Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Somalipoliiseja Suomeen?

Suomeen kaivataan huomattavasti lisää ulkomaalaistaustaisia poliiseja. Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg kertoo että yksi afrikkalaistaustainen opiskelija työskentelee nyt pääkaupunkiseudulla. Muutamia venäläisiä on myös ollut opiskelijoina, mutta ottaisimme heitä mielellämme lisää. Tällä hetkellä meillä ei ole ainuttakaan hakijaa, jolla olisi ulkomaalaistausta.

Ylikonstaapeli Tanja Martikaisen mukaan suomen kielen kokeet ja testit ovat pääsyvaatimuksissa niin korkeatasoiset, että se on ollut se rajoittava tekijä pääsääntöisesti. Poliisiammattikorkeakoulun mukaan kirjalliset kokeet ovat 40 prosenttia pääsykokeista. Kokeeseen kuuluu myös kuntoisuus- ja soveltuvuustestit. Hakijoiden tulee olla myös suomen kansalaisia.

Sitten ylikonstaapeli Martikainen toteaa varsin mielenkiintoisen asian: -”Valitettavan usein akuuteissa tilanteissa joudumme käyttämään esimerkiksi perheessä olevia lapsia tulkkeina,  mikä ei aina ole hyvä asia”

Toki ongelma on ymmärrettävä, mutta jos etsitään mallia jossa kansalaisuudesta, kielitaidosta ja muista poliisityöhön vaadittavasta soveltuvuudesta aletaan tinkimään, niin mennään jälleen hakoteille. Työ on verrattavissa sosiaali- ja terveysviranomaistyöhön. Työskenteleehän poliiseja myös hätäkeskuksissa. Asia on taatusti ollut sisäministeriön tiedossa iät ajat ja epäkohtaan on ollut aikaa reagoida.  

Se että rimaa tiputettaisiin maahanmuuttajataustaisten kohdalla olisi kantaväestöä syrjivää. Kun puhutaan maahanmuutosta on toitotettu viranomaistaholta kuinka KAIKKI kyllä korvataan, valtio maksaa jne. Kuitenkin samaan aikaan ELY keskukset valittavat kuinka esimerkiksi  tulkkipalveluihin tarkoitetut varat ovat jatkuvasti loppu.

Lapsia ei saa käyttää akuuteissakaan tilanteissa tulkkina poliisiviranomaistehtävissä, eikä se saa olla syynä henkilöstövaatimuksille. Laki ja järjestys on maassa säilyttävä oli poliisin naama minkä värinen tahansa.

REIJO PAUNONEN

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000