Perussinimullan linjaukset hyväksyttävissä
Tänään perussinimultahallitus julkaisi ensimmäiset linjauksensa. Siksi ensimmäiset pikakommentit ovat paikallaan.
On täysin ymmärrettävää, että kun kolme suurinpiirtein samankokoista puoluetta neuvottelee, niin silloin jokainen joutuu luopumaan osasta omia tavoitteita ja tulemaan puolitiehen vastaan. Nyt siihen oli hyvä tahto kaikilla kolmella osapuolella.
Nyt sovitut asiakokonaisuudet vaikuttavat melko tasapainoisilta. Perussuomalaiset ovat joutuneet luopumaan joistakin tavoitteista, tai ne on saatu vain osittain hallituksen ohjelmaan. Samoin ovat tehneet keskusta ja kokoomus.
Kaiken kaikkiaan ps-näkökulmasta nähtynä olen melko tyytyväinen. Esimerkiksi kokoomus ja keskusta vaativat työperäisen maahanmuuton kaikkien rajoitusten poistamista myös EU:n ulkopuolelta tulevien osalta. Nyt siltä osin on sovittu, että vain rajatuissa tapauksissa kun tarvitaan erityisosaamista mitä Suomesta ei löydy, voidaan sallia työperäinen maahanmuutto.
Kokoomus ja osin keskusta ovat vaatineet ja kannattaneet EU:n rakentamistä yhä enemmän liittovaltion suuntaan. Nyt perussuomalaisten vaatimuksesta tällaiset kirjaukset puuttuvat ja tavoite on jokseenkin päinvastainen. Suomen linjana on jatkossa katsoa asioita kansallisesta näkökulmasta, ei Brysselin ja liittovaltion näkökulmasta.
Toki nyt alkaa selittelyjen aika. Kiihkeimmät persuvastaiset voimat puhuvat takinkääntämisestä tai sitten päinvastoin, että kokoomus ja keskusta joutuivat nöyrtymään perussuomalaisten edessä.
Neljän vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna neuvottelutapa ja neuvotteluilmapiiri oli aivan erilainen. Se oli yhteistyökykyinen, ennakkoluuloton ja vastuullinen. Kataisen johdolla käydyt neuvottelut olivat perussuomalaisesta näkökulmasta aivan kohtuuttomat. Kataisen linja oli ”ota tai jätä” erityisesti EU-politiikan osalta.
Tekstin aiheet:
4 vuotta sitten persut oli sekalainen seurakunta, Soinilta puuttui täysin kompromissitaito ja luottamuskin omiin jytkyläisiin oli mitä oli.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Nythän tilanne on hyvä, suunta on muuttunut oleellisesti. Kumma, että vanhat hallituksen ”vastuunkantajat” haluavat kaiken olevan ennallaan: että mikään ei muutu/muuttunut, vaikka päinpersettä mentiin ja lujaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Soini on tässä neljän vuoden aikana oppinut joustamaan joukkoineen. Eu on ookoo ja mahanmuuttopolitiikkaan ei suuria muutoksia, kesksutella saa mutta rasismia ei hyväksytä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
mahan muuttaminen ei onnistu ilman leikkausta. korj survister.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vielä kun saatais ulkopolitiikka sellaiseksi kuin itsenäisellä ja riippumattomalla maalla kuuluu olla. Maailman voimasuhteet on muuttuneet. Ei kannata hirttäytyä Amerikka-johtoisen Nato-maailman etuvartioksi kuten Kokoomus ja Demarit haluaa. Esim. pitkällä tikullakaan meidän ei olis kannattanut sekaantua Ukrainan mätäpesäkkeeseen.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Itävalta pitää puolueettomuuspolitiikastaan kiinni eikä aio hakea Nato-jäsenyyttä. Itävalta lupasi pysyä puolueettomana saatuaan itsenäisyytensä takaisin 60 vuotta sitten. Itävallassa Nato-jäsenyydestä ei edes enää keskustella.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tästä se alkaa, sanoi se Koskelan Jussikin suonlaidassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
takki käänty ja sillä selvä
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kataisen junailema ansa vältettiin,silloin EI oli valttia ja nyt sitten malttia,sillä pelkällä ei sanalla päästä todella vaikuttamaan.
Nelivuotiskausi on pitkä,sillä se vasta todistaa mitä jälkiä puolue jättää tähän yhteiskuntaan ”kuin mahdollisiin takinkääntöihin”.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti