Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Vain muutaman piirroksen tähden

Pilapiirroksia ja satiiria tehdään maailmanlaajuisesti eri uskonnoista, poliittisista vaikuttajista sekä liudasta muita aiheita. Suomessa oma puolueenikin on joutunut satiirin ja pilapiirrosten kohteeksi, kuten muutkin puolueet. Olen nauranut niille kaikille. Se on huumoria. Se on sananvapautta.

Maailmassa asuu kuitenkin ryhmiä ja ryhmittymiä, jotka eivät kykene ymmärtämään huumoria itsestään ja uskonnostaan. Heidän arvomaailmansa ei tunne sananvapautta. Tällaisten henkilöiden käden kautta moni ihminen menetti henkensä Ranskassa. Kynä katkaistiin ja upotettiin verilammikkoon.

Länsimaisissa yhteiskunnissa jokaisella ihmisellä on ihmisarvo ja oikeus koskemattomuuteen. Lisäksi meillä on oikeus nimeltä sananvapaus – freedom of speech. Moni meistä on kenties unohtanut ettei sananvapaus ole kaikkialla itsestäänselvyys: Taleban ampui Nobel-voittaja Malala Yousafzaiata päähän, koska hän puolusti blogissaan tyttöjen oikeutta käydä koulua.

Ranskan terroristi-isku oli isku sananvapautta kohtaan. Mutta vaikka muutama kynä katkaistiin ja upotettiin verilammikkoon, he eivät voi katkaista kaikkia kyniä. Tänään 8.1.2015 sen ovat osoittaneet lukuisat eri ihmiset ja piirtäjät ympäri maailman. Eivät he meitä kaikkia voi hiljentää.

Lopussa kaikki riisutaan ja jäljelle jää vain tosiasia, että liian moni menetti henkensä ja rakkaimpansa – vain muutaman piiroksen tähden.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000