Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Päätoim. Ahosniemi käyttäytyi epäasiallisesti

Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi syytti televisiossa riippumattomia verkkojulkaisuja valemedioiksi. Esimerkkinä oli Nykysuomi. Siksi Nykysuomen toimittaja soitti Ahosniemelle tiedustellakseen perusteluja/esimerkkejä. Ahosniemi löi luurin korvaan.

Ahosniemi on päätoimittajien yhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja. Siksi hänen töykeä käytöksensä on erityisen paheksuttavaa.

Ahosniemen teko kuvaa hyvin median ylimielistä, jopa epäasiallista asennetta tänä alpakkajournalismin aikana.

Suvaitsematon, yksipuolinen asenne näkyy myös journalistin ohjeiden johdannossa. Aiemmin siellä luki: ”Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”


Nykytoimittajien mielestä se oli väärin. Nyt siinä lukee: ”Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”


Nyt on siis oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä, jotka tukevat toimittajan maailmankuvaa/poliittista agendaa. Enää ei ole oikeutta saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla lukija/kuulija/katsoja voi itse muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.

Vielä muutama vuosi sitten oli olemassa vain ns. perinteinen media. Silloin kustantaja/päätoimittaja/toimittaja päätti keneltä kysytään, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään.

Tänään tilanne on toinen. Perinteisistä mediataloista riippumattomia verkkojulkaisuja on päivä päivältä enemmän, koska niiden julkaiseminen on mahdollista myös hyvin rajallisin resurssein, usein jopa lähes kokonaan talkootyönä. Ennen sellainen ei ollut mahdollista, sillä painaminen ja jakelu ovat kalliita.

Riippumattomia verkkojulkaisuja on monentasoisia. Tilanne on sama myös perinteisen median puolella. Paljon parjattu MV-lehti yltää vähintään Seiskan tasolle. Itse kirjoitan esim. Suomen Uutisiin, Oikeaan Mediaan, Nykysuomeen ja Kansalaiseen. Niiden journalistinen taso on vertailukelpoinen perinteiseen mediaan.

Olennaisinta ja erittäin tärkeää on sananvapauden lisääntyminen. Nyt mielipiteensä saavat kertoa myös ne, joiden suut aiemmin tukittiin. Perinteisen median mielestä, siis myös Ahosniemen mielestä, sellaista vastaan on taisteltava jopa epäasiallisesti.

Median kehityssuunta on kaikesta huolimatta myönteinen. Perinteinen media menettää tilaajiaan/lukijoitaan. Samaan aikaan riippumattomien verkkojulkaisujen kehityssuunta on päinvastainen. Lukijamäärät nousevat kohisten. Esimerkiksi erästä äskettäin Kansalaisessa julkaistua blogiani on luettu jo lähes 70.000 kertaa. Sellaiseen lukemaan päästään harvoin perinteisen median puolella yksittäisen jutun osalta.

Onneksi on some, sillä sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta.

……..
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Tuo ”oikeaksi mediaksi” itseään nimittävä populahan syöttää meille täysin yksilmäistä, eli omaa maailmankuvaansa. Missä on moniarvoinen asioiden käsittely, jossa lukija saa itse tehdä päätelmät niiden merkityksestä?
Onko Persuja kohtaan menossa kampanja, jossa heidät vaiennetaan, olemalla huomioimatta mitenkään?
Jotenkin tuli vaan mieleen kun katseli Valtiopäivien avauksia. YLE:llä oli kaikkien muiden puolueiden edustajat äänessä, mutta ei Persuilta ja Kristytyiltä kysytty mitään. Hieman samaa linjaa ainakin osassa ”oikeaa mediaa.”
Laittaisin kyllä Ahosniemen vastaamaan puheistaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

puppua juttua monesta tuutista
#2

Eikös tuo Nykysuomi julkaisun ainoa toimittaja ole se sama Juha Korhonen joka vetää valemedia MV-lehteä nykyään. Miksi siis samat pienet piirit pyörittävät samoja uutisia keskenään ja vetoavat toisiinsa luotettavina tiedonlähteinä ? Ehkäpä sen takia että siten hämärretään kirjoittavan joukkion pientä kokoa ja juttujen uskottavuuden matalaa tasoa. Jos samaa valhetta levitetään 10 julkaisussa, niin sitten se muuttuu netissä liikkuvaksi totuudeksi monellekin lukijalle.

Esimerkkinä voi ottaa vaikka gallupit. Ennen vaaleja niitä haukuttiin valheellisiksi ja vaiettiin mielellään YLE:n osuessa oikeaan. Kohta varmaankin taas lainataan totena kun puolueen kannatus on noussut. Näissä julkaisuissa on erittäin valikoiva ja subjketiivinen näkemys totuudesta : vain se mikä tukee omaa näkemystä on totta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Katosiko ajatus? Ahosniemi suoltaa paskaa ja faktoja kysyttäessä lyö luurin korvaan.

”Ahosniemi on päätoimittajien yhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja”

Pitäisi pystyä parempaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000