Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Kokoomus ja keskusta eivät äänestäjiensä asialla EU-asioissa

20 kommenttia

Olihan taas kerran inhottavaa seurattavaa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satosen ja keskustan Jouni Ovaskan satuilut elvytyspaketista eilisessä A-talk keskustelussa. Herrat koittivat vakuutella kuinka Suomi tulisi kärsimään poliittisesti EU:ssa jatkossa, jos ei nyt hyväksytä kokoomuksenkin aiemmin toteamaa huonosti neuvoteltua pakettia. Perusteluina esitettiin taas kerran omia harhaluuloja kuinka annettaisiin ulkopoliittiset kortit Kiinan ja Venäjän käsiin. Tällainen kansalaisten pelotteleminen on suorastaan sairasta EU-kiihkoilua. Onhan Suomella oma puolustus edelleen kunnossa vai eikö ole ollenkaan? Vedotaan myös kaupankäynnin vaikeutumiseen, mutta siihenpä ei sitten perusteluja löydykään. On vain suoranaista epätodenkerrontaa. Ei tilastoituja faktoja.

Ainoa kansalaistemme puolia keskustelussa pitänyt perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne vakuutti, omilla kannanotoillaan siinä määrin, että paketin hyväksyminen on suoranaista hulluutta ja antaa eväät uusiin avustuspaketteihin jatkossakin. Kokoomus keskustan tavoin perustaa näköjään omaa hyväksyntäänsä valtiovarainvaliokunnan lausuntoon kirjoitettujen monien vaatimusten olevan jatkossa mahdollistamatta paketin kaltaisia uusia paketteja EU:n taholta. Kuka uskoo, että muut jäsenmaat komissio mukaan luettuna lukisivat tuota mainittua valiokunnan kirjoittamaa lausumaa? Ei siihen usko kukaan muu kuin ”narusta vedätettävät ja höynäytetyt” kansalaiset, joita todennäköisesti lienee hallituspuolueiden ja kokoomuksen kannattajakunnassa. Ainakin nuo puolueet näyttävät luottavan ja uskovan siihen. 

Miksi kokoomus muutti mieltään TYHJÄÄ änestämisestä? Tuota sopiikin ajatella syvällisemmin. Ensin oppositiossa käytetyissä puheenvuoroissa kokoomuslaiset edustajat, he ”eu-uskovaiset”, puhuivat täysin epäonnistuneena neuvottelutuloksena elvytyspaketista ja kuitenkin TYHJÄÄ äänestämällä olisivat antaneet tukensa hallitukselle. Nyt sitten muutetun kannan mukaan ei tilanne ole todellakaan muuksi muuttunut vaan samat edustajat ovat edelleenkin tukemassa epäonnistunutta neuvottelutulosta eli elvytyspakettia. Aivan sama lopputulos on äänestyksessä painavatko KYLLÄ vai TYHJÄÄ nappia. Antavat tukensa hallitukselle paketista jota pitivät epäonnistuneena. Mitä epäloogista käyttäytymistä niinkin suurelta puolueelta kuin kokoomus ja ihan riippumatta siitä mitä valtiovarainvaliokunnan pöytäkirjaan on kirjoitettu. Nuo kirjoitukset eivät sisälly elvytyspaketista laadittuun sopimukseen. Ei nyt, eikä jatkossa.  

Kokoomuksen ei pitäisi perusteluna esittää sellaista, ettei uusia paketteja enää hyväksytä samoilla periaatteilla vaan jokaisen maan on itse vastattava omista talouksistaan ja veloistaan. Kokoomuksen on syytä tosiaan katsella sinne peiliin ja putsata ensin peilin pinta jotta näkisivät aiemmatkin hyväksymänsä tukipaketit ns. kriisipaketteina, Kreikka, Espanja jne. Vastuut jo Kreikan tukipaketeista ovat mahtavaa luokka Suomen veronmaksajille. Lisää tulee tästä uudesta elvytyspaketista ja vastuiden määräkin on jäänyt hyvin epäselväksi. Miksi kokoomus hyväksyy näin epäselvän paketin ja lisävastuiden synnyn veronmaksajillemme, vaikka mitään pakkoa ei tuohon ole. Sopiiko kokoomukselle jatkossakin uusien pakettien syntyminen, onhan kyse on EU:n kasassa pitämisestä ihan riippumatta siitä mitä jatkoseuraamuksia syntyy omalle kansallemme? Siltä näyttää kokoomuksen ja myös keskustan touhuilu EU-asioita ja kaiken maailman uusia tukia- ja avustuapaketteja käsiteltäessä.

Paljon olisi sanottavaa kokoomuksen ja keskustan eu-politiikasta, mutta jääköön nyt tällä kertaa tähän. Totean vain sen, että uskonpa monien kansalaistemme tuntevan samoin kuin itse, tällaiseen eu-jäsenyyteen emme ole sitoutuneet, ei perussopimuksen eikä meille jäsenyydestä annettujen ”takuiden” kanssa. Meidän ei pitänyt ex-pääministeri Lipposen (sd.) mukaan olla nettomaksaja vaan nettosaaja ja kaiken kukkaraksi meidän elinkustannuksemme piti alenemaan. Kumpikaan ei pidä paikkaansa vaan maksamme korkeimpina veroina alati enemmän, jotta kokoomuksen ja keskustan tukemana päättäjämme voivat maksella eteläisten jäsenmaiden ylivelkaantumisavustuksia elvytyspaketteina. 

Muistakaa myös kuntavaaleissa äänestää etujanne ajavaa puolueen ehdokasta! Näin osoitatte elvytyspaketteja kannattaville puolueille epäluottamusta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
#1

Ylen uutiskirjoituksessa; ”Kansanedustaja Arto Satosen (kok.) mukaan kokoomus sai valtiovarainvaliokunnan mietintöön puolueelle tärkeitä asioita, kuten EU:n talouskurin, elpymispaketin kertaluontoisuuden ja sen, että kaikki maat vastaavat omista veloistaan.

– Tämän jälkeen on luonnollista, että kokoomus on paketin puolella. Mietintöön kirjatuilla lausumilla on merkitystä tulevaisuuden ratkaisuihin.”

Kokoomuksen kanta ei ole uskottava, sillä tuota samaa voisi aivan hyvin kannattaa jo tämän paketin suhteen, eikä odotella seuraavaa. Uskottavuus on enemmän kuin kyseenalaista siirtämällä talouskuri tulevaisuuteen ja vastaaminen omista veloistaan. Näin tekee kokoomus ja keskusta nyt hyväksyessään paketin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#5

Siinä paperissa voisi vaikka lukea ettei Suomi osallistu elvytyspakettiin. Sillä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä jos kuitenkin paketti hyväksytään. Toki niitäkin löytyy jotka tuotakin vedätystä uskovat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

KD:n puheenjohtaja Sari Essayahin MTV:n haastattelussa esittämät perustelut kannattaa mysö lukea, sillä ne vastaavat käsittääkseni täysin PS:n kantoja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eu-n-jasenmaille-jaetaan-750-miljardin-euron-koronarahat-essayah-pitaa-vaarallisena-tassa-mennaan-kylvamaan-seuraavan-kriisin-siemen/7920038

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Keskustelussa korostui sosialistit ja ei sosialistiset erot. Vasemmistoliitto, kepu ja kokoomus ovat selkeästi sosialisteja. Arto Satosen EU kommunismi on käsittämättömän vahvaa, kun kilometrivero Kyllönen on luonnostaan täysi kommunistit. Ihme maa, mistä helvetistä näitä kommareita alkoi äkkiä sikiämään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Kyllä Satosen ja Ovaskan kannanotot eilisessä keskustelussa nostivat omat hiukseni pystyyn. Saksa ei nöyristy IL:n mukaan muiden maiden pyyntöjen edessä coronarokotteen patenttien vapauttamisessa. Tuo on sitä oman maan talousedun ajamista jota suomalaiset päättäjät eivät osaa käyttää eduksemme silloin kun paikka on.

En kirjoituksessani katsonut relevantiksi puuttua ollenkaan vasemmistoa edustaneen Kyllösen puheisiin, sillä niille en katsonut mitään faktaperustetta olleen. Esim. Kyllösen vetoaminen eu:n oikeuspalvelun kantaan ettei perussopimusta ole rikottu ei ansaitse minkäänlaista enempää kantaa. Sanonta, koira häntäänsä heiluttaa, sopinee vertauskuvannollisesti Kyllösen puheisiin. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#16

Laittakaa nyt viisaammat jotka nettiä ym,tietotekniikkaa osaatte käyttää.Tallentaen tämä eilinen A-Talk keskustelu,sellaiselle alustalle DVD tai vanha VHF-kasetti.Että on sitten tulevaisuudessa näyttää toteen näille paketin puolustelijoille mitä ovat sanoneet.Kun mitä luultavammin sieltä on tulossa jatkossakin vielä paljon suurempia laina/avustus paketteja EU:n taholta.Silloin on hyvä näyttää näille paketin puolustelijoille,mitä tuli sanottua joskus taannoin.Kun näille tämmöisille keskusteluille voi hyvinkin käydä niin,että katoavat kummallisesti netin ihmeellisestä maailmasta.Näin uskoisin käyvän ainakin YLE-Areenan tallenteista.Ja Satosen olisi pitänyt eilen jäävätä itsensä keskusteluista.Koska hän on YLE:n hallintoneuvoston puheenjohtaja.Mutta kun ei,selvästi paistoi läpi YLE:n agendajournalismi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

IS:n mukaan Orpo on sanonut ”Olemme alusta lähtien sanoneet, että Suomen eurooppalaisimpana puolueena meille EU:n merkitys on valtavan kokoinen ja haluamme huolehtia samaan aikaan EU:n päätöksentekokyvystä, mutta myöskin Suomen asemasta Euroopan unionissa. Tämä on turvallisuuspoliittinen kysymys, tämä on vakauteen liittyvä kysymys, talouspoliittinen kysymys.”

