Matkailu avartaa näkemään kulttuurien erilaisuudet
Vanhan sanonnan mukaan ”matkailu avartaa”. Se pitää paikkansa ainakin omalta osaltani.
Olen käynyt noin 60:ssa eri maassa. Niistä noin puolessa olen kiertänyt matkailuautolla ja henkilöautolla noin 100.000 kilometriä ajaen. Siinä sivussa olen perehtynyt paikalliseen elämänmenoon.
Viimeisin reissu alkoi elokuun lopulla ja päättyi viime tiistaina Teneriffalle. Ajoin matkailuautolla 8150 km ja matkan varrelle jäivät Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Serbia, Bulgaria, Kreikka, Albania, Montenegro, Bosnia-Herzegovinia, Kroatia, Slovenia, Italia, Monaco, Ranska ja Espanja.
Reissuillani olen oppinut ymmärtämään ja arvostamaan erilaisia kulttuureja. Samalla olen oppinut arvostamaan aiempaa enemmän myös omaa suomalaista kulttuuriamme. Tässä tapauksessa käytän sanaa kulttuuri sen laajimmassa merkityksessä.
Mitä enemmän olen kiertänyt ja tutustunut erilaisiin kulttuureihin, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut siitä, että kukin kulttuuri toimii ja on parhaimmillaan omilla juurillaan. Siis siellä, missä se on useimmiten valtakulttuurina.
Viime reissullani huomasin esimerkiksi sen, että albanialainen elämäntapa/kulttuuri toimii jouhevasti Albaniassa, mutta Suomeen sitä ei voi siirtää.
Albanialainen kulttuuri/elämäntapa on siis niin erilainen, että siihen juurtuneilla ihmisillä on sopeutumisvaikuksia esimerkiksi täällä Suomessa. Siitä seuraa helposti erilaisia ongelmia tänne muuttaneille albanialaisille ja samalla täkäläiselle yhteiskunnalle. Täällä toimimiselle on olemassa juridiset ja muut käytännön pelisäännöt, joihin on muualta tulevien sopeuduttava. Ja päinvastoin, Albaniassa on sopeuduttava sikäläiseen elämänmenoon.
Sopeutuminen vieraaseen ympäristöön kestää useiden sukupolvien ajan. Esimerkiksi Saksassa on runsaasti turkkilaisia. Liittokansleri Merkel tunnusti pari vuotta sitten, että heidän kotouttamisessa on täysin epäonnistuttu. Ongelmallisin ei ole muuttava sukupolvi, vaan seuraava sukupolvi.
Tekstin aiheet:
Jotkut kulttuurit, niiden perinteet, tavat ja pyhät kirjat ovat vastoin lakejamme, tasa-arvo, demokratiaa, ihmisoikeuksia, sananvapautta ja sivistystä. Niitä ei voi eikä pidä hyväksyä tai suvaita. Ja kyse EI OLE RASISMISTA!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri ISLAM sisältää tuota kaikkea, ja muslimeja tunkeutuu maahamme pilvin pimein. Muodostavat omia yhteiskuntiaan joissa vallitsee sharialaki ja muu primitiivinen helvetti, joihin kantasuomalaisella ei ole asiaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kylläpä avarsi mieltä, kun luin tänä aamuna Uuden Suomen jutun, jossa Saksaan Syyriasta saapunut tp-hakijanainen Nesrin kertoo, miksi naisia on tulijoissa vähemmän.
Välimeren ylitys saattaa päätyä hukkumiskuolemaan, mutta vaara ei ole ohi edes siinä vaiheessa, kun naiset ovat päässeet vastaanottokeskuksiin. Siellä naisten uhkana on joutuminen seksuaalisen tai muun väkivallan uhriksi.
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kuntosalilla näkee ripauksen arabikulttuuria. Maahanmuuttajanaiset vaihtavat pukuhuoneessa liikunta-asun. Sen päälle puetaan kuitenkin hetkeksi jokin kaapumainen vaate, jonka suojissa mennään miesten ohi ovelliseen, naisille varattuun treenihuoneeseen. Siellä kaapu taas riisutaan. Miehet eivät siis saa nähdä treeniasuista naista.
Meikä on polleesti miesten puolella, koska siellä on paremmat ja monipuolisemmat laitteet ja vimpaimet.
Pikkasen olen yrittänyt katsoa, ettei oma paljas pohje vilahda. 😀
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Usein sanotaan, että en ole rasisti, mutta… sitten moititaan etnisiä asioita, joissa moitteen sijaa on.
Minä olen rasisti. Ihmisrotuja on olemassa, dna-tekniikalla ne voidaan tarkastikin määritellä. Ihmisrotujen aikaansaannoksissa on laatueroja, jotka ilmenevät tieteen, taiteen ja moraalin alalla.
Koirien ystävät tietävät: rodulla on merkitystä, ihmislajillakin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mikapee, onpa suorastaan uhkarohkea veto tunnustaa julkisesti olevansa rasisti. Tosin nythän me kommentoidaan täällä nimimerkeillä. Itse en ole, mutta jäin miettimään sanojasi.
Kannatat siis rotuoppia. Edesmennyt politiikantutkija Tatu Vanhasen mukaan ” myös Etelä-Euroopan maiden velkaongelmat selittyvät eteläeurooppalaisten muita eurooppalaisia matalammalla ÄO:lla. Hänen mukaansa korkeamman keskimääräisen ÄO:n maat ovat hoitaneet asiansa paremmin kuin matalamman ÄO:n maat. ”
Mikapee, mitä mieltä olet Suomi-neidon ÄO:sta? 😉
Vai etkö ehkä kuulu Vanhasen koulukuntaan?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eihän Mikapee sanonut ”kannattavansa rotuoppia”, olet metsässä, TS.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Geneettisesti olemme todellakin samanlaisia. Tutkijoista vain pieni vähemmistö uskoo, että meidän nykyisen ihmislajimme sisällä on biologisesti ajateltuna useampia rotuja. Afrikassa, jonne meidän kaikkien juuret sijoittuvat, taitaa olla hieman vanhempia ja suurempia tieteen ja taiteen jne. saavutuksia jo vuosituhansien takaa kuin meillä.
Olkaamme ylpeitä nykyisestä osaamisestamme joka juontaa meille tuotuihin läntisiin perinteisin lisättynä ripauksella itäistä ajatusmaailmaa. Mutta ei se osaaminen geeneistä pulppua.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hei nimimerkki Oiskohan noin! Pilke silmäkulmassa kirjoitin edellisen kommenttini.
Tapasi katsella asioita saa kannatukseni. 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Minun esi-isät ei tule Afrikasta, vaan ollaan ylpeästi Neanderthalin ihmisten, eurooppalaisten jälkipolvea, nykyisin Pohojalaasia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eipä tiettyjen kansojen ÄO:tä tarvitse edes mitata, näkeehän sen primitiivisestä kulttuurista ja brutaaleista tavoista ettei ole kaikki Muumit laaksossa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti