Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kuntajohtajilta täystyrmäys hallituksen kuntauudistukselle

Kunnan- ja kaupunginjohtajat antavat Helsingin Sanomien kyselyssä murskaavan arvion hallituksen kuntauudistuksen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen ”uudistuksen” toteutukselle.

166 kuntajohtajan näkemys uudistuksista oli kouluarvosanoilla mitattuna 5+. Siis todella heikko, mutta se vastaa todellisuutta. Kuntauudistus on koko ajan ollut ”sutta ja sekundaa”. Toteutuessaan hanke olisi tuhonnut lähidemokratian ja lähipalvelut.

Erityisen kriittisesti suhtautuivat alle 5 000 asukkaan kunnat. Se on ymmärrettävää, sillä hallituksen luoma uhka kohdistui niihin kaikkein pahiten. Suopeimmin suhtautuivat yli 35 000 asukkaan kunnat, mutta niidenkin johtajien antama arvosana jäi hyvin vaatimattomalle tasolle 6-. Viiden suurimmankaan kaupungin arvio ei ollut juuri tätä parempi!

Avoimissa kommenteissa uudistusta moitittiin sekavuudesta. 120 vastaajaa oli sitä mieltä, ettei kuntauudistus ole lisännyt yhteistyötä vastaajien alueella. Kuntarakenteen sijaan olisi pitänyt ajatella ensisijaisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistapaa.

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) kertoi Hesarille, että pakkoliitoksia olisi pitänyt tehdä heti uudistusten alussa. Siis pakkoliitoksia! Voiko ministeri todellakin olla näin vieraantunut kansanvallasta eli demokratiasta? Näköjään voi!

Onneksi Virkkusen ja Kataisen kataistrofihallituksen aikeet on nyt tyrmätty täysin. Hyvä niin.

Myös sosiaali- ja terveyspalvelujen ”uudistaminen” hallituksen haluamalla tavalla on nyt tyrmätty täysin. Hallitus ja oppositio neuvottelivat lopulta ratkaisun, joka on lähes päinvastainen kuin mitä hallitus yritti kolme vuotta runnata kasaan. Hyvä niin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000