Perussuomalaiset

Susanna Larila-Viuhko

LAHTI – MINUN KOTIKAUPUNKINI

2 kommenttia

Olen erittäin huolestunut siitä, että kotikaupungistani yritetään tehdä väkisin sellaista mitä asukkaat eivät halua. Lahden päättäjät poukkoilevat päätöksissään ja suunnitelmissaan sinne tänne eikä valmista ole tullut kuin keskustan sumputtamisessa autoilijoilta.

Älypyörätiekään ei ole vielä valmis, yllätys yllätys vaikka pyörätien pituus on ’vain’ 2,5 kilometriä ja hinta oli 2,3 miljoonaa. Hinta tulee tietenkin nousemaan koska parannuksia täytyy tehdä. Haluaisin tietää, kuka näitä päätöksiä tekee ja millä aivoituksilla, sillä aikoinaan kun ostit esim. talon se maksoi sen mitä sovittiin. Siinä oli katto ja lattiat, ei niitä lisätty jälkeenpäin. Jos tuli sanomista, rakentaja korjasi virheensä ilman lisämaksuja. Niin ovat ajat muuttuneet ja toisten rahoilla on kiva ’leikkiä’.

Keskusta-alueella on purkuvalmiita kerrostaloja ja ’melkein’ valmiita kerrostaloja mutta mitään ei tapahdu, vaikka vaahdotaan ympäristöstä ja ollaan huolissaan miltä kaupunki näyttää niiden kuuluisien ’muiden’ silmissä. No, minun lahtelaisen silmissäni keskusta alkaa muistuttamaan jo sitä kuuluisaa vanhaa Neuvostoliittoa. Käsittääkseni purkutalon omistajan voi velvoittaa esim. uhkasakolla hoitamaan purun sillä on käsittämätöntä, että keskustassa voi olla nykyisen näköistä.

Ihmettelen suuresti miksi edelleen halutaan sille omalle asuinalueelle koirapuistoja vaikka Lahdessa on metsää ja luontoa minne voi mennä koiran kanssa. Onhan se helppoa pakata koira/koirat autoon ja ajaa koirapuistoon ja antaa koiran temmeltää hiekkakentällä. Onko se koiralle mielekästä on relevanttia kunhan omistajalla on hyvä mieli eikä tarvitse itse liikkua. Sama kuin sähköpyörät ja -laudat, se vähäisinkin liikkuminen jää pois ja mennään esim. keskustassa pitkin poikin välittämättä liikennesäännöistä tai kypärän käytöstä. Mutta täytyyhän nuorisolle (ja ne muut) olla ’mielekästä’ tekemistä kunhan ei tarvitse itse polkea. Ja joku sen koirapuiston rakentamisen maksaa mutta se ei ole koiranomistaja koska Lahdessa ei kerätä koiraveroa. Ehdotan uusia veroja: koira- ja kissavero, polkupyörävero ja sähköisille pyörille sekä laudoille ehdottomasti verot. Kutsutaan niitä vaikka ympäristöveroiksi.

Lahti oli aikoinaan kaunis kaupunki ja olin siitä ylpeä. Työskentelin mm. Lahti-oppaana ja esittelin kotikaupunkiani innokkaana vierailijoille. Kaupunki on muuttunut rumaksi ja epämääräiseksi, ainoastaan kaupungintalon ympäristö ja satama-alue ovat alueita mitä nykyäänkin esittelisin ulkopaikkakuntalaisille tai ulkomaalaisille vieraille. Tietenkään ei pidä unohtaa Lahden upeaa luontoa mutta haluan kiinnittää huomion kaupungin keskustaan, sillä se on kaupungin sydän.

Tahdon olla edelleen ylpeä kotikaupungistani ja siksi toivon, että huonot suunni-telmat unohdetaan ja keskitytään siihen mitä asukkaat haluavat ja toivovat. Miksi asukkailta kysytään, jos heitä ei kuunnella? Miksi kaupunkia suunnitellaan niitä toivottuja uusia asukkaita varten, vaikka täällä asuvat ovat ne tärkeät ihmiset? Lahti sijaitsee upealla paikalla maanteiden ja vesiteiden risteyksessä, joten muis-tetaan se sillä Lahteen pääsee helposti mutta… täältä myös pääsee pois helposti. Ja edelleen myös rautateitse. Jos lahtelaiset viihtyvät täällä myös ’uudet’ asukkaat viihtyvät täällä. On outoa, että samat ’naamat’ pyrkivät jälleen valtuustoon vaikka on nähty mitä he ovat saaneet aikaiseksi mutta vastuunkantajia ei löydy. Olisiko aika laittaa naamat vaihtoon?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Naamoja kannattaa jonkunverran laittaa vaihtopenkille lepäämään !? Velkaantuminen on saatava vähenemään ! Tilalle viisaita taloudenhoitajia !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos 😕 Susannakin. Kyllä kirjoitit Hyvin todenperäisesti. Sydämen Herra, Kun vaihtuu päättäjähenkilöllä, Se näkyy kaikessa hänen 👼❤️: Luomistyössäänkin: Se Ei ole: YKSI yhteen: TaivaanIsän kanssa, VAAN paremminkin: Belsebuun kanssa. PERKELESYDÄMISET IHMISET: Ovat alkaneet tekemään helvettiä maanpäälle: Kärjistäen sanottuna. Heilläkin on ❤️ Sydän, Mutta myös: Paholais-sydämisillä ihmisillä: ON: Oma isänsä, Joka On Meidän, meitäRakestavan ISÄMME: Pahin 🐍,vainooja, kavaltaja, Ja mielellään Olisi, Ja On: TAPPAJA: RAAMATUSTA: ”He TAPPAVAT meitä, Ja LUULEVAT TEKEVÄNSÄ PALVELUKSEN JUMALALLE: Uhrilahja: jollekkin molokille Tai muulle, sillehän, he niitä sikiöitäkin uhraavat.” Herra Armahda ja Auta meitä, OLEMME Syntisiä Suomalaisia, Sinun kansaasi. Kiitos 😕. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000