Nykynuoret ja alhaisen syntyvyyden syyt?
Eipä mene nykyisin päivääkään ettei puhuta ja uutisoida Suomen tarvitsevan lisää syntyvyyttä. Tätä näytetään käytettävän ainakin yhtenä maahanmuuttopolitiikan pääsyynä, vaikkapa turvapaikkapolitiikassa, jonka avulla halutaan lisää työvoimaa tulevaisuutta silmällä pitäen. Tässä on vain yksi epäkohta, sillä kovin harva turvapaikanhakija taitaa olla hyvin koulutettu joita nimenomaan kuulutetaan poliittisissa puheissa haluttavan työvoiman lisäyksenä. Jospa yksi syy onkin siinä, etteivät nuoret halua lapsia turvattomaan Suomeen? Maamme sisäinen turvattomuus on lisääntynyt pitkälti harjoitetun politiikan johdosta.
No, entäpä sitten joidenkin henkilöiden kertomat syntyvyyden laskun syyt? Luultavasti syitä on monia. Yhtenä syynä on uutisoinneissa ja eri medioiden keskustelusivuilla kerrottu olevan nuorten naisten epätietoisuus siitä miten tulee toimeen pienen syntyvän lapsen kanssa pävittäin säilyttäen oman työnsä ja muun vapaa-ajan vieton mahdollisuuden. Tässä kohtaa onkin syytä kysyä, miten ihmeessä aiemmat sukupolvet ovat olleet rohkeimpia tässä suhteessa ja hankkineet lapsensa? Ei ollut järjetettynä yhteiskunnan taholta mm. maksutonta päivähoitoa vaan jouduttiin itse hankkimaan ja kustantamaan päivittäinen lastenhoito, jollei tähän ollut lähiomaisia saatavissa.
Olen ajatellut valtiovallan olevan yhtenä syyllisenä tähän syntyneeseen soppaan, kun on järjestetty monenmoisia ilmaisia palveluja nykynuorten saataville. Nuoriso on opetettu saamaan ja vaatimaan aina vain lisää yhteiskunnan hoidettavaksi. Ilmeisesti yhteiskunnan tulisi kommunismin tavoin hoitaa kaikki yhteiskunnallisesti rahoitettuna. Kaikki vastuu perheiltä halutaan siirtää siis yhteiskunnalle. Miten tällainen elämän tapa sopii yhteen nykymalliseen yhteiskunnan harjoittaman politiikan rahoituspohjaan? Taitaa tulla jossain vaiheessa ns. pää vetävän käteen. Rinteen hallitus näyttää hyvää esimerkkiä tuohon suuntaan, sillä hallitus esittää budjetissaan lisää vuotuisten kustannusten lisäyksiä erilaisiin sosiaalisiin tukiin jotka rahoitetaan verotusta lisäämällä, lisävelan ottamisella ja valtion omaisuutta myymällä.
Ettei vain olisi niin, että mitä enemmän yhteiskunta kustantaa erilaisia tukia sitä enemmän kansalaiset odottavat lisää yhteiskunnalta? Pitäisikö yhteiskunnan päättäjien ryhtyä reippaalla kädellä karsimaan erilaisista tukimuodoista jotta saataisiin omaa ryhtiä kansalaisten elämisen perustarpeisiin.
Tiivistettynä näkisin, että perussyy lasten syntyvyyden laskuun on kaiketi maamme päättäjien taholta vuosien kuluessa synnytetty. Nuorisoa on kasvatettu ja opetettu vapaan yhteiskunnan eläjiksi – yhteiskunta hoitaa – älä pinnistä itse liikaa. Yhteiskunta järjestää lisää väkeä maahanmuuton avulla. Tosin osin valheellisin perustein, mutta mitäpä me kansalaiset voimme tuohon vaikuttaa? Ei tietenkään muutoin kuin äänestämällä puoluetta joka ajaa tervettä politiikkaa myös tässä suhteessa.
Tekstin aiheet:
https://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/tilastoja/raskaudenkeskeytykset/raskaudenkeskeytysten_maara_suom/
Suomessa on tehty vuodesta 1975 noin
500000 ( puolimiljoonaa) aborttia.