-Kokoomuksen eurooppalaisuus ei epäselvää
-EU:n merkityksestä maallemme monessa suhteessa kyseenalaista, etenkin hyvyyden suhteen
– EU:n päätöksentekokykyyn vaikuttavat suuret maat pienten jäädessä hännystelemään. Tuohon kokoomuskin on suostunut ja näyttää edelleenkin suostuvan
– turvallisuuspoliittinen kysymys toteennäyttämättä, vakaus ei pidä olla pienten jäsenmaiden harteille sälytettynä vaan jokainen hoitakoon itse vakautensa, talouspolitiikkaa on kunkin jäsenmaan itsensä kannettava ja kestettävä ilman muiden tukemista

Kokoomus näyttää harrastavan eu-politiikkaa veronmaksajiemme kustannuksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Seuraava hallitus tulee olemaan oikeistolainen.
Kuinka Kokoomus ja Kepu aikoo käyttäytyä perussuomalaisten kanssa, kun jo nyt käyttäytyvät näin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Olipahan TAAS YLE:ltä ”puolueeton” keskustelijoiden valinta. Perussuomalainen vastaan kolme + toimittaja. Tasapuolisuuden nimissä kommari Kyllösen tilalle olisi pitänyt ottaa Essayah. Uskooko joku ihan oikeasti, että jotkut valtiovarainvaliokunnan lausumat sitovat tulevia hallituksia, saati EU:ta tulevissa EU:n sääntöjä rikkovissa Etelän Vetelille suunnatuissa velka-avustupaketeissa? Kokoomukselle tarjottiin hallituksen taholta vain ulospääsy tyhjää äänestämisestä valheella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Olisiko syynä että persut ovat ainoita hölmöjä jotka tätä vastustavat. Okei, KD myös mutta se hihhuliporukka on onneksi niin pieni ettei aiheuta samanlaista vaaraa Suomelle kuin persukset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#8

Hei. Kiitos Sirpakin. Niin, ja Onhan meillä: Jeesusta Kristusta Rukoileva Kansanosa, Joka On Nyt: Entisten Punaisten asemassa, Mutta nyt on kiva juttu, Kun Kokoomus ei ainakaan tule”tussareillaan” meitä Ja lastenlapsiamme, monttuun kaatamaan. Olihan tämä Isämme opetus niin hyvä ”raharötköille”. Kiitos Rakas Isä. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Valtiovarainvaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden mukaan; ”Valiokunnan asiantuntijakuulemisessa on myös pidetty mahdollisena, että Suomen poisjäänti elvytysrahastosta ei välttämättä kaataisi pakettia. Näin Suomi voisi saavuttaa kansallisen tason päätöksillä vähintään saman tai jopa suuremman mittaluokan tuloksen kuin EU:n kautta tulevan rahoituksen avulla. ”

Erittäin viisaita asiantuntijoita jätettiin kuulematta vaikka kansallisella tasolla päästäisiin vähintään saman tason tai jopa parempiin omilla velkarahoituksilla. Kokoomus, eikä keskustakaan näin ollen talouspuolueita, vaikka itse sellaisena itseään pitävät. Kaikkea muuta. Oman maan talous ei kiinnosta, sen sijaan ollaan valmiita maksamaan talouttaan vuosikymmeniä huonosti hoitaville maille avustuksena. Siis antamaan rahaa ilman vastiketta.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/VaVM_4+2021.aspx

Lukekaa linkistä valiokunnan esiin nostamat seikat paketista ja omien varojen keräämisestä. Hulluus tiivistyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Keskusteluissa on jätetty pimentoon, että EU lahjoi mm. Ruotsin ja Hollannin tukipaketin taakse pudottamalla niiden jäsenmaksuosuutta, joka rahoitetaan sekin tietenkin EU:n ottamalla lisävelalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Niin ja Suomihan osallistuu juuri noihin jäsenmaksualennuksiin.
IL:n kirjoituksessa sanotaan; ”Julkisuudessa on aiemmin arvioitu, että tiistaina päättyneessä kokouksessa onnistui parhaiten niin kutsuttu ”nuuka nelikko”, eli Alankomaat, Itävalta, Ruotsi ja Tanska, jotka kiristivät neuvotteluissa itselleen jäsenmaksualennuksia, toisin kuin Suomi.

