Perussuomalaiset

Tanja Hartonen

Suomessa ei ole varaa asua

Haluaisin, että kunnanhallitukselle esitetään mahdolliset visiot tarkemmin suunnitelmista meidän vanhusten suhteen. Aiemmin oltiin huolissaan kasvavasta vanhusväestöstä. Jonossa palveluasumiseen on jatkuvasti aiemmin ollut 20-30 ihmistä ns. SAS-jonossa. (Selvitä-Arvioi-Sijoita) Mihin tämä jono on kadonnut? Aiemman selvityksen mukaan Ruskahovin oltaisiin tarvittu lisäsiipi. Siitä jo paikallislehdessäkin kaksi eri päällikköä kertoivat, miten se rakennetaan. Arvioin jo silloin, että näinköhän toteutuu hankkeen. Hinnaksi projektiin arvioitiin n. 4 miljoonaa. Oikeassa olin, se haudattiin. Totesinkin, ettei pitäisi puhua lisäsiiven rakentamista, ennenkuin päätökset on tehty.

Kotisairaalaan panostetaan. Mutta miten minä en ymmärrä, että jos vanhuksia asiakkaina tulee lisää, käyntejä lisätään, niin miten se on mahdollista, että henkilöstö riittää? Siis eihän se ole mahdollista ilman henkilöstölisäystä. Ei mitenkään, johan sen kertoo maalaisjärkikin.

Ja laitos/palveluasumisessakin on hyvät puolensa, apu on aina saatavavilla ja on seuraa ja tekemistä.

Edelleen peräänkuulutan sitä kotona asumista. Missä menee kotona asumisen raja? Jos omaishoitaja väsyy tai vanhuksen kunto heikkenee, eikä paikkoja ole. Käsittämätöntä.

Rahaa ei ole. Valtion tulisi huomioida meidän vanhukset, kasvava väestö. Sen sijaan, että rahaa syydettäisiin terveydenhoitoon paperittomille ihmiselle rajojen toiselta puolelta tuleville rajattomia määriä,  vedoten inhimillisyyteen.

Älkää puhuko inhimillisyydestä, kun vanhustenhoidossakin alkaa olla inhimillisyys rajoilla. Hoitajia lähtee töistään, kun moraali ei enää riitä tekemään työtään.

Miten toiset voivat olla puhumassa humanitäärisestä auttamisesta, ja nimittävät rasisteiksi sellaisia, jotka haluavat rajoittaa maahanmuuttoa. Maahanmuuton kustannuksista tulee karsia, samoin kehitysavusta. Oman maan kansalaisillakin on hätä. Myös muulla väestöllä kuin vanhuksilla on hätä. Ruokajonot kasvavat.

Työssäkäyvälläkin perheellä on vaikeuksia, kun saa hädin tuskin maksettua menonsa. Työnteon tulee kannattaa. Joskus tuntuu, että itsekin pääsisi paljon vähemmällä, kun lopettaisi työt. Tekee ja tekee. Yrittäjänä on töitä, ei ole töitä. Paikkaa kunnallisella puolella töitää, verottaja vie. Maksat lainanlyhennyksia ja taas toteaa saman, mitä jäi ruokaan. Ja siitähän sitä pihistetään. Puhutaan kotimaisen ruuan lisäämisestä. Tottakai kotimaista tulee teoreettisesti tukea, ja tuottajan pitää saada palkkansa. Mutta jos ei ole varaa ostaa kotimaista tuotetta, kun rahavarat on vähissä. Siinä kohtaa se hinta ratkaisee.  Valitettavasti. Kotimainen tuotanto kärsii.

Pliis, milloin tähän herätään. Tietysti, kun tarpeeksi tiukoille laitetaan, maahanmuuttajat saavat hoitoalasta uuden alan, joka heitä työllistää, kun omat, hyvin koulutetut hoitajat lähtevät muualle töihin, tai pahemmassa tapauksessa työttömiksi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Rakentamalla saisimme töitä ja hyvin rakentamalla melkoisen pysyvän kansallisvarallisuuden kasvun. Nyt asumme pienissä, vuosikymmeniä vanhoissa homeisissa ja vanhan tupakansavun pilaamissa kopeissa.
Väestölle kuuluu kunnolliset asunnot.
Niitä olisi helppoa rakentaa, työ on kotimaista.
Asuntojen rakentaminen lisäisi talouskasvua työllistämällä, mutta myös mahdollistamalal ja helpottamalla työssäkäyntiä, ja asumisen ja työmatkojen (lyhyempiä) ollessa edullisempia, olisi helpompaa päästä kilpailukykyä edistävään palkkamalttiin.

Jos asuntoja rakennettaisiin, sijoittajien varallisuus, eli eliitin, voisi alentua. Eliitti ei voisi enää kupata kansaa riistovuokrilla ja korkeilla asuntojen ostohinnoilla. Korkeat hinnat estävät ihmisiä ostamasta asuntoja, jolloin rahan päällä istuva työtö tekemätön eliitti voi ryöstää kansan työn hedelmät riistovuokratason avulla. Jotta eliitin tulot ja asema eivät heikkene, tulee kaavoituksen ja monopolien avulla estää ”liika” rakentaminen, tai nyt ei ainakaan laittaa yhteiskuntaa tai yhteiskunnan tukemaa tuotantoa käyntiin.

Viime vuosina asumisolomme eivät ole juurikaan kehittyneet. Asunnot sen sijaan ovat vanhentuneet, tulleet homeisemmiksi ja haisevimmiksi, ja putket, katto, julkisivut, kylpyhuoneet ja autokannet pitäisi korjata.

”Neljäsosa suomalaisista asui ahtaasti

Ahtaasti asuvia asuntokuntia oli vuoden 2013 lopussa 226 000 ja ahtaasti asui yhteensä 932 000 henkilöä. Ahtaasti asuva on asuntokunta, jossa on enemmän kuin yksi henkilö huonetta kohti. Yksin asuvaa henkilöä ei siis katsota ahtaasti asuvaksi. Ahtaasti asuvia asuntokuntia olikin 15 prosenttia muista kuin yksin asuvista asuntokunnista ja henkilöistä runsas viidennes asui ahtaassa asunnossa. Aikaisemmin ahtaasti asuvien määrä väheni vuosittain, sen sijaan vuonna 2013 ahtaasti asuvien asuntokuntien määrä lisääntyi tuhannella ja henkilöiden määrä lisääntyi noin 3 000 henkilöllä. .”
lähde: tilastokeskus

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

persut ei persettä myy
#2

Eikä Suomeen ole varaa sijoittaa eikä Yrittää ja työllistää,ei ihme jos tuottava työ katoaa maasta ja tänne jää vain velkarahalla tukityöpaikat ja julkinen sektori !
joka johtaa konkurssiin jonka syynä on tämä sikamainen hinta ja kustannus taso ja Politikkojen liian ”huonot” palkat joka saa politkit toimimaan Suomessa ja muualla omia maita vastaan Brysseliä nuollakseen ja Omia miljoona virkoja sinne pedatakseen. Muutos pitäs aloittaa nostamalla politikkojen palkoja tai laskemalla Brysselin palkkoja tai antamalla maan petos tuomioita tästä toiminnasta niille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000