Olisiko feminismi,itsekkyys, joissain määrin syyllinen kehitykseen. ” Määrään hän minä itse kehostani”
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Niin 500000 tuhata/40 vuotta ja nämä olisi saaneet Elää ja lisääntyä , niin olisi miljoona Suomalaista enemmän !!? Eikö kannattaisi ajatella adoptiota , lapsia haluavia nimittäin on !!? Siinä vain on vielä ,kohtaamis ogelma !?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Syntyvyyttä voitaisiin lisätä merkittävästi, jos elämä sanan varsinaisessa merkityksessä olisi verovapaata. Tuossa ruoka ja asunto olisi verotonta, jossa mm. luovuttaisiin kiinteistöverosta kokonaan, kuten sähköverosta kotitalouskäytöstä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Sen verran on lisättävä, asunnon rakentaminen tai ulkoinen remontointi tuottaa valtiolla verotuloja, mutta oleminen asunnossa on verollista, kaksi täysin eri asiaa. Asumisen verotus ei ole sellainen tapahtuma, jossa liikkuisi palkan kaltaisia rahavirtoja, vain kuluvirtoja. Miten sitten on järkeä verottaa kuluvirtoja, ei mitään järkeä. Suomessa on tapana verottaa menoja, jossa asuminen on yksi merkittävä verolaji, ne esim. kiinteistö- ja sähköverot. Kyseessä on äärimmäinen virhe, jossa elämä tai kuolema talvipakkasessa ilman asuntoa on vaihtoehto, on verotusperuste. Toisin sanoen asumiseen ja ravinnon saannin varmistamiseksi siihen liittyvistä verotuksesta tulisi luopua kokonaan. Ilman verotuloja valtio ei kuitenkaan jää, varat ohjautuvat, ei välttämättä pankkitileille kuivumaan, vaan työllistään muuta toimintaa. Kyse on vain verovirtojen kierrättämisestä muita reittejä valtion kassaan. Vaatii tietysti vain laajakatseisempaa näkökulmaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Alhainen syntyvyys on perua hyvvinvointiyhteiskunnasta. Se on itseasiassa kaiken tuon hyvän nurja puoli. Kun koulutus, sivistys, tasa-arvo..ja monet muut positiiviset muutokset saavuttavat lakipisteensä, niin syntyvyys on vieläkin karumpaa. Me olemme tämän kaiken luoneet, sinä ja minä. Muksuja ei enää synny, koska nuoret ajattelevat omaa uraa, haluavat menestyä, osallistua, matkustaa, eikä ketään kiinnosta vaippojen vaihto, pilttipurkit ja kotona jököttely. Tilastokeskuksen juuri tullen arvion mukaan me ollaan helisemässä jo 10 vuoden päästä. Ei auta vaikka ulkoa tulisi tuövoimaa 15.000 vuodessa. Vaihtoehdot ovat vähissä ja ainoa lyhyellä tähtäimellä on juuri tuo työperäinen maahanmuutto. Siihen on satsattava ja sitä on kilvoiteltava. Pitkässä juoksussa auttaisi Viron malli, jossa 3 lapseen perheelle tarjotaan merkittäviä etuja.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Päiväkotihoito ei kylläkään ole mitenkään maksutonta! Jos pk-ikäisiä mukeloita on perheessä vaikka kolme, niin siinä on keskituloinen perhe ahtaalla. Juuri tästä syystä monissa lapsiperheissä lapsiluku tyssää ensimmäiseen, toiseen tai viimeistään kolmanteen. Ns. suurperheet (yli 3 lasta) ovat harvinaisuus.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eläminen Suomessa etenkin pääkaupunkiseudulla on liian kallista.
Pienipalkkaiset elävät kädestä suuhun.
Opiskellakin pitäisi, ei siinä lapsenteko tule mieleen.
Vuokrasäännöstely pitäisi palauttaa, valtion rahaa menee satoja miljoonia vuokratukena sijoittajien taskuun. Sinänsähän on hyvä asia että väki vähenee, sehän laskee asuntojen hintoja.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vuokrasäännöstelyyn eivät päättäjämme ole olleet suostuvaisia. Miksihön? Jospa on yhtetyksiä omistusasuntojen/vuokra-asuntojen kanssa? Lisäksi suuret määrät maahanmuuttajista suuntautuvat suuriin kaupunkeihin, joten vuokra-asuntojen tarve ei ainakaan vähene maassamme harjoitetun politiikan avulla. Tässä on myös kyseessä asuntotukien ohjaamisesta verotuloista sijoittajien taskuun. Mikähän määrä ohjautuukaan vuokratulojen muodossa suoraan osinkotuloja saaville poliittisille puolueille/ammattiliitoille? Poliittisia puolueita lienevät ainakin demarit ja vasemmistoliitto.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vuokrasäännöstelystä luovuttiin aikanaan siksi, että vuokra-asuntoja saataisiin lisää markkinoille. Mitä saatiin naikaiseksi, vuokra-asunnoista on edelleen valtava pula, mutta vuokrien taso hipoo pilviä, josta seurauksena lähes hyperinflaatio. Saksassa vuokralla asuminen on yleisempää, kuin omistusasuminen, ja kansalla riittää rahaa työllisyyden ylläpitoon, kuten valtion verotulot kasvavat, kun korkeissa vuokrissa joudutaan hakemaan vuokratukia ym. Lisäksi ei ole sanottua, että gryndereille ym. sijoittajille valuva raha päätyisi valtion verotuloihin. Kyse on siis kiertäen asumistukien valumista parempiin taskuihin. Ehdottomasti parasta valtion talouden kannalta olisi jäädyttää vuokrat mahdollisimman alas, ei ne grynderit niitä taloja ulkomaille vie. Samalla eläkeyhtiöt voisi velvoittaa sijoittamaan eläkevaroja vaikka vuokra-asuntoihin, onhan ne sielläkin tuotttamassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti