Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Saksassa on myllerrystä lisää tulossa osavaltiovaaleissa

Politicossa on ajatuksia herättävä kirjoitus Saksassa lähiaikoina käytävistä osavaltiovaaleista. Nimittäin kyseessä on vaalit 1.9. Brandenburgissa ja Saksissa. Lehden kirjoitus perustuu Dieter Kempf`in, Saksan BDI: n teollisuusjohtajan mielipiteeseen siitä mitä imagollista haittaa tuo maan teollisuudelle, Euroopan suurimmalle taloudelle, äärioikeistolaisen Saksan vaihtoehdon (AfD) menestys tulevissa vaaleissa. Miten kyseinen teollisuusjohtaja perustelee imagohaittaa? Aivan samalla tavalla kuin on totuttu unionissa kuulemaan populistipuolueiden kasvattaessa yhä enenevässä määrin kannatusta eri jäsenmaissa. Siispä suurena syynä Dieter Kempf nostaa esille ammattitaitoisen työväestön saamisen vaikeuden ympäri maailmaa, sillä muukalaisviha ja nationalismi eivät sovi hänen mukaansa Saaksan talouteen. 

Eiköhän kuitenkin ole niin, ettei vuoden 2015 maahanmuuttoaalto Saksaankaan tuonut teollisuusjohtajan kaipaamaa ammattitaitoista työväestöä vaan enimmäkseen kouluttamatonta ja suurelta osin maahan saapuneita joille ei hyväksytty oleskelulupaa. Tämänkaltainen maahanmuuttopolitiikka jota Saksassa hyväksyttiin johti siihen, että AfD:n kannatus on noussut melkeinpä jokaisissa käydyissä vaaleissa ja näyttää kasvavan edellä mainituissa 1.9 käytävissä vaaleissa tuntuvaan AfD:n vaalivoittoon. Saksalaisetkin kannattavat tervettä nationalismia eli oman maan kansalaisten edun panemista etusijalle. Siitähän on kyse.

Brandenburgin vaaleissa on viimeisimmän mittauksen mukaan AfD nousemassa suurimmaksi puolueeksi 20,5 %:n kannatuksella (v. 2014 12,2 %). Saksin osavaltiovaaleissa vaalitulos näyttäisi olevan vieläkin mojovampi, sillä viimeisin mittaus näyttää 25,1 % kannatusta (v. 2014 9,7 %).  

Vaalituloksella ei lehden kirjoituksen mukaan tulisi olemaan merkitystä, sillä yksikään toinen puolue ei ole aikeissa tehdä yhteistyötä AfD:n kanssa. Kuinka tuttu onkaan tällainen eristämispolitiikka unionin jäsenmaissa ja myös itse EU-parlamentissakin. Eristämisen politiikka juontaa juurensa pitkälle marxilais-kommunistiseen politiikkaan Saksassakin. Saksalaiset ovat wikin mukaan arvostaneet vuonna 2003 suoritetun äänestyksen mukaan Karl Marx on äänestetty kolmanneksi tärkeimmäksi eli suurimmaksi saksalaiseksi.

Liberaalivihervasemmistolla on vain yksi totuus ja ei mitään muuta. Kuinka kauan kansalaiset kestävät tämän suuntaista kehityskulkua ja etenkin somessa käytävää syyttelevää keskkustelua, jää nähtäväksi. Onko odotettavissa vanhojen vasemmistoliberaalipuolueiden katoaminen poliittiselta kentältä pikkuhiljaa?

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Onhan meilläkin PS:n kannatus mittausten mukaan noussut heti vaalien jälkeen ja taitaa olla nousukausi edelleen voimassa. Näin mikäli some-kamppanjat jatkuvat päivästä toiseen vihaisten vihervasemmistolaisten suunnalta. Ei ole vielä kaikki kannatus mittauksessa mukana, joten odottaa sopii nousevan aina lähemmäs 30 %:iin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Ne mahdolliset vetovoimatekijät joilla nettomaahanmuuttajia voi Euroopan pohjoisiin osiin houkutella ovat samalla niitä asioita jotka ensimmäisenä kärsivät avointen rajojen politiikasta kun sosiaaliturva, koulutus ja turvallisuus rapautuvat hiljalleen.

Ja vaikka niqabia käyttävät siirtolaiset vihreiden lanseeraaman ajattelun mukaan tekevät katukuvasta värikkäämmän, niin ei se todellisuudessa tee kaupungista houkuttelevampaa vaikkapa intialaiselle, kiinalaiselle tai
yhdysvaltalaiselle asiantuntijalle. Todennäköisemmin aivan päinvastoin.

Kokonaan eri asia on sitten että työnantajataho ei välttämättä piittaa valtiontalouden tilasta vaan ajaa valikoimatonta siirtolaisuutta saadakseen halpatyövoimaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Otan itse hieman erilaisen kannan tuohon kuka ensiksi joutuu kärsimään, kun sosiaaliturva, koulutus ja turvallisuus rapautuvat hiljalleen.

Kyllä ensimmäisinä kärsijöinä ovat he, jotka elävät yksinomaan sosiaaliturvan varassa, sillä enää ei ole varaa maksaa samantasoisia etuuksia. Siispä katson ensisijaiseksi kärsijöiksi heikossa asemassa olevat kantasuomalaiset. Toki myös he, jotaka kommentissasi nostat esiin. Halvantyövoiman politiikka nimenomaan kiihdyttää sosiaaliturvan alenemaa, mutta sehän ei näytä vihervasemmiston harjoittamalle politiikalle merkitsevän mitään. Ilmeisesti valtion kassaankin raha tulee jostain taikaseinästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000