Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Rikollisia paapotaan, uhreja syrjitään

Vaikuttaa siltä, että suomalaisessa yhteiskunnassa ymmärretään rikollisia enemmän kuin heidän uhrejaan. Siitä on saatu ihan tarpeeksi erilaisia ikäviä esimerkkejä sekä teorian että käytännön tasolta.

Suorastaan järkyttävä oli viimeisin korkeimman oikeuden, KKO:n linjaus. Sen mukaan jos joku kolhii parkkipaikalla toista autoa, hänen ei tarvitse ilmoittaa tapahtuneesta vaurioituneen auton omistajalle. En nyt mielestäni kovin paljon liioittele kun totean, että KKO:n mielestä kuka tahansa voi mielin määrin kolhia muiden autoja ilman minkäänlaisia omantunnon tuskia. Vastuu siirtyy muille, lähinnä heille joiden autoja kolhitaan.

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että ”KKO perusteli linjaansa itsekriminointisuojalla. Se oikeuttaa rikoksesta epäillyn vaikenemaan ja olemaan vastaamatta kysymyksiin. Hänellä ei myöskään ole suojan perusteella velvollisuutta pysyä totuudessa esitutkinnassa tai oikeudenkäynnissä.”

En ymmärrä, enkä hyväksy KKO:n linjausta laisinkaan. Jotakin on pahasti pielessä, jos lähtökohta on tämä.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Mammastiina
#1

Näin se on, nyt toimeksi vaan ja vaaliohjelmaan asia.
Koskee muutakin kuin autoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
#2

Tossavainen kertoo itsekin, että ei ymmärrä KKO:n linjausta, mutta silti kirjoittaa asiasta. Kysehän on siitä, voidaanko henkilö pakottaa puhumaan itseään vastaan oikeuden edessä. Vastuut ei katoa tällä päätöksellä mihinkään.

Vai onkohan Tossavaisella huoli siitä, että joku kolhii hänen matkailuautoaan? Tuhlasihan Tossavainen eduskunnan neitsytpuheenvuoronsakin oman harrastustoimintansa (matka-autoilu) verovapaana säilymisen puolesta.

Vertauksen vuoksi: Tony Halme käytti neitsytpuheenvuoronsa sotaveteraanien asian edistämiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yön ritari
#3

Komppaan penaa.

Tossavainen yhdistää vahingon parkkipaikalla rikollisuuteen.

Miten on tossavainen, kun kolhaisen parkkipaikalla autollani toista autoa, syntyykö minun autooni vaurio? Tossavaisen ”trolli-blogista” saa sen käsityksen ettei autoni saa vahinkoa, joten ”kolhin mielin määrin” muita autoja lisää…

Miten alas kansanedustaja voi yksinkertaistamisessa mennä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000