Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suomen Kaivos Oy nopeasti toimintaan

Kanadalaisen tutkimuksen mukaan Suomen, Kanadan ja Venäjän kallioperät ovat kaivannaisteollisuuden osalta kaikkein lupaavimmat. Siksi Suomella on hyvät mahdollisuudet nousta merkittäväksi toimijaksi koko maailmassa, jos niin haluamme.

Ruotsissa on arvioitu, että alalle voisi syntyä naapurimaassa jopa 50 000 uutta työpaikkaa seuraavien 20 vuoden aikana. Suomessa on vähintään samanlaiset mahdollisuudet. Näin ollen alasta voisi kehittyä erittäin vahva ja pitkäaikainen suomalaisen yhteiskunnan tukijalka. Erityisen suuri merkitys sillä voisi olla Suomen itä- ja pohjoisosissa, joissa muutoin yritystoiminnan edellytykset ovat muuta maata rajallisemmat.

Suomeen pitäisi perustaa Suomen Kaivos Oy. Sen toiminnan moottorina olisi valtion vahva panostus. Mukana olisi myös yksityisiä sijoittajia ja erityisesti mukaan toivotaan suomalaisia sijoittajia. Pidemmän aikavälin tavoitteena olisi yhtiön listautuminen pörssiin.

Ensimmäisenä käytännön toimena Suomen Kaivos Oy ottaisi kohteeksi Talvivaaran kaivoksen voimakkaan, pitkäjänteisen ja vastuullisen kehittämisen. Sen jälkeen Suomen Kaivos Oy panostaisi vahvasti myös muiden malmivarojen laajamittaiseen hyödyntämiseen.Valtion sijoitusosuus Suomen Kaivos Osakeyhtiöön voitaisiin toteuttaa myymällä valtion nykyistä omistusta eri yhtiöissä.

Edellä oleva on lainaus toimenpidealoitteesta, jonka tein eduskunnassa viime joulukuussa. Aloitteen allekirjoitti silloin 51 kansanedustajaa eri puolueista.

Aloite on nyt todella ajankohtainen ja käytännön toimiin pitäisi ryhtyä heti Talvivaaran akuutin tilanteen vuoksi.

Talvivaara on tämän vuoden aikana osoittanut, että sen käyttämä tekniikka toimii ja myös kannattava toiminta on täysin mahdollista. Tarvitaan vain määrätietoisia otteita ja riittävän vahva taustavoima.

Aloite ja sen allekirjoittajat näet täältä http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/tpa_59_2013_p.shtml

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000