ahdingoista johtuen, ääriliikkeet nostavat päätään ilmapiirin ollessa otollinen. Siitä syystä pitää olla tarkkana, etteivät tuollaiset tapahtumat, kuten kaikkien kansalaisten kulkueeksi naamioitu 612-kulkue, pääse laajenemaan liian suureksi. Yksinkertaisia kansalaisia on helppo jymäyttää, vetoamalla mm. isänmaallisuuteen. Sama asia nähtiin mm. ennen viime vaaleja, yksi puolue lupasi eläkeläisille, työttömille ja lapsiperheille maat ja mannut, mutta kuinka on käynyt, juuri heiltä ollaan ottamassa eniten. Tuollaisessa toiminnassa on lähes aina takana vain oman edun tavoittelu, ei muuta. Äänestäjät valitettavasti huomasivat sen liian myöhään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sivullisen silmin
#11

Siis mikä oli mahdollista n. 25 vuotta sitten?

Kysyin tänään vasemmistolaisen tyttäreni mielipidettä . Halusin tietää mitä mieltä hän on 612-soihtukulkueesta ja ylipäätään kuka ja ketkä ovat oikeutettuja viettämään itsenäisyyspäivän juhlaa. Yllättäen hän sanoi, että jokaisella suomalaisella on siihen oikeus , edellyttäen että ei riehuta ja haasteta riitaa, kuten anarkistit tänäkin vuonna tekivät.

Epäilenpä, että jos 612-porukan toimintaa ollaan kovaan ääneen tuomitsemassa tai sitä yritetään rajoittaa , vaikutus on päinvastainen mitä toivot.
Ainakin nyt, 6.12. on toimittu ”päivänvalossa”. Entä jos heidät ajetaan ns. maan alle?

Entä jos 612-kulkueen väki olisi liikkunut tyylikkäissä ulstereissa ja yo-lakit päässä?
Onko pilottitakki sinusta pelottava vaate ? 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sivullisen silmin
#12

Aimo Annos, mikäs tässä on ollessa yksinkertainen kansalainen. Mistähän kuitenkin johtuu, ettei ole jymäytetty olo ? 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#13

”Riita” puoliksi. Ehdotan, että yritetään hyvällä. Aimon halveksima väki on todennäköisesti suorastaan iloinen, kun heidän rauhallista kulkuettaan kehuttiin ja samalla tuomittiin avoimesti anarkistien väkivaltainen riehuminen ja provoyritykset.

Siis annetaan myönteistä palautetta ”jokaisesta onnistumisesta”. Tänä vuonna he sitä jo saivat eri lehtien kommenteissa.

Uskon myös : jos heitä aletaan avoimesti vihata, siitä EI seuraa hyvää. Aimo tietysti on eri mieltä, vai?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#17

Vastasit siihen itse, olet yksinkertainen, siksi et sitä ymmärrä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#16

Minua ei tyttäresi vastaus yllättänyt, ei tietenkään. Olet siis sitä mieltä, että vasemmistolainen on epäisänmaallisempi kuin muut. Sitä isänmaallisuutta ei tarvitse mitenkään korostaa, ei se vaadi näyttäviä kulkueita, varsinkaan sellaisia, mitkä lähes kaikki tietävät tietyn, laajemmaksi pyrkivän ihmisryhmän järjestämäksi. Tuollaisista kulkueista on 30-luvulta lähtien huonoja kokemuksia. Eräs pikkumies käytti kansan ajattelemattomuutta häikäilemättömästi hyväkseen ja sai kansan rivit puolelleen, kaikki tietävät mitä siitä seurasi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Erkki Saarinen
Hämmentynyt
#18

Oikeastaan hyvä, että Arhinmäki ja Andersson paheksuivat poliisin toimintaa, eli järjestyksen turvaamista, itsenäisyyspäivänä. Paljastavat näin todelliset karvansa, joka on ääänestäjienkin kannalta tulevissa vaaleissa hyvä juttu. On helpompi valita puolensa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000