Perussuomalaiset

Riitta Kangasluoma

Kuka on Riitta Kangasluoma

Näin kuntavaalivuotena ajattelin, että tällä kertaa teen jotain toisella tavalla ja siitä syntyi päätös blogikirjoitukselle. Sitä, miten usein ehdin kirjoitella, on vaikea ennakoida. Mutta yritys on ainakin hyvä.

Tämän blogin ajattelin pyhittää esittelylle. Ja tässä se nyt tulee.

Olen 37-vuotias Lapualla asusteleva, naimisissa oleva kolmen lapsen äiti. Yhteistä taivalta puolison kanssa on takana kohta 17-vuotta, mikä tuntuu pitkältä ajalta huomioiden nuoren ikäni 😀 

Lapsemme täyttävät tänä vuonna 16, 14 ja 7. He pitävät mielen virkeänä ja äidin kiireisenä. 

Koulutukseltani olen Kasvatustieteiden maisteri. Ja koska lapset eivät pidä riittävän kiireisenä ja stressitasoja riittävän korkealla, päädyin viime vuonna yrittäjäksi.

Arkemme on hyvin pesäpallopainotteista, olen itse mukana ladypesiksessä, nuorin lapsi aloittelee pesäpallotaivaltaan, kun vanhin lapsi juuri päätti oman pelaajauransa, keskimmäinen pelaa kovin tavoittein kahdessa joukkueessa. Itse olen aktiivisesti mukana naisten superpesiksen taustatiimissä pesäpallojaoston jäsenenä ja puolisoni katsoo kaiken ylimääräisen ajan sekä naisten, että miesten pelejä youtubesta ja kentän laidalla. 

Politiikkaan lähdin mukaan vuonna 2012. Kipinä politiikkaan ja perussuomalaisiin syntyi setäni Harrin ansiosta. Hän oli yhtä periksiantamaton ja määrätietoinen mielipiteissään kuin minäkin. Puolueen valinta oli helppo. Perussuomalaiset arvot ovat lähinnä omaa arvomaailmaani ja haluan olla tekemässä töitä tavallisten kansalaisten eteen siten, että kaikista heikoimmatkin saavat äänensä kuuluviin. 

Olin ehdolla kuntavaaleissa 2012. Silloin en yltänyt valtuutetuksi, mutta sain lautakuntapaikkoja ja pääsin heti tositoimiin harjoittelemaan poliittista päätöksentekoa. En odottanutkaan ensimmäisissä vaaleissa suurta menestystä, sillä eihän minua monikaan Lapualla tuntenut siihen aikaan. Olen syntynyt Nurmossa, joka nykyään kuuluu Seinäjokeen, voisi siis sanoa, etten ole enää mistään kotoisin. 😀

2017 vaalit olivatkin toinen juttu. Edelleen tuntuu uskomattomalta se äänimäärä, jonka sain. Olin listamme ääniharava ja vaalit poiki minulle isot saappaat täytettäviksi ja mielestäni olen ne kunnialla täyttänytkin. Kiitollinen olen ollut jokaisesta äänestä, jonka sain sekä kaikista niistä yhteydenotoista, joita olen saanut ja joiden myötä on erilaisia asioita viety eteenpäin.

Luottamustehtäväni ovat tällä hetkellä:

Kaupunginvaltuutettu

Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja

Maakuntavaltuutettu

Lapuan jätevesi – hallituksen jäsen

Thermopolis – hallituksen jäsen

Henkilöstöjaoston jäsen

Lapuan kotiasunnot – Kaupunginhallituksen yhtiökokousedustaja

Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Lapuan perussuomalaisten puheenjohtaja

Etelä-Pohjanmaan perussuomalaisten työvaliokunnan jäsen

Lapuan Virkiä – pesapallojaoston jäsen ja rahastonhoitaja

Luottamushenkilönä ja myös yksityishenkilönä olen hyvin määrätietoinen ja valmis tekemään töitä sen eteen, että oikeus toteutuu. Uskallan ottaa asioihin kantaa ja kertoa oman mielipiteeni enkä anna periksi. Minulla ei ole hinkua olla kokoajan suunapäänä, mutta en jää myöskään seuraamaan sivusta. Vaikka joskus saatan olla hyvinkin pidättyväinen omaan mielipiteeseeni, koen silti olevani helposti lähestyttävä ja pystyn toimimaan yhteistyössä kaikkien kanssa, vaikka olisimmekin asioista eri mieltä. 

Nykyisissä luottamustehtävissä olen oppinut tarkastelemaan omia mielipiteitäni ja reflektoimaan kriittisesti itseni kanssa, olenko oikealla suunnalla mielipiteeni kanssa. Oman ajatusmaailman kriittinen tarkastelu on suotavaa jokaiselle, niin luottamustehtävissä, kuin yksityiselämässä. Asioihin ei tule tyytyä, vaan tulee miettiä, miksi asiat ovat näin ja mihin suuntaan haluan niitä kehittää. Suosittelen kokeilemaan, ei välttämättä ole helppo homma.

Tämä oli tällainen pikainen hypähdys minun elämääni. Jatkossa keskityn aihealueeseen kerrallaan.

Ai niin, se pitää vielä sanoa, että parasta, mitä perussuomalaisille on tapahtunut, on ollut Jussi Halla-ahon valinta puolueemme puheenjohtajaksi. Siinä on mies paikallaan. 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Iloinen
#1

Sain kunnian kirjoittaa ensimmäisen kommentin blogiisi! Hyvin aloitit ja täytyy myös allekirjoittaa tuo kohta Jussi Halla-ahosta! 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hyvä kirjoitus ja esittely. Parhainta menestystä jälleen vaaleissa! Niin ja lisää blogitekstejä 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Hyvä Riitta! Aina on ilo kuulla, miten Pohjanmaalla tehrähän töitä!

Pesäpallon merkitys kokoavana voimana ja hyvänä kasvualustana nuorille ei ehkä aukea eteläisimmässä Suomessa, mutta kun ottaa asiaan tuntumaa ja jalkautuu sinne lakeurelle, niin ymmärtää lajin merkityksen. Uskon, että lajin harrastaminen suojaa nuoria – ja turha joutilaisuus puolestaan vahingoittaa.

Joukkuelajien merkitystä kasvattajana ei Suomessa ehkä vieläkään ole täysimääräisesti älytty.

Tsemppiä vaalityöhön siellä Lapualla!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000