Nelikosta suurimman jäsenmaksualennuksen sai puristettua Alankomaat, 1,92 miljardia euroa. Tanskan alennus on 322 miljoonaa, Ruotsin 1,069 miljardia ja Itävallan 565 miljoonaa euroa.” Nuo alennukset sitä paitsi ovat per vuosi.

jatkuu…..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#13

jatkuu….
Suoraan kopioitu (sivu 65) Next Generation EU -väline ja monivuotinen rahoituskehyssopimuksesta;

”152. Asianomaiselle jäsenvaltiolle
myönnetään sen bruttokansantuloon perustuvaan vuotuiseen rahoitusosuuteen bruttovähennys
vuoden 2020 hintoina seuraavasti:
• Tanska: 377 miljoonaa euroa;
• Saksa: 3 671 miljoonaa euroa;
• Alankomaat: 1 921 miljoonaa euroa;
• Itävalta: 565 miljoonaa euroa;
• Ruotsi: 1 069 miljoonaa euroa;

153. Kaikkien jäsenvaltioiden on osallistuttava bruttovähennysten rahoittamiseen
bruttokansantulonsa mukaisesti.”
https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-10-2020-INIT/fi/pdf

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Nyt pitäisi olla PS:en hallituksessa, mutta kun se käynyt. Jos jussi olisi Antille ilmoittanut että kaikki mitä hallitusohjelmaan olet kirjoittanut niin se meille käy, niin silloin olisi hallituspaikka ollut taattu.
Mutta rima oli liian korkealla, ja siihen se kilpailu hallituspaikasta kaatui.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#17

Kyllä ihmetyttää tuo kokoomuksen hokeminen,että ostamme tällä paketilla EU:sta turvallisuutta?Mitenkä Suomi/Suomalaiset voivat ostaa EU:lta turvallisuutta,kun EU:lla ei edes ole omaa armeijaa?Jollei meille ole ihan”paskaa”puhuttu,niin useammankin kerran on todettu.Että Suomella on EU:n vahvimmat maapuolustusvoimat=Suurin miesvahvuus=varusmiehet+reservi+Eu:n suurin tykistö+panssarit+ym.Jos tuo on totta?Mitä kokoomus tarkoittaa turvallisuudella?Muunmuassa taannoin kun Suomen puolustusvoimat ostivat Hollannista käytettyjä Leopard panssarivaunuja.Oliko niitä noin 70 kpl?vai muistanko väärin?No kuitenkin, Hollantilaiset olivat tulleet jälkeenpäin katumapäälle tästä kaupasta,ja panssariaseensa alasajosta,mutta sitten todenneet=Ovathan ne vaunumme nyt siellä”etuvartiossa”puolustamassa meitä ja Eurooppaa?Niin että mitä turvallisuutta se kokoomus on EU:sta meidän veronmaksajien rahoilla ostamassa.Ilmeisesti omaa turvallisuutta?=”Varjele Herra kapitalistin rahapussia”!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#18

Kyllä muisti petti!Niitä leopardeja ostettiin vuonna 2014 Hollannista 100kpl kokonaiskauppasumman ollessa 200 miljoonaa euroa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Eihän tässä EU-propakoijien mukaan näin pitänyt käydä, vaan Britanniaa piti kohdata vähintään rutto, kolera ja konkurssi. Noh ei toteutunut taaskaan maailmanlopun manaajien ”ennusteet” EU-erosta. Britannia selvisi koronastakin paremmin mitä EU ja talouskasvukin kiihtyy nopeampaa. Ranskan kalastajat ihmeissään, kun eivät voi kalastaa Itsenäisen Britannian aluevesillä kuin omillaan.
https://www.verkkouutiset.fi/nopea-talouskaanne-britanniassa-ennatysmaiset-kasvunakymat/?ref=rns_tw#fd402aae

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#20

Kyllä! Ja Britit saivat ostettua huomattavasti enemmän rokotteita vapailta markkinoilta.Ja rokotettua kansalaisiaan paljon suuremman määrän nopeammassa ajassa,kuin EU-Maat.Ja niin olisi saanut Suomikin ostaa rokotteita ohi EU:n yhteisen”Etana”hankinnan ,mikäli vaan olisi haluttu.Mutta kun pitää kaikessa nöyristellä EU:ta,ja olla EU:n mallioppilas.Ja mitä tulee Britanniaan?Niin uskon hyvin vahvasti,että Britit nousevat hyvinkin nopeasti ahdingostaan.Ja heillä alkaa mennä paljon paremmin,kuin silloin kun kuuluivat vielä EU:hun